Experții

Numirea unui selecționer la echipa națională pare că este mai greu de realizat decât numirea unui președinte de țară. După ce s-au vehiculat mai multe nume de posibili selecționeri, care au refuzat postul invocând varii motive, mai mult sau mai puțin plauzibile, în cele din urmă Ladislau Bölöni s-a prezentat la București pentru negocieri, contractul nefiind finalizat nici până acum.

În România a apărut în ultima vreme o nouă profesie, aceea de expert. Apar experți în politică, în fotbal, în arbitraj, cultivați de posturi de televiziune comerciale. Bineînțeles că numirea lui Bölöni a atras păreri pro și contra din partea „experțilorˮ. Aș fi totuși curios cum ar trebui să arate portretul viitorului selecționer.

Tot în această perioadă au apărut mutări atât la antrenori, cât și la jucători. Dinamo București a renunțat la antrenorul Mircea Rednic și l-a numit pe Flavius Stoican, un antrenor mediocru, care face declarații fără acoperire. În același timp Florin Radu Răducioiu a ajuns team manager la Dinamo și este gata să i se subordoneze total lui Mister Stoican. Vorba lui Marius Croitoru: „Știe domnul Mister ce trebuie făcutˮ, referindu-se la expertul Ilie Dumitrescu.

Surprinde că Laurențiu Reghecampf s-a despărțit de Bălașa și Fedele, în schimb este dorit David Miculescu de la UTA. Dacă clubul arădean dorește să câștige bani, atunci nu-i rămâne decât să-l cedeze. De altfel UTA a renunțat la Hora, Antal, Tomozei, Fl. Ilie, Bustea, Tudor Călin și Măr. În prezent echipa arădeană se află la o pregătire centralizată în Antalya și așteaptă încrezătoare partida de campionat de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș.

Campionatul ligii a doua va reîncepe de-abia la sfârșitul lunii februarie, așa că echipele Politehnica și Ripensia au timp să pregătească returul în liniște.

 

 

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 4 =