Iarnă primăvara, biet gazon oricum încercat al ”Științei”: ASU Politehnica – Hermannstadt duminică la ora 14. Declarații Foale, Predescu, Plămadă: ”Nu le putem numi lucruri chiar grave”

Opacă și total lipsită de transparență săptămâna trecută, tocmai la ora schimbării de pe banca tehnică, pe-atunci dispărând brusc din program tradiționala conferință de presă, sau mai bine zis prefațare a partidei imediat următoare, remizată la Mioveni, ASU Politehnica a revenit astăzi în conformista matcă, odată turbulențele cu necesar explicativ depășite. Ocazia a fost dată de găzduirea căderii de cortină peste etapa a 26-a, rundă mai decimată ca niciodată, partidelor anihilate din program de abandonuri și excluderi din întrecere adăugându-li-se cele trase pe dreapta de ninsori și starea vremii.

Puține au mai rămas în picioare în Liga 2, unic eșalon implicat în acest weekend pe gazonul carpatin, printre care și ASU Politehnica – AFC Hermannstadt, duminică de la ora 14. În acea zi și la acea oră pentru că este bineînțeles televizată, că doar dacă tot nu se mai prea înghesuie chibiții prin tribunele patriei, să fie cu atât mai mult puși pe gânduri de alternativa micului ecran, acest topor pe pielea sănătății sportului.

Va fi primul dintre cele 3 meciuri ale timișorenilor în doar o săptămână, următoarele fiind în zona capitalei, miercuri la București cu nou-promovata Metaloglobus, în runda reprogramată ca intermediară din al doilea weekend pe 2018, iar sâmbătă în Ilfov, la Balotești. Mai simplu pentru sibieni, care la mijlocul săptămânii viitoare vor sta, dat fiind excluderea Olimpiei din concurs, așa încât vor sări direct la apariția acasă contra nou-promovatei ieșene.

Iar apropo de AFC Hermannstadt, fostul lider pe un mare interval al sezonului de toamnă a început mai subturat în 2018, printr-un 0-0 în derby-ul la noul lider Dunărea Călărași și o remiză cu goluri la Șiria cu UTA, ocupanta locului 2 semnând întâiul triumf în noul an în Liga 2 abia duminică, un 1-0 tras de păr cu codașa Pandurii, semn că elevii lui Pelici de pe Cibin își cam consumau pe moment muniția în punerea la punct a vicecampioanei naționale FCSB, eliminată recent din Cupa României cu 3-0 la Sibiu, rezultat care i-a asigurat fostei trupe din Liga 3 o semifinală în județ cu Gaz Metan, mai întâi pe teren propriu, pe 17 aprilie, iar apoi în revanșa la Mediaș pe 9 mai. Miza, calificarea în jocul cu trofeul pe masă, contra câștigătoarea dublei manșe AFC Botoșani – CS U Craiova.

În rest, AFC Hermannstadt nu mai prea are nevoie de alte prezentări, fiind în prim-planul întrecerii Ligii 2 din actuala campanie, ceea ce implică dificultatea misiunii alb-violeților de a-și trece în cont primul succes pe 2018, după un eșec pe ”Știința” și două remize, acasă respectiv în Argeș. Iar ecuația duelului de duminică este cu atât mai complicată cu cât asprimea iernii din această primă săptămână de primăvară astrologică, în ultima decadă din martie, anunță o stare cel puțin delicată a gazonului, prevestind totodată eventuale condiții atmosferice potrivnice. Starea suprafeței de joc constituie însă un aspect cu două fețe și cu două tăișuri, în egală măsură favorabilă dar și defavorabilă oponentelor în parte. Greu la construcție pentru formația de pe teren propriu dar și poate la fel de greu la construcție pentru oaspeții cu un bagaj tehnico-tactic anunțat a fi superior prin cele 15 puncte în plus în ierarhie.

Nu s-a vorbit săptămâna trecută, într-un pas fals efectuat de clubul secund divizionar sub imperiul asfixiantului political correctness cu vorbe goale și preambalate precum ”pe cale amiabilă”, diseminate sec și fără bătăi de cap prin comunicate într-un limbaj de lemn de parcă miza ar fi ținut de ascunderea secretelor incașilor, dar s-a reintrat în tipicul punctării banalului cotidian. Bifat.

Antonio Foale, interimar al lui ASU Politehnica la ora debutului său acasă în noua capacitate, a estimat că ”este un meci ca oricare altul, facem tot posibilul să-l câştigăm. Terenul este aşa cum este, trebuie să ne adaptăm condiţilor meteo care sunt”. Întrebat despre omologul său de pe banca vizitatorilor, timișoreanul Săndel Pelici, Foale a răspuns că îmi este și prieten bun, îl cunosc și ca om, aud, văd că este și un antrenor foarte bun. Mă bucur pentru el! Suntem prieteni până la meci și după meci”. Despre Blănaru și forma sportivă a acestuia Foale a răspuns cu ”da, este un jucător cu calităţi fizice  deosebite, dar noi avem jucători mai buni”. Întrebat și dacă a avut emoţii la debutul în liga a II-a, a mai explicat că ”am avut emoții, au fost excesive la meciul trecut. Mi-am înghițit și limba dar cred că a ieșit bine. Nu cred că le-am transmis și jucătorilor starea mea, dacă am făcut-o, am greșit…”

Întrebat despre vreo absenţă în lot, Foale a semnalat că ”vor reveni Poparadu și Mera în urma suspendărilor, în schimb nu va juca  Scutaru, care a acumulat patru cartonașe galbene. De asemenea, Giuricici acuză dureri în urma unei accidentări din meciul de la Mioveni şi probabil va fi indisponibil, în rest totul este perfect!”

Cornel Predescu, cel care deschidea scorul din penalty acum o lună fără o zi în debutul pe 2018 pierdut acasă cu Chindia, a spus că ”ne așteaptă un meci foarte dificil. E o echipă foarte bună a campionatului. Sperăm ca la ora jocului să fim 100% concentrați și să câștigăm meciul. Ne așteaptă un meci foarte dificil ținând cont și de vreme… 

Întotdeauna nu este un moment plăcut când se schimbă staff-ul, nu e nici pentru conducere, nici mai ales pentru jucători, dar noi suntem profesioniști și trebuie să ne facem datoria față de club, să mergem mai departe, să ne facem treaba cât mai bine. Normal, noi tratăm fiecare meci în parte la victorie, așa cum a fost și cel din tur (n.n.: câștigat de sibieni cu 2-0). Nu am reușit, sperăm să ne luăm revanşa, mai ales acasă, că jucăm în faţa suporterilor. A fost o perioadă mai grea pentru noi, cu așa zisele probleme, dar am trecut peste ele…”

Ionuţ Plămadă, cel care a egalat luni în minutul 80 al deplasării remizate la Mioveni, a admis că ”da, într-adevăr, urmează un meci foarte greu, cu una dintre cele mai bune echipe ale campionatului, care are jucători cu mare experiență  de liga întâi şi a doua, plus au un antrenor foarte bun. A avut rezultate, a eliminat pe FCSB din Cupa României, sperăm să facem un meci bun și să ieşim câștigători.

A fost o perioadă mai grea pentru noi, cu așa zisele probleme, cu schimbarea staff-ului, dar noi am reacționat bine. Indiferent de cine este antrenor, cred că am avut o reacție pozitivă. La toate cluburile se întâmplă, nu le putem numi lucruri chiar grave. Asta a fost, trecem peste, nu trebuie să ne plângem de milă. Trebuie să ne adaptăm la orice sistem!”

O minoritate este anunțată a rezista în weekend vicisitudinilor iernii din întrecerea babei știrbe Liga 2, în program rămânând încă Luceafărul – Metaloglobus și Foresta – Academica sâmbătă de la ora 11, cu un semn de întrebare în dreptul Științei Miroslava – CS Mioveni, iar de la ora 14:30 Ripensia – Chindia, o zi mai apoi AFC UTA – CS Afumați fiind programat la ora 12. Clasamentul la zi și țintarul, pe coloana datelor tehnice.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: