Lume bună la finale, parte a proiectului politehnist „Burse pentru Viitor”

Nu puţini au fost spectatorii ce-au urmărit prin ochiurile plasei semifinalele şi finalele de vineri ale competiţiei „Cupa Traian Lalescu”, inclusiv 150 de elevi invitaţi de la 11 licee din cinci judeţe, şi anume Arad, Bihor, Caraş Severin, Mehedinţi şi Timiş, în cadrul unui mai amplu proiect lansat de Fundaţia „Politehnica” sub genericul „Burse pentru Viitor în Politehnică”.

Viorel Şerban, Prodecanul Universităţii "Politehnica", recompensând finaliştii

Viorel Şerban, Prodecanul Universităţii "Politehnica", recompensând finaliştii

Nicolae Neguţ, fost Decan al Facultăţii de Mecanică, a explicat faptul că „îi avem ca invitaţi, elevii vizitând laboratoarele noastre iar ulterior turneului de minifotbal şi utilităţile de la Baza Sportivă numărul 2, din cadrul Universităţii <Politehnica>. Elevii provin de la instituţii de învăţământ din judeţe limitrofe iar la 53 dintre ei, cu posibilităţi materiale mai reduse, li se acordă lunar burse în valoare de 100 lei. Cu toţii au fost astăzi reuniţi în Amfiteatrul 150 al Facultăţii de Mecanică, oferindu-li-se într-un cadru festiv pliante şi tricouri cu însemnele <Politehnicii>”.

Viorel Şerban, Prorector al Universităţii „Politehnica”, prezent la rândul său în tribune şi la ceremonia de decernare a premiilor în cadrul „Cupei Traian Lalescu”, a amintit şi dumnealui de proiectul „Burse pentru Viitor în Politehnica”, sprijinit şi finanţat cu „sume impresionante” acordate de diverşi sponsori şi atingând 80.000 lei, în cadrul acestuia „Ziua Bursierului” continuând cu vizitarea bazei sportive din preajma arenei „Dan Păltinişanu” şi cina, la Restaurantul Studenţesc.

Elevi, studenţi şi profesori, la fazele finale

Elevi, studenţi şi profesori, la fazele finale

„La baza sportivă le vom înfăţişa cele două bazine semiolimpice, fundaţia deja înălţată a viitoarei săli de sport, care la darea în folosinţă va deveni cea mai mare din oraş, cu 2.500 locuri, terenurile de tenis şi de minifotbal, respectiv terenurile aflate în amenajare, de fotbal, ceea ce dovedeşte că tot Universitatea <Politehnica> rămâne cea mai mare investitoare locală în sportul timişorean”, a spus Viorel Şerban, nădăjduind ca fondurile de investiţii să fie alocate la timp. Desigur, tocmai de cealaltă parte a gardului faţă de terenul de minifotbal al bazei Alborz este arena „Ştiinţa”, cu pista atletică identică turnantei Stadionului Olimpic atenian.

Mihai Costa, reprezentant al Primăriei Timişoara pe relaţia cu sportul, a asistat la rândul său la fazele finale ale competiţiei „Cupa Traian Lalescu” la minifotbal.

Acest articol a fost publicat în Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Sport Universitar: