Din nou fără gol marcat acasă, și la revenirea pe ”Știința”: ASU Politehnica – Concordia Chiajna 0-0. Declarații Petruescu, Diniță

Alb-violeții îngroașă lista meciurilor jucate în noul campionat în care n-au izbutit înscrierea măcar unui gol, deja trei în Timișoara în ediția 2019-2020 în care n-au simțit bucuria scuturării plasei adverse. De astă dată n-au trecut de ilfovenii ex-prim-divizionari, aflați la numai a doua deplasare a sezonului, după cea pierdută cu 3-1 la Rapid, dar și după eșecul drastic pe teren propriu, 0-3 cu nou-promovata din Turnu Măgurele: ASU Politehnica – Concordia Chiajna 0-0.  

Schimbi locul, schimbi norocul. La asta au sperat sâmbătă poliștii învinși cu 1-0 în precedentele două etape, însă revenirea pe ”Știința” n-a schimbat datele problemei. ”Violeții” au manifestat aceeași ineficacitate, contabilizând deja patru partide din 5 meciuri jucate în noul campionat în care n-au reușit să marcheze.

De dimineață, pe ”Dan Păltinișanu” s-a jucat unul dintre meciurile rundei inaugurale a tot mai șchioapei Superliga de rugby, iar pe „Ştiinţa” s-a jucat fotbal fără goluri, sub imperiul căldurii. Un rezultat alb de egalitate care nemulţumeşte gazdele, dar în final puteau chiar și pierde până şi acest punct. Cât despre antrenorul principal Cosmin Petruescu, a fost ultimul său meci pe banca tehnică a lui ASU Politehnica, decizia în acest sens fiind luată de antrenorul ”violeţilor” încă înaintea primirii celor de la ASC Daco-Getica, în fața cărora timișorenii au pierdut cu 0-1, dar anunţul despărţirii amiabile fiind lansat abia astăzi, după meci, la conferinţa de presă.

Nici astăzi nu a apărut în efectiv Radu Motreanu, nici chiar rezervă la acest meci din runda a V-a, după ce nu a fost folosit în primele 4 etape, cu toate că s-a pregătit din plin la antrenamente, aspect pe marginea căruia a rămas probabil nedumerit măcar unul dintre puţinii spectatori prezenți de la ora 11 pe ”Știința”.

Prima ocazie a aparţinut gazdelor în minutul 5, la o acţiune pe flancul stâng a lui Călin Popescu, care a intrat în careu şi a șutat de la 12 metri lateral la colţul scurt, mingea find reţinută de portarul Greab. O nouă ocazie prin Cherecheş, care, vrând să centreze, i-a testat vigilența goalkeeper-ului ilfovean; mingea a fost prinsă de portar înainte în fața liniei…

Şi oaspeţii au ripostat în minutul 30, când Grădinaru a prins un şut puternic de la 16 metri iar portarul Murariu a respins în extremis în stânga, salvând un gol ca şi făcut. Al doilea şut pe poartă al oaspeţilor a aparţinut lui Ion, de la 15 metri, în minutul 43, prins de Murariu.

Și după pauză, acelaşi joc slab, fără ocazii…

Unica fază notabilă ar răzbate din minutul 65, în urma unui corner, centrare Ignea și recentrare Mera cu capul, lui Scutaru, care a prins un şut de la 17 metri, dar peste transversală. Și atât…

Oaspeţii au avut ultimul cuvânt în ultimul minut de joc, prin Grădinaru, care a ratat şansa de a câştiga toate cele trei puncte pentru Concordia. A rămas 0-0 după 93 de minute de joc, echitabil pentru ambele formaţii. Farul este următoarea vizitatoare a poliștilor, care mai întâi și mai înainte vor efectua deplasarea la nou-promovata din Turnu Măgurele.

*

ASU Politehnica: Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Dros (min. 63, Vidrăsan), Bogdan Vasile (min. 46, Ungureanu) –  Manea (min. 82, Schieb), Ignea, Călin Popescu – Axente.

Antrenori: Cosmin Petruescu (principal) şi Antonio Foale (secund).

Pe bancă: Mario Contra, Coadă, Piţigoi, Trip.

Concordia: Greab – Dumitraş, Albu, Dobrosavlevici (cpt.), Olteanu –  Ion, Hamzaoui – Ciucureanu, Obedeanu (min. 90+2, Stănică), Grădinaru – Bari (min. 74, Ivanovici).

Pe bancă: Costache, Fota, Riza, Ivan, Neagu.

Antrenori: Laurenţiu Diniţă (principal) şi Emil Stanca (secund).

Au arbitrat: Marius Omuţ (Satu Mare) – Ionuţ Petrică Cîmpeanu (Cluj) şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa). Arbitru de rezervă Petru Dorin Voina (Reşiţa). Observator de arbitri Cornel Corocan (Reşiţa) iar delegat de joc a fost Petru Boroş (din Oradea).

+

La cald…

Cosmin Petruescu (antrenor principal ASU Politehnica): ”O partidă foarte disputată, iar din punctul meu de vedere am făcut tot ce a depins de noi pentru a obţine toate cele trei puncte. Aş vrea să-i felicit pe băieţi pentru atitudinea avută! O primă repriză mai echilibrată, în schimb a doua parte am controlat-o în mare parte, ca posesie, dar mai ales ca număr de situaţii de poartă. Dar ne-a lipsit inspiraţia în ultimii metri de poartă… Pentru jocul de astăzi, o spun la modul cel mai sincer, că am puţine lucruri de reproşat, şi-au dorit foarte mult să câştige, cu atât mai mult cu cât, dacă nu ştiaţi, azi a fost ultimul meu joc la Politehnica Timişoara. Am luat o decizie în urmă cu ceva timp, am analizat-o, nu a fost o decizie luată la cald, am discutat cu oamenii din conducerea administrativă. Am considerat că cel mai bine, cel puţin pe termen scurt, pentru binele Politehnicii, este să fac un pas înapoi. Am mâncat o pâine albă aici, am trecut împreună prin foarte multe momente frumoase. E adevărat că au fost şi unele mai delicate, dificile, dar întotdeauna am dat dovadă de unitate, înţelegere, respect reciproc. Pentru proiectul început aici, la Politehnica, de comun acord, aşa am considerat că e cel mai bine. Aş vrea să le mulţumesc tuturor, începând cu suporterii şi terminând cu domnul rector Viorel Şerban şi toţi cei care au fost alături de mine în toată această perioadă. Chiar înainte de meciul cu Daco-Getica, dar contează mai puţin motivele. Important e binele clubului şi de aceea am luat această decizie. Cu cei din conducerea administrativă am discutat pe parcursul acestei săptămâni. M-au rugat, dacă pot, să rămân să pregătesc acest joc. Era normal, din moment ce mai erau câteva zile până la meciul cu Chiajna, o partidă dificilă, și nu puteam să refuz, aveam o datorie morală şi am făcut tot ce depinde de mine pentru a obţine o victorie astăzi. Dorită enorm de mult! Nu a fost să fie, nu am ce să reproşez nimănui, nimic…”

Ce va urma? Bogdan Andone a refuzat revenirea pe Bega, dar în schimb Mugur Gusatu nu, așa încât nu este exclus ca ex-alb-violetul să preia banca tehnica a lui ASU Politehnica.

Laurenţiu Diniţă (antrenor principal Concordia Chiajna): ”Un meci dificil, mai mult prin prisma căldurii, pentru ambele echipe… Am venit aici, fireşte, să câştigăm cele trei puncte. Nu s-a putut, e bine şi un punct. Faţă de meciul trecut am stat mult mai bine în teren, problema era în ultimii 30 de metri, unde trebuia să fim mai proaspeţi şi concentraţi în faţa porţii. Una peste alta, am controlat în mare parte jocul, am avut ocazii, au avut şi cei de la ASU Poli, în care puteau să preia conducerea… Bine că s-a terminat şi am luat fiecare câte un punct. Mergem mai departe şi sperăm să ne îndeplinim obiectivul la final”.

– Care este obiectivul? ”Chiar dacă au plecat mulţi jucători, au rămas şi dintre aceia care au retrogradat, și mulţi tineri. Pentru noi este clar, revenirea în prima ligă. Cine a retrogradat echipa, să o ducă înapoi!”

Rezultatele zilei în Liga 2, pe coloana clasamentelor.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: