Repetiție pentru vizita lui UTA, ASU Politehnica revine pe ”Dan Păltinișanu”: sâmbătă la 4 cu Dunărea lui Alexa. Călărași, pe 2 cu 3 x 1-0 la rând afară dar și una din cele două trupe învinse tur-retur de violeți

La peste 4 luni de la ultima apariție pe ”Dan Păltinișanu” dar și la puțin peste un an de la ultimul dintre cele 5 meciuri găzduite la rând în turul precedent al Ligii 2 pe același stadion, ASU Politehnica se va alinia din nou sâmbătă după-amiază pe principala arenă a Timișoarei, cu ocazia partidei cădere de cortină peste runda ce marchează mijlocul primei jumătăți a ediției în curs.

Dat fiind faptul că timișorenii se pregătesc încă de pe-acum pentru duelul acasă cu UTA de peste două săptămâni, întâlnire care nu s-ar fi putut desfășura altundeva decât pe ”Dan Păltinișanu”, în concordanță cu interesul ce-l va stârni încleștarea, parte a pregătirilor secund-divizionarilor alb-violeți ține și de reacomodarea măcar cu un meci înainte cu gazonul și ambianța celui mai mare stadion din oraș, așa încât ASU Politehnica n-avea altă variantă decât să organizeze și jocul din etapa a X-a pe aceeași arenă.

ASU Politehnica își începea parcursul în Liga 2 tocmai pe ”Dan Păltinișanu”, pe 6 august 2016, 3-4 cu Chindia

Opțiune care, pe de altă parte, are gradul său de risc prin prisma partiturii directe și iuți a vizitatorilor de sâmbătă de la ora 16, secund clasații Dunării Călărași, în bună formă conform ultimelor rezultate, toate victorioase. Cum însă ”violeții” n-ar fi putut experimenta tocmai la ora partidei cu arădenii prin a reveni abia atunci pe ”Dan Păltinișanu”, ASU Politehnica își asumă riscul abordării întâlnirii cu cei de la Dunăre pe spațiile mai ample de manevră de pe arena numărul 1 a orașului.

Pe care ASU Politehnica n-a prea avut succes în prima jumătate a turului de anul trecut, debutând în Liga 2 printr-un eșec, 3-4 cu Chindia, urmat de un altul, 2-3 cu Foresta, dar și de întâia victorie la acest nivel, 2-0 cu CS Metalul Reșița, după care a remizat 1-1 cu FC Brașov însă a și cedat din nou 1-3 cu Luceafărul, pe 24 septembrie 2016, după care ”violeții” reveneau ”la vatră”, pe arena ”Știința”, unde își croiau majoritatea promovărilor.

Alb-violeții din Liga 2 mai reveneau ulterior pe ”Dan Păltinișanu”, dar tot fără succes, 0-3 în 16-imile din 25 octombrie 2016 ale Cupei României, cu Pandurii, și tot 0-3 cu UTA Bătrâna Doamnă în urmă cu puțin peste 4 luni, pe 21 mai.

Ultim eșec apropo de care ar fi de menționat că ASU Politehnica le primea în succesiune la Timișoara pe Dunărea și UTA și în campionatul trecut, mai întâi înregistrând pe 6 mai ultima sa victorie în campania precedentă, 4-1 (1-1) cu cei din Călărași, prin reușitele lui Ghinescu, Blănaru de două ori și Vucea, ultimii doi după pauza meciului de pe ”Știința”.

De fapt, doar Metalul Reșița mai era învinsă tur-retur de timișoreni în campionatul trecut, Dunărea cedând în fața ”violeților” și în întâlnirea tur, 2-3 de la 1-0 la pauză, prim triumf al bănățenilor după o serie cu un unic punct adjudecat din 15 posibile.

Alexa, obișnuit ca-n palmă cu arena ”Dan Păltinișanu” atât din postura de jucător, al timișorenilor dar și al vizitatorilor, cât și de antrenor, la fel, al lui ACS Poli dar și al oaspeților, își face probabil calculele să dea lovitura la revenirea în Banat, pentru măcar un prim punct al Dunării în fața lui ASU Politehnica, încurajatoare pentru cei din Călărași fiind buna formă recentă.

Astfel, după ce a pierdut primele două deplasări ale noului sezon, cu 4-1 la Clinceni pe 5 august, în runda inaugurală, și cu 2-1 la Sibiu, Dunărea le-a câștigat pe linie cu 1-0 pe următoarele trei pe alte terenuri, la Afumați și Snagov în runde consecutive respectiv cel mai recent la Șiria, acolo în alcătuirea Lungu – cpt. – Ţenea, Mardare (min. 16, Manole), Şandru, Tomozei – Kanda, Preoteasa, Drăghiceanu (min. 89, Danciu), Pană – Munteanu (min. 85, Puşcaş), Kouakou, pe bancă rămânând la oaspeți Popa, Vasile, Cristea și Mesquita iar marcator fiind după pauză Drăghiceanu.

În plus, Dunărea n-a mai pășit strâmb nici acasă încă din etapa a doua, la prima încercare, 1-1 cu CS Mioveni, urmând un 2-1 cu CS Balotești, 5-1 cu Olimpia și 3-1 cel mai recent cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu, ceea ce nu e valabil pentru alb-violeți, cu rezultate oscilante pe ”Știința”, 2-1 (1-1) cu nou-promovata FC Argeș, 0-2 (0-1) cu o altă nou-promovată, Metaloglobus, 1-0 (1-0) cu CS Mioveni și 2-2 (2-0) cu CS Balotești, meci în care într-un minut din primul sfert de oră după pauză au fost ajunși de la 2-0.

Ar mai fi totodată de semnalat că Dunărea Călărași tocmai a urcat a doua în ierarhia Ligii 2, competiție în care anul trecut disputa barajul tur-retur al ocupantelor poziției secunde în cele două serii, actualmente deținând 6 puncte avans față de gazdele sale de sâmbătă dar și 4 goluri în plus înscrise, și totuși însă nu prea multe, dat fiind că momentan doar Ripensia, ASA și Dacia Unirea Brăila au o medie a golurilor marcate de măcar două reușite pe partidă. Pe de altă parte, Dunărea a marcat în fiecare deplasare câte un gol, pe când pentru bănățenii de pe locul zece n-au înscris până acum pe ”Știința” în noua ediție decât Bădăuță, Sorescu, Poparadu și Krausz. În plus, timișorenii nu stau prea strălucit nici la capitolul golurilor încasate, doar Foresta, Știința Miroslava, Luceafărul, Dacia Unirea Brăila și Olimpia primind mai multe în primele 9 runde.

Ambele formații vor juca apoi și la mijlocul săptămânii viitoare, în turul patru al Cupei României, Dunărea marți la Slobozia iar ASU Politehnica miercuri la Biled, timișorenii având în continuare apariții la Satu Mare respectiv acasă cu UTA, pe când călărășenii acasă cu Știința Miroslava și la Suceava.

Dar iată cum a prefațat astăzi de la ora 16,15 partida din weekend antrenorul principal al timișorenilor, Bogdan Andone, semnalând că „este un meci important pentru ambele echipe. Dunărea vine după o serie de șase meciuri cu victorie, în vreme ce noi venim după trei partide în care nu am reușit să câștigăm. Au fost însă trei meciuri în care am prestat un joc bun. E momentul să terminăm cu cadourile, cu punctele pierdute cu mare ușurință și aștept ca sâmbătă băieții să se mobilizeze 100%, să fie concentrați și determinați, pentru a putea obține toate cele trei puncte. Nu contează unde se joacă meciul, nu contează cine e adversarul, nu ne mai permitem să pierdem puncte, să facem cadouri… Avem nevoie de puncte și sper ca băieții să înțeleagă acest lucru și să fie concentrați pe tot parcursul jocului, să trateze fiecare fază cu mare atenție și să profităm de situațiile pe care ni le creăm. Dunărea e o echipă cu liniște financiară, cu jucători de calitate pentru nivelul Ligii a II-a. Din ce am văzut, e și o echipă pragmatică, joacă direct pe poartă și profită de greșelile adversarului. Cu siguranță, mi-aș dori să fim și noi mai pragmatici, pentru că la sfârșitul meciului contează punctele. Că joci urât, că joci frumos, că joci slab sau spectaculos, la sfârșit rămân punctele. Aș prefera să fim o echipă mult mai pragmatică, dar după cum am spus, avem jucători de foarte bună calitate, care sunt mult mai preocupați și joacă atunci când au mingea, iar pe faza de apărare suferim tocmai la această determinare și prin lipsa de sacrificiu. Taub s-a antrenat zilele trecute normal, cu echipa. A revenit și Motreanu, după accidentarea de săptămâna trecută. Sper ca la ora jocului toți jucătorii să fie sănătoși, să fie apți, pentru a mă putea decide asupra celei mai bune formule…”

Sâmbătă se mai joacă fotbal de Liga 2 în Timișoara și pe arena din Ciarda Roșie, de la ora 11, Ripensia – CS Mioveni. Programul complet al rundei a X-a, pe coloana datelor tehnice și ierarhiilor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: