Kirschstein apără două penalty-uri dar ACS spune adio Cupei Ligii

Aflată la prima experiență în Cupa Ligii, ACS Poli Timișoara s-a oprit în sferturile competiției, joi seara, pe Arena Națională, fiind învinsă la limită, cu 1-0, de deținătoarea trofeului, FCSB, formație calificată direct în această fază a întrecerii.

Față de echipa cu care a abordat jocul direct din campionat, disputat pe 13 septembrie pe stadionul “Dan Păltinișanu” și câștigat prin golul lui Hernandez din ultimele minute, Florin Marin a efectuat patru modificări, două în centrul apărării, de unde au lipsit Luchin și Cânu, și alte două în linia de mijloc, unde n-au mai apărut Zicu și Ovidiu Popescu. Primii trei nu au figurat joi seara nici măcar pe banca de rezerve. În locul lor, centrul apărării a fost asigurat de Scutaru și Melinte, care apăreau în draw-ul alb de la Târgu Mureș, iar, la mijloc, “Flocea” i-a preferat pe aceiași jucători care au evoluat în ultimul meci din turul campionatului, cu Petrolul Ploiești: Artean și Sarmov, la închidere, iar Bărbuț, Llorente și Goga în spatele unicului vârf, Elek.

Sascha Kirschstein: două penalty-uri apărate în fief-ul campioanei și deținătoarei Cupei Ligii, FCSB

Sascha Kirschstein: două penalty-uri apărate în fief-ul campioanei și deținătoarei Cupei Ligii, FCSB

 

Chiar dacă la un moment dat își pierduse locul de titular din cauza ezitărilor din debutului sezonului, Kirschstein a devenit treptat-treptat prima variantă pentru postul de portar, profitând și de pasa proastă a rezervelor sale. Iar cu FCSB, germanul s-a numărat printre remarcații duelului.

În minutul 27, a apărat o lovitură de pedeapsă, executată de Stanciu, în urma unui henț al lui Artean. La cinci minute distanță, Kirschstein s-a dovedit providențial și la al doilea penalty, tot în fața lui Stanciu, dar nu s-a putut opune și la reluarea imediată a lui Chipciu, mai pe fază decât fundașii timișoreni: 1-0. De remarcat că ambele penalty-uri au fost provocate de jucătorii la închidere. Dacă în cazul lui Artean, hențul a fost involuntar, în a doua situație Sarmov a avut o intervenție rudimentară, vrând parcă să ne demonstreze că nu degeaba Bulgaria are o națională competitivă pe plan mondial… la volei.

Ulterior, în debutul mitanului secund, goalkeeper-ul timișorenilor a mai avut o intervenție salvatoare în fața tânărului Mihalcea, scăpat de sub supraveghere de apărarea „alb-violetă”.

ACS Poli a început partida curajos și a jucat în multe momente de la egal la egal cu formația gazdă, însă marile ocazii s-au lăsat mult timp așteptate. În prima repriză, doar Bărbuț a creat pericol în careul bucureștean, dar șutul său în cross nu a prins cadrul porții. În partea a doua, a fost imitat de Croitoru, din lovitură liberă. În ultimul sfert de oră, „alb-violeții” nu au avut noroc să ducă meciul în prelungiri, șuturile lui Bărbuț și Hernandez fiind scoase in extremis de portarul Cojocaru.

A fost prima înfrângere a lui Florin Marin în fața celor de la FCSB, după trei succese consecutive cu tot atâtea echipe, dar și primul eșec la cârma lui ACS Poli, după patru succese și trei remize în jocurile oficiale.

FCSB va întâlni în semifinalele competiției pe Astra Giurgiu, câștigătoare la scor de neprezentare pe terenul revelației campionatului, Viitorul Constanța, în timp ce pentru timișoreni urmează partidele din Liga întâi, cu Pandurii Tg. Jiu, luni 19 octombrie, de la ora 18:00, la Drobeta Turnu Severin, iar apoi, vineri 23 octombrie, de la ora 20:30, acasă, cu CFR Cluj. Concordia – Dinamo va fi celălalt penultim act al întrecerii Cupei Ligii…

*

FCSB – ACS Poli Timișoara 1-0 (1-0)

Stadion ”Arena Națională”, joi 15 octombrie, ora 21, spectatori 500.

A marcat: 1-0 Chipciu (min. 32), din 7 m, pe sub Kirschstein, după ce germanul apărase și a doua lovitură de pedeapsă executată de Stanciu.

FCSB: Cojocaru – Papp, Varela (c), Toșca, Guilherme – Tahar, Filip, Stanciu (Măcriș-Dan, 90+1) – Ad. Popa (Târnovan, 79), Chipciu, Mihalcea (Muniru, 57).

Pe bancă: Niță – Râpă, Breeveld, Onțel.

Antrenor: Dumitru Dumitriu.

Poli: Kirschstein – Belu-Iordache, Scutaru (c), Melinte, D. Popescu – Artean (Hernandez, 76), Sarmov (Croitoru, 36) – Bărbuț, Llorente, Goga – Elek (Rufino, 64).

Pe bancă: Smaranda – Bocșan, Curtean, O.Popescu.

Antrenor: Florin Marin.

Cartonaşe galbene: Târnovan (80), Chipciu (81) – Artean (26), Sarmov (31), D. Popescu (38).

Arbitri: Florin Andrei Chivulete (București) – Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin), Daniel Mitruți (Craiova).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: