Fotbalul, praf, stadioanele, pe hârtie, dar musai o grupare feminină trasă de păr, sport la recomandare unională

Timişoara n-are nici un club în primele două divizii ale fotbalului românesc iar majoritatea stadioanelor îi sunt închise, demolate ori dispărute, pe când celelalte, doar pe hârtie, magnitudinea traumei fiind reliefată şi sub forma goanei după succesul pe repede înainte şi cât se poate de artificial prin intermediul unei formaţii feminine, abia preluând în 2022 locul pe prima scenă al unui club timişean consacrat în elită şi deja vicecampioană în 2023 la prima strigare, grabă fără profunzime şi consistenţă dar cu efect de bumerang tocmai atunci când aşteptările deveniseră şi mai mari iar buza ardea şi mai tare, în faza play-off în curs a Ligii 1, abordată de Politehnica la adăpostul unui avans de 9 puncte. Risipit precum se destramă castelele de nisip, căci ce-a urmat n-are pare-se limite raportat la şirul înfrângerilor. 

Fără însă ca protagonistele în alb-violet şi cei care veghează la destinele acestei improvizaţii să aibă vreo vină anume în sine, mai degrabă susceptibile victime pe pilot automat ale unei inginerii sociale implementate şi prin vehiculul utilitar sport cu a sa componentă fotbal feminin.

Sugerat sub formă de recomandare unională pe adresa federaţiilor din teritorii, implementat cu sârg de către executanţi, noi cu drag muncim, noi nu gândim, rezultând absurdităţi precum în capitala Banatului.

Fără vreun club măcar în Liga a II-a, cu stadioanele praf sau pomenite ciclic în promisiunile campaniilor electorale, dar trăgând din capul locului la titlul naţional al secţiunii feminin, deşi nici măcar Roma nu se construia într-o zi.

Şi de ce la noi totuşi mai altfel şi mai cu moţ? Tocmai pentru că se poate, tocmai pentru că orice este posibil într-o societate condiţionată psihologic la gratificaţia instantanee.

Privind în termeni comparativi, trupa clujeană de 11 ori consecutiv şi la zi campioană a ţării în fotbalul feminin reprezintă o urbe cu două prim-divizionare în SuperLiga celor de la LPF, iar noua apariţie în peisaj Farul un port dobrogean deţinând sceptrul graţie lui Hagi pe prima scenă a sexului tare, chiar până şi Csikszereda provenind dintr-o localitate harghiteană conectată ligii secunde, la zi în play-off-ul 1-6.

În contrast izbitor, totul aduce a forţare pe malurile Begăi, un soi de „chelului, tichie de mărgăritar”, nu tu mai nimic consistent, substanţial şi de profunzime în fotbalul care chiar contează şi-n ceea ce priveşte infrastructura sportivă, dar în schimb o trupă feminină trasă peste nopţi de vară din 2022 la alb-violet, cu locul preluat „a la Recaş” în elită de la Fortuna Becicherecului Mic, pe croieli politice inconştient tributare ingineriilor sociale şi ideologiei woke cu sârg indusă în cadru şi unsă ca atare de neoliberalismul-progresist deşănţat.

Restul constituind banale amănunte într-o societate datoare vândută gratificaţiei instantanee. 

UEFA dictează politicile cadru sub forma recomandărilor, federaţiile din teritorii se execută bătând din călcâie, iar trupele feminine răsar precum ciupercile, căci astfel stă scris în doctrina noului socialism ştiinţific, nici chip de club prim-divizionar fără o emanaţie în sectorul feminin. 

Ridicolul şi penibilul fiind la putere în capitala Banatului ex-capitală culturală europeană, nu tu club măcar secund-divizionar, dar cu o trupă feminină apărută peste noapte în urmă cu nici 2 ani direct în prima divizie pe post de pansament aplicat cu repeziciune, poate, poate ar smulge cumva titlul deja la prima strigare, pentru a intra în cărţi ale recordurilor.

Încălcând de fapt legile universului, în impetuozitatea fără dubii a şterşilor trecători decidenţi imersaţi în mediocritate. 

Cu consecinţele de rigoare în timp, atunci când arde buza mai tare, atunci când aşteptările fără discernământ se lasă din nou cocoţate pe val. 

Rezultând alte traume, alte lacrimi şi vaiete, alte priviri contrariate. Traumă în formă continuată, cu „vinovate” fără vină, victime ale unei inginerii sociale, habar n-având ce li se întâmplă. 

Fotbalul feminin e aidoma echipamentului sintetic ce ascunde formele sexului frumos, un mutant artificial injectat la recomandare unională, sârguincios şi cu intensitate împins sub ochii celor cu timp de tocat şi chibzuinţă lipsă, ProArena deloc de mirare zelos propagandist de serviciu, asta la sacrilegiile comise de decenii de către Trustul Pro pe mentalul influenţabil şi maleabil al românului.   

Iar cel feminin timişorean aidoma feţei întoarse a Zeiţei Fortuna, vrând parcă a zice „nu faceţi precum ei!”, cu locuri ticluite peste noapte direct în elită în culisele preacurviei politice, cu graba strică treaba de-a-ţi închipui şi imagina că ai şi merita titlul naţional încă din primul sezon, câte şi mai câte. Tot teatrul absurd cu vinovatele fără vină la înaintare.

Mulţi văd, puţini pricep, iar mai nimeni nu-nţelege câte ceva. 

Ori dacă am mai fi avut şansa de a trăi într-o societate stând strâmb şi judecând drept, atunci prima recomandare, indiferent cât de anti-curent şi anti-opinie ar fi fost, era legată de îndemnul pe adresa entuziaştilor de a nu-şi lăsa fetele de azi, potenţiale mame de mâine, a îmbrăca echipamente sintetice pentru a aplica deposedări prin alunecare fie şi pe gazoane artificiale ori prin bălţi într-un sport conceput cândva în mod expres şi specific pentru anumiţi alţi practicanţi, bărbaţii. 

Iar faptul că fotbalul feminin a luat avânt în special în naţiuni secularizate nu are absolut deloc de-a face cu dezvoltarea sportului ori cu emanciparea femeii, ci tocmai cu boala terminală ce-a cuprins la nivel sufletesc şi al conştiinţelor societatea noului mileniu, chitită s-o termine cu legile firii şi viaţa naturală precum orânduirii sale dumnezeieşti.

O ilustrată sugestivă a sa.

Cu duminicale banale amănunte de nimic, teatru absurd. 

Cele de Florii constând într-o altă întâlnire timişorean-clujeană, şi să tot fi fost deja vreo 6 „directe” doar în acest sezon, încât li s-o fi şi acrit, întâlnire ţinută însă la Dumbrăviţa, capitala Banatului fiind prea ocupată cu schiţarea stadioanelor pe hârtie şi promisiunile campaniilor electorale, la fiecare câţiva ani.

Şi-au pierdut polistele şi pentru a patra oară consecutiv un meci jucat acasă în play-off, ultimele 3 apariţii fiind chiar strict doar acasă şi totuşi pierzătoare, mica mare diferenţă fiind dată de faptul că un al şaptelea eşec succesiv în grupa I valorică a fost „stropit” cu un prim gol înscris în acest timp de alb-violete, aşadar după mai bine de 10 ore de fotbal în Liga 1, semnat de Nikoleta Kurja cu titlu de consolare la desprinderea campioanelor de pe Someş prin Ciolacu şi moldoveanca Ţabur, servindu-se reciproc în minutele 21 şi 82.

Profanii se-aşteptau că gata, vine Albon cu pedigree de la Cluj şi hocus-pocus titlul cât ai bate din palme şi pe Bega, ori legile universului sunt mult mai subtile de-atât, lipsa de smerenie din vara lui 2022, a startului furat sub forma apariţiei direct în elită pe temelia construită de alţii, etalându-şi efectele secundare atât în 2023, la întâlnirea cu „U” de pe „Ştiinţa” cu trofeul pe masă, rămas tot în păstrarea ardelencelor, cât şi în actuala fază play-off, în care, nu prea tare de mirare, avansul de 9 puncte s-a preschimbat într-un deficit de 4-5 puncte faţă de someşence şi liderul Farul, cu 4 runde rămase de bifat, dintre care următoarele 3 pentru alb-violete strict în deplasare, în Vinerea Mare de la ora 15 pe litoral, iar în 12 şi 19 mai în Harghita şi sub Feleac.

Iar apropo de Vinerea Mare dar mai ales de subtila dezumanizare la care actuala societate pe pilot automat este supusă prin condiţionare psihologică, nimeni nu-i rău să expedieze nişte tinere la cratiţă, căci nu acesta-i mesajul, dar e într-atât de bun să le îndrume spre biserică, în pragul Învierii, când altceva mai înălţător ar fi de făcut decât să-ţi freci şezutul de sinteticul autocarelor, vestiarelor, băncilor de rezervă şi întregii aberaţii a traiului „modern”, beznă a raţiunii şi noapte a minţii.

S-a pierdut cu 1-2 (0-1) în alcătuirea Câmpean – Jivan, Boboc, Bratu, Bistrian, Kurja, Mirea, Meluţă – cpt., Şepeţan, Pera, Mihăilesc, rezerve la start fiindu-le Roşu – Sondore, Scaramelo, Dawood, Cioablă, Ariana Ştefana Bucşă şi Aida Maria Bucşă, învingătoarele impunându-se în componenţa Blazek – Varo, Sigheartău, Lindahl, Stamate, Johnson, Bumbar, căpitanul nouar Ciolacu, Bălăceanu, Marcu şi Ţabur, cu rezervele la start Vincze – Neagu, Brici, Iancu, Oneţ, Borodi şi Giurgiu.

Clasamentul actualizat, ultimele rezultate şi programul etapei a IX-a, de săptămâna viitoare, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal în Sporttim. 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: