Selecții

Numirea unui selecționer la echipa națională întârzie. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, invită la discuții posibili viitori selecționeri, dar fără o finalizare certă. Deoarece nu suntem angrenați în competiții oficiale, mai este timp, dar ar fi bine să se contureze un nume care să preia echipa națională. Dacă Mirel Rădoi a plecat după insuccesele din preliminarille Campionatului Mondial din Qatar, era moral ca și directorul tehnic Mihai Stoichiță să-și facă bagajele și să plece.

Campioana CFR Cluj nu a reușit să se califice nici măcar în Conference League, a treia ca valoare în competițiile europene. Trebuie să recunoaștem că nici echipa nu a fost ajutată de nimeni, chiar și atunci când a solicitat amânarea unui meci din campionatul intern.

Un aspect pozitiv și demn de remarcat este permiterea accesului spectatorilor pe stadioanele de la noi. Totuși au existat multe ezitări și stângăcii până această decizie a luat forma finală. În liga întâi s-a disputat a doua etapă din retur, o etapă cam săracă în goluri. În prima partidă a etapei, Dinamo nu a reușit să treacă pe teren propriu de FC Universitatea 1948 Craiova, o altă echipă aflată în suferință. La o fază petrecută în careul bucureștenilor Radu Andrei l-a faultat pe Raicea. Penalty clar, nu și pentru arbitrul Adrian Cojocaru, un arbitru certat cu moralitatea.

Chindia Târgoviște s-a apărat cu exactitate și a reușit să câștige un punct în deplasarea de la Sfântu Gheorghe. Sepsi nu mai este echipa de anul trecut și acest aspect se repercutează asupra rezultatelor. De notat că aceste două echipe se vor întâlni din nou miercuri în competiția Cupa României. UTA a fost învinsă pe teren propriu de FC Argeș, chiar dacă arădenii s-au întrecut în ratarea ocaziilor de gol. A existat un paradox: argenșenii au reușit golul victoriei după ce antrenorul Ianovschi a renunțat la un atacant și a introdus un apărător, în timp ce antrenorul arădean a introdus doi atacanți să mărească forța de atac.

Campionatul nostru este plin de neprevăzut. În partida Rapid-CS Mioveni disputată la Mioveni, echipa Rapid a fost considerată echipa gazdă. CS Mioveni s-a simțit pe teren propriu și a reușit un rezultat de egalitate cu o echipă aflată în disputa pentru un loc în play-off. Și de această dată FC Voluntari s-a dovedit o echipă tenace și a plecat cu un punct de la Botoșani, gazdele evoluând o bună bucată de timp în inferioritate numerică. CS Universitatea Craiova nu a putut trece pe teren propriu de FCSB, echipă care s-a dovedit a fi una pragmatică, astfel Laurențiu Reghecampf a fost învins de fostul său secund Anton Petrea.

Echipa Politehnica Timișoara a ținut să cinstească așa cum se cuvine împlinirea a o sută de ani de la înființarea clubului și a învins o altă echipă cu nume de rezonanță, Steaua, răzbunând într-un fel toate nerealizările de până acum. Nici Ripensia nu s-a lăsat mai prejos și a învins Metaloglobus chiar pe terenul acesteia, acolo unde se câștigă foarte greu.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 7