Puncte de vedere

Nu am mai scris demult articole pentru site. Nu mai am timp. Funcţia de director tehnic al echipei Academica Piteşti îmi ocupă aproape toată ziua. Şi tot nu e de ajuns.

Mai apar şi lecţiile pe care trebuie să le predau la Şcoala Federală de Antrenori, care, bineînţeles, trebuie pregătite.

Şi, nu în ultimul rând, trebuie să mă ocup de materialele care apar pe coaches-ahead.ro.

Pentru că acest site a fost creat pentru voi, toţi cei care sunteţi implicaţi în fenomenul fotbal. Indiferent de postul sau nivelul în care activaţi!

Apropo de asta, le mulţumesc tuturor celor care au contribuit sau contribuie la existenţa acestui site. Profesori, antrenori, suport tehnic. Şi vouă, prietenilor de zi cu zi, fără de care nu am exista!

Azi dimineaţă, urmărind un joc de Liga a-2-a, am fost abordat de un profesor-antrenor din localitatea respectivă, cu care m-am întreţinut pe diferite subiecte din fotbal pe durata întregii reprize secunde.

Printre altele, mi-a spus că ar fi bine să nu pun taxă pentru accesul pe siteul coaches-ahead.ro. Cei care lucreaza zilnic în branşa asta (şi nu mă refer la cei din Liga 1), adică cei mai numeroşi, ar fi văduviţi de materialele care îi ajută în activitatea de zi de zi.

L-am asigurat că acest lucru nu se va întâmpla. Acest site a fost înfiinţat din pasiune pentru fotbal, pentru cei pasionaţi de fotbal! Este una din contribuţiile mele (poate cea mai importantă!), la dezvoltarea fotbalului românesc.

Şi acum să ajung la miezul “Punctelor de vedere”!

Vreau să analizaţi două situaţii care mi-au atras atenţia în ultimul timp.

  • Săptămâna trecută urmăream un meci de Liga a-3-a la Piteşti, pe unul din terenurile  complexului “Nicolae Dobrin”. La un moment dat, un jucător al oaspeţilor, aflat sub presiunea unui adversar la 25-30m de propria poartă, trimite mingea mult peste gardurile care împrejmuiau terenul. Ce credeţi că face arbitrul (din respect pentru menirea acestui site, nu-i dau numele, noi nu tratăm oamenii, ci fenomenul!)? Îi arată cartonaşul galben jucătorului respectiv pentru tragere de timp. Cum acesta mai avea unul, a fost eliminat!

Realizaţi că este o decizie unică în istoria arbitrajului? Cum să dai galben pentru degajare? Chiar dacă trăgea de timp (şi asta făcea!), jucătorul respectiv “juca mingea în mod regulamentar”! Gazdele au repus rapid o altă minge în joc, deci jocul putea continua.

Dar dacă nu avem o autostradă Nădlac – Constanţa, trebuie să avem un arbitru în Guinness Book, nu-i aşa?

  • Extraordinar, magnific, incredibil, etc…… pentru lumea în care trăim, gestul lui George Ogăraru faţă de colegul şi prietenul lui, Mihai Neşu! Antrenor şi metodist! Nu ne putem imagina ce înseamnă un gest de asemenea onestitate şi nobleţe! De recunoaştere a valorii! Şi, în acelaşi timp, nu ne putem imagina ce înseamnă pentru un om, care şi-a dedicat şi sacrificat viaţa pe altarul fotbalului, Mihai, să renască, să redevină important în fenomen, să-şi aducă contribuţia la viaţa unei societăţi sportive. “U” Cluj, fericiţi voi de acolo!

 

P.S.

– 1.  Nu-l cunosc personal pe Mihai Neşu. Deşi aş vrea. Aş fi onorat! Model de voinţă, putere, caracter. OM!!!

– 2.  L-am cunoscut pe Ogăraru când am fost la Ajax, anul trecut, v-am povestit pe site experienţa.

Manierat, cult, cunoştinţe profesionale vaste, mult bun simţ! Foarte respectat în unul din cele mai reprezentative cluburi din lume. Îmi spunea încă de atunci că s-ar întoarce în ţară dacă ar avea o provocare.

I-am spus, voalat bineînţeles, că e nebun! Cum să vrei să te întorci dintr-o civilizaţie, dintr-o educaţie, dintr-un fotbal infinit superior, in no man’s land?  Mi-a răspuns că totuşi, vrea să se întoarcă acasă!

Am mai vorbit de 2-3 ori la telefon, banalităţi. Rămăsesem impresionat de ceea ce văzusem că face la Ajax.

Şi-a venit la Cluj. Ce păţeşte? Îl contestă galeria! Una, e adevarat, din cele mai frumoase! Aproape ca cea a (fostei) Poli Timişoara! Dar lipsită de răbdare! În fotbal, pentru antrenori, cel mai important este să ai un plan pe termen lung şi să te ţii de el! Dacă poţi. Dacă te lasă! Pentru suporteri totul este Acum!

Cine a avut dreptate? Eu sau el? Voi ce-aţi fi făcut în locul lui? V-aţi fi întors din Amsterdam?  Alegerile ne aparţin, viaţa este făcută din alegerile de zi cu zi! Restul e vrăjeala! Ai fost plecat de prea mult timp din ţara asta George, noi ne-am schimbat prea puţin în mentalitate!

Voi, cei care sunteţi prietenii acestui site, ştiţi prea bine că aici susţinem principii, valori, filosofii! Viaţa şi fotbalul împreună! Nu facem reclamă! Prin mesajele pe care ni le trimiteţi vă arătaţi opţiunile!

Le aştept, ca întotdeauna. Pro şi contra, aşa ne vom dezvolta!

 

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Puncte de vedere

  1. vasile spune:

    Urican, de ce bați mereu câmpii?! Tu ai ipresia că ești deja geniu! În schimb, cred că bâjbâi pe unde poți mânca și tu o pâine… Filozofia ta este limbă de lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 2