Alexa, al treilea antrenor al lui ACS Poli care încearcă să bată pe Steaua în acest sezon

Cea mai interesantă partidă din retur programată pe stadionul Dan Păltinişanu este cea de sâmbătă, de la ora 21:30, când ACS Poli va primi vizita campioanei „en titre”, dar şi lidera la zi în Liga 1, Steaua Bucureşti. După seria de jocuri în care numărul de spectatori a fost comparabil cu cel de la meciurile din ligile inferioare, sosirea bucureşenilor va determina, cu siguranţă, un aflux de suporteri pe arena timişoreană.

Va fi un examen important pentru tehnicianul gazedelor, Dan Alexa, un novice în noua meserie, atât pentru cartea sa de vizită, cât și pentru echipa pe care o păstorește, aflată încă în apropierea locurilor retrogradabile. În ciuda succesului cu Viitorul Constanța, care a pus capăt unei serii de patru etape fără victorie, bănățenii au doar patru puncte avans față de primul loc care duce în liga secundă.

Cu nouă runde înaintea finalului sezonului, Steaua se îndreaptă spre un alt titlu de campioană, fiind singura grupare neînvinsă, cu 18 victorii și 7 remize. Interesant este faptul că în partidele disputate în deplasare, bucureștenii au terminat la egalitate și cu două formații aflate sub ACS în ierarhie: Corona Brașov și Oțelul Galați.

Deja cu peste 20.000 de bilete vândute, ACS Poli - Steaua va bate recordul de asistenţă al sezonului pe "Dan Păltinişanu", conform previziunilor

 

Chiar dacă a fost catalogată încă dinaintea începerii campionatului drept echipa cu cel mai bun lot și, ca atare, principala favorită la laurii de campioană, parcursul Stelei în campionat a fost deseori criticat de rivalii la locul întâi, considerându-se că „roș-albaștrii” au avut parte de o replică palidă din partea unor adversari. Suspiciuniile pleacă și de la faptul că soția antrenorului Laurențiu Reghecampf, în calitate de impresar, controlează fotbaliști de la mai multe competitoare din Liga întâi, probabil caz unic pe plan mondial.

N-ar fi totuşi prima dată când campionatul românesc dă naştere unor situaţii atipice, nu?

De partea cealaltă, ACS Poli nu a mai învins în fața propriilor suporteri de la ultimul joc din 2013. Pe 18 decembrie, timișorenii se impuneau la limită, cu 1-0, în dauna lui CFR Cluj, o altă formație care a dominat fotbalul românesc în ultimii ani, dar care în actuala stagiune nu se regăsește deloc, numărându-se printre marile decepții.

ACS și Steaua se întâlnesc pentru a treia oară în acest sezon, de fiecare dată bănățenii având pe bancă un alt tehnician. Mai întâi, pe 28 septembrie, în campionat, cu Vali Velcea pe bancă, „alb-negrii” sufereau cel mai drastic eșec de până atunci, 0-3, din cauza golurilor lui Piovaccari (27), Stanciu (40, din penalty) și Adi Popa (76). Pentru învinși au evoluat: Nuno Claro – Nohai, Scutaru, Șeroni, Marovic – Bărbuț (63, Popovici), Ovidiu Petre, Gorobsov, Trandu (42, Belu), Nanu – Furtado (69, Boldea).

Ulterior, pe 30 octombrie, cele două adversare s-au duelat și în optimile Cupei României. Nici Aurel Șunda nu a avut mai mult noroc, trupa sa fiind îngenunchiată prin golurile lui Georgievski (12) și Piovaccari (73). De data aceasta, pentru timișoreni au jucat: Kirev – Belu, Șeroni, Petrovic, Marovic (30, Nohai) – Bărbuț, Balaure (67, Szekely), Keita (69, Boldea), Trandu, Nicola – Furtado. De remarcat că în ambele întâlniri fundașul dreapta Nohai a fost eliminat.

Sâmbătă, Alexa nu-l va avea la dispoziție pe eroul meciului cu Viitorul, Florin Nanu, fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Totuși, vor reveni Popovici și Mansour (autorul ultimului gol în victoria cu 2-0 a lui Poli în fața Stelei din 2007), care nu au avut drept de joc contra echipei lui Hagi.

Şi adversarii vor avea două absențe de marcă, internaționalii Pintilii și Tănase neavând drept de joc în această rundă. Dacă la un moment dat în lotul campioanei se regăseam mai mulți fotbaliști care au trecut și pe la Timișoara, acum la dispoziția lui Reghecampf se mai află un singur ex-timișorean, Iasmin Latovlevici, fundașul lui Poli Timișoara între 2005-2010.

În ultima vizită în capitala Banatului, pe 27 octombrie 2011, Steaua suferea o înfrângere neașteptată, 0-2, fiind eliminată din optimile Cupei României de către Poli Timișoara, pe atunci o grupare de ligă secundă. Dintre eroii timișorenii de atunci, o parte importantă se află acum în lotul ACS-ului: Scutaru, Mera, Gorobsov, Poparadu și Popovici.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: