”Verzii” pierd acasă și cu liderul Crișul, arădeni cu punctaj maxim în 6 deplasări: Dumbrăvița – Chișineu Criș 1-2 (0-1)

Alb-verzii au reușit în această după-amiază doar să reducă din handicap în ultimul sfert de oră al întâlnirii ocupantelor podiumului cu liderul arădean al Seriei 8 în Liga 3, gazdele bănățene înscriind în superioritate numerică, fără însă a ciunti procentajul maxim de puncte în cele 6 deplasări din noua ediție al vicecampioanei întrecerii în campania anterioară: CSC Dumbrăviţa – CS Crişul Chişineu Criş 1-2 (0-1).

Dumbrăvițenii, autori vinerea trecută ai primei victorii acasă după 3 apariții pe teren propriu în alternanța remiză – înfrângere – remiză, i-au avut astăzi de la ora 14 în față pe fruntașii cu succese în serie în deplasare, prețioase puncte conferindu-le un avantaj ierarhic de 7 puncte înaintea întâlnirii de pe arena ”Ștefan Dobay”, iar CS Crișul nu s-a abătut nici la început de noiembrie de la parcursul său perfect ”afară”, inițiat la Cermei cu 1-2 și continuat la CS Șoimii Lipova și Dudeștii Vechi cu 0-1, la Curtici cu 0-2 iar la Periam cu 0-4. Care va să zică liderul a primit astăzi primul gol în deplasare în Seria 8 după 5 ieșiri și peste două luni, din 28 august.  

Timpul a fost ploios, neprielnic pentru fotbal, iar foarte puţini spectatori au fost prezenţi în tribună la acest joc din a doua etapă a returului în C8, gazonul devenind treptat tot mai greu până la încheierea meciului.

Inițial, ocupanții locului 3 au beneficiat de nu mai puțin de 5 lovituri de la colţul terenului în primele nici zece minute, la ultima dintre acestea, executată de Ghinescu, Bura-Kot reluând balonul cu capul de la 8 metri, dar puţin peste transversală. Același Bura-Kot fiind primul jucător care a văzut cartonaşul galben, pentru un fault asupra lui Modan la 25 de metri în terenul advers.

Liderul a fost aproape de deschiderea scorului după mijlocul primei reprize, în minutul 26, cu un şut puternic de la 22 de metri lateral stânga, mingea lovind transversala. Modificare a tabelei de marcaj nu mult amânată, Crișul înscriind contrar cursului jocului la un contraatac pe flancul drept, în minutul 34, purtat de Teşedan, care a şutat pe jos la colţul lung, Trifon respingând în dreapta, în calea lui Modan, care a înscris cu un şut pe mijlocul porţii de la marginea careului de 16 metri: 0-1. Rezultatul din partida tur de pe Criș nu mai putea fi repetat, atunci consemnându-se o remiză albă…

În minutul de prelungiri al primei părți timișenii au avut o oportunitate bună de a egala, când au beneficiat de o lovitură liberă de la 17 metri, perpendicular pe poartă, dar Zurbagiu a şutat mingea în zid şi s-a auzit fluierul arbitrului.

Dumbrăvițenii l-au introdus de la pauză pe Maric, însă Crișul i-a taxat din nou și în minutul 54, în urma unei faze fixe, o lovitură liberă din zona laterală, de la circa 20 de metri, fructificată de Sergiu Sabău din careul mic, cu latul… 0-2. Era deja clar, în majoritatea deplasărilor din noul campionat arădenii înscriau de cel puțin două ori pe meci, în 4 din 6 întâlniri, tot în majoritatea meciurilor găzduite ”verzii” încasând cel puțin două goluri, tot în patru partide din 6 acasă. 

La care Cosmin Stan l-a introdus imediat și pe Gologan, iar în minutul 60 bănățenii au avut o altă oportunitate din fază fixă, de astă dată Martinov executând o lovitură liberă de la 25 de metri, bară în dreapta lui Roşca. Dar și un nou cartonaș galben pentru gazde, văzut de Schinteie pentru un fault asupra lui Teședan, în minutul 67.

Ca apoi, un minut mai târziu, goalkeeper-ul oaspeților să fie din nou protejat de bară, la șutul lui Schinteie de la 15 metri, Roşca respingând în cadrul porții iar mingea revenindu-i în braţe.  

Din minutul 73, oaspeţii din județul Arad au rămas în 10 jucători, Clej primind al doilea cartonaș galben şi fiind eliminat, superioritate numerică pe fondul cărora timișenii și-au continuat atacurile, chiar întețindu-le, cu Martinov aproape de gol dar portarul deturnând în corner mingea şutată din careul mare.

Și totuși, în cele din urmă, în minutul 80. amfitrionii au spart gheața prin junele Mirjan Maric – foto, cu un şut de la 30 de metri direct la vinclu, în stânga portarului, reducând din diferenţă: 1-2. Pe val, gazdele nu se împăcau cu dezavantajul şi au forțat egalarea, același Martinov şutând din afara careului mare însă mingea trecând puţin pe lângă bară.

Meciul se prelungea cu 4 minute, în primul același Maric fiind aproape de egalare, și ar fi fost un gol chiar de generic, însă mingea şutată de la 25 de metri a trecut razant cu transversala…

Dumbrăvițenii vor juca săptămâna viitoare la Pecica, după care vor sta iar apoi vor juca tot în deplasare, la Ghiroda, revenirea pe ”Ștefan Dobay” fiind programată în jur de 3 decembrie cu cei din Cermei. După care ultimele 3 apariții din retur în martie 2022… Pe Crișul o așteaptă în schimb primirea Șoimilor Lipova, în reeditarea duelului fruntaș din campionatul trecut, după care ieșirea la Pecica. În tot cazul, liderul este la cea de-a șasea victorie la rând, dintre care 4 la zero.

Pe de altă parte bilanț uniform acasă al ”verzilor”, cu câte două succese, remize respectiv eșecuri, înfrângerile venind la 4 săptămâni diferență și cu câte două goluri primite de la fruntașele arădene ale ediției anterioare, după 0-2 cu CS Șoimii pe 8 octombrie. 

Rezultatele zilei în Seria 8 din Liga 3 și programul etapelor 11-12, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

*

Cosmin Stan (antrenor primcipal CSC Dumbrăvița): ”A fost un joc cu foarte mare angajament, ambele echipe au făcut risipă mare de efort. În ceea ce ne priveşte pe noi, pot să spun că am făcut un meci bun, am avut foarte multe situaţii şi ocazii de gol faţă de meciurile anterioare, când am fost conduşi şi am jucat cam hazardat. În schimb în meciul de astăzi am avut limpezime în a aduce mingea înspre careul advers, însă, din păcate pentru noi, am fost neinspiraţi la ultima execuţie. Chiar dacă am pierdut, mi-aş dori să jucăm la fel în toate meciurile în care mai avem de jucat în acest miniretur.”

*

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Kot, Zurbagiu (min. 85, Piţuc), Bain (min. 55, Gologan), Berivoiescu (min. 46, Maric) – Schinteie, Martinov, Ghinescu, Tismonar (min. 79, Dobie), Andrei (min 54, Bodri) – Paulevici.

Antrenor: Cosmin Stan.

Pe bancă: Ciui – Degău.

CS Crișul Chișineu Criș: Roșca – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic (min. 73, Busuioc) – Clej, Brădean (min. 74, Ciobotariu), Susan, Mâneran – Teședan, Modan (min. 74, Giurgiu).

Antrenor principal: Adrian Abrudean.

Pe bancă: Paşcalău – Pașca, Ciornei, Giurgiu, Cl. Popa, Tănase.

Au arbitrat: Bodocan (Cluj) – Irina şi Bogdănel (ambii din Oradea). Observator de arbitri: Galovits (Oradea); delegat de joc, Semen (Târgu Jiu).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: