Gala Campionilor 2015 – final de stagiune sau startul competițiilor din 2016?

Pășesc cu bucurie, dar și cu o oarecare emoție pe treptele încărcate de istorie ale Cazinoului din Sinaia. Salonul principal este gazda Galei Campionilor 2015 organizată de către Federația Română de Automobilism Sportiv, gală în cadrul căreia se celebrează 10 ani de la înființarea acesteia și 111 ani de motorsport în România. Lume multă, conducerea federației, sponsori, arbitri, parteneri și în special sportivi de toate vârstele au venit să vadă pe viu campionii celor 12 discipline automobilistice.


Gala Campionilor 2015, organizată de F.R.A.S. la Sinaia

Karting, Circuit Viteză, Autoslalom, Time Attak, Slalom Paralel, Rally Cross, Rally Raid, Off Road, Viteză în Coastă și, nu în ultimul rând, competiția ”regină” Raliul.

Printre participanți se remarcă prezența unor personalități marcante ale sportului românesc: Gabriela Szabo, Corina Ungureanu, Camelia Potec, Irina Deleanu, care, alături de președintele Norris Măgeanu, au înmânat cupele și diplomele sportivilor care au urcat pe podium. Marii absenți ai galei au fost Simone Tempestini, Campionul Național de Raliuri din anul 2015, și tatăl dar și mentorul acestuia, Marco Tempestini.

Șampania, masa festivă, dar și cuplul de prezentatori Roxana Ciuhulescu și Andrei Duban au contribuit la atmosfera de sărbătoare în care s-a desfășurat premierea celor mai buni piloți și copiloți ai sportului automobilistic românesc.

Desigur, principala temă de discuții a participanților la gală a fost modul de desfășurare al campionatelor din anul 2015, calendarul competițional foarte încărcat, plusuri și minusuri atât pentru concurenți cât și pentru organizatori și arbitri, dar totodată pe buzele tuturor prindeau contur proiectele pentru viitorul an competițional 2016.

Federația a cooptat deja un nou sponsor principal al tuturor competițiilor, PRO ”X” – producător autohton de produse de cosmetică și întreținere a automobilelor, organizatorii au anunțat calendarele competiționale, iar sportivii și-au făcut deja planuri și strategii pentru accederea pe podium.

Din păcate, anul 2015 nu a fost unul de bun augur pentru automobilismul sportiv timișorean, atât din punct de vedere al participării sportivilor în competițiile naționale, unde doar Bogdan Cuzma și Raul Szene au urcat pe podiumul de premiere, cât și în privința organizării de competiții, întrucât am avut parte doar de o singură competiție la nivel național, A-CAR RALLY RAID TIMIȘ 2015 – Memorialul Corneliu Țiț, drept urmare, la Gala Campionilor 2015 au fost invitați doar 4 reprezentanți din Timișoara din totalul celor peste 500 de participanți.

Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.