În timp real: Nextstrain, proiect sursă deschisă permanent actualizată pe baza datelor publice disponibile și cu puternice instrumente analitice și de vizualizare pentru uzul comunității

Grație unei animații în planul hărții geografice a lumii puteți constata cu exactitate în raport cu datele calendaristice atât răspândirea inițială în urmă cu un an a crizei la nivel global cât și traiectoria în timp real a evoluției patogenice, totul pe nextstrain.org. Pe care continent ”sărea” mai întâi din China? Unde s-a ivit inițial cu adevărat în SUA? Nextstrain, un proiect sursă deschisă pentru sănătatea publică de utilizare a potențialului științific al datelor patogenului genom, oferind o imagine actualizată în formă continuă a datelor publice disponibile și totodată puternice instrumente analitice și de vizualizare pentru uzul comunității. Țelul, de a contribui la înțelegerea situației epidemiologice și de a îmbunătăți reacția la izbucnirea focarelor. Ca marea majoritate a nenumăratelor consemnări la obiect cu date concrete sau documente publicate în aceste pagini în ultimul an în legătură cu criza mondială care perturbă și lumea sportului, și aceasta este oferită unicat de Sporttim în presa românească. 

Nextstrain.org pune la dispoziție încă din pagina de deschidere o trimitere la pagina de resurse alocată SARS-CoV-2, semnalând că ”Încorporăm genomi de îndată ce sunt distribuiți și oferim analize și rapoarte de situație. Adițional, am dezvoltat un număr de instrumente și resurse, facilitând grupurilor independente să-și deruleze propria analiză. Vedeți vă rog pagina de resurse SARS-CoV-2 pentru mai multe informații”.  

Cercetarea e bazată pe meta-data GISAID – cu baza în Germania, ca inițiativă de promovare rapidă a distribuirii de date de la toți virușii gripali și coronavirușii cauzând Covid-19. 

Cu epicentrul la Wuhan, în China, răspândirea lua treptat amploare în urmă cu un an, conform animației prezentate pe harta geografică a lumii în raport cu factorul timp, și cu mențiunea diversității compoziției nano-fuziunii de particule bio-mecanice de la continent la continent, evidențiată prin culori distincte, desfășurarea efectuându-se în ordinea Asia – Australia – America de Nord – Europa – America de Sud – Africa. Pagina, în legătura de mai jos, incluzând totodată și alte grafice dar și facilități interactive de utilizare pe funcții:

https://nextstrain.org/ncov/global?animate=2019-12-08,2020-12-27,0,0,30000&c=region

Așadar, din China spre Turcia dar și India, ulterior în Australia și în alte țări din Asia.

Apoi în premieră peste multe mări și țări, în SUA, dar mai întâi în inima Statelor Unite ale Americii, în statul Kentucky, mai precis în localitatea Manhattan, dar și în Europa – în Finlanda, respectiv în America de Sud, în Ecuador.

Apoi, pe rând, în Canada și Mexic, ulterior în Franța, Italia și Islanda – țară insulară care constata că simptomaticii sosind din diferite părți ale Europei manifestau și forme diferite ale afecțiunii, iar mai apoi în Africa dar și tot mai mult în Asia.

Așadar în Tunisia dar și în Germania, apoi în Polonia, Suedia, Irlanda și Austria. Ulterior, în Regatul Unit, Spania, Grecia, Slovacia și țările baltice, dar și în Brazilia și Insulele Caraibe.

Apărea mai apoi și în Serbia, Belgia, Elveția și Norvegia, tot mai mult în America de Sud și Africa. Ulterior în Ucraina și Cehia, iar în continuare în România, Bulgaria, Ungaria, Danemarca, Olanda… În particular despre România, și aici…

https://nextstrain.org/groups/neherlab/ncov/romania?c=clade_membership&f_country=Romania&p=grid&r=division

Acest articol a fost publicat în Sport sabotat și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 0

 


Ultimele articole din categoria Sport sabotat: