Ghiroda din nou nu învinge acasă în play-off, Dumbrăvița încă nu înscrie: 0-0 pe podium

Așa cum în sezonul regular au remizat de-o parte și de alta a Pădurii Verzi, 2-2 în octombrie pe ”Ștefan Dobay” și 1-1 la fine de noiembrie pe ”Emilian Pavel”, tot la egalitate au încheiat vineri seară principalele grupări timișene din Liga 3 și întâlnirea tur din play-off, din nou la Ghiroda, de astă dată fără goluri, după ce oaspeții ”verzi” au lovit bara în primul sfert de oră iar gazdele ”galbene” i-au imitat în minutele dinaintea pauzei: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CSC Dumbrăvița 0-0.

Ocupantele primelor două locuri în grupa arădean-timișeană la finele sezonului regular tur-retur n-au înscris vineri de la ora 17 la reîntâlnirea lor în play-off, abordată de gazda din Ghiroda cu 6 puncte avans în fruntea ierarhiei în față de Crișul Chișineu Criș, de vizitatorii din Dumbrăvița pe 3, la un punct în urma aceleiași Crișul. Context în care punctul adjudecat pe ”Emilian Pavel” de fiecare tabără este unul mai degrabă câștigat, decât două pierdute, dat fiind că a fost doar a doua dintre cele 9 runde ale primei grupe valorice, mai fiind așadar multe de împărțit.

Zero la zero a fost și pe ”Motorul” arădean în duelul direct de la nord din 1-4, Șoimii Lipova – Crișul, care va să zică o etapă fără goluri în play-off-ul din C8, două runde încă fără victorie acasă în grupa I valorică din Seria 8. Aspecte care sugerează câte ceva.

Într-adevăr, ”galbenii” Ghirodei și ”verzii” Dumbrăviței pierdeau pe teren propriu în runda inaugurală, cu arădenele de pe pozițiile 3-4, iar astfel liderul și-a consumat aparițiile acasă din turul fazei play-off fără a semna o victorie, programul fiind însă de partea sa, încă 3 reprezentații pe ”Emilian Pavel” în acest play-off, în retur cu Crișul Chișineu Criș, în turul suplimentar din nou cu Șoimii Lipova și în cele din urmă, în penultima rundă, cu ”verzii”, în jur de 14 mai.

Până atunci se vor fi limpezit poate apele pe primele două trepte, cine va urma la barajul de promovare în Liga 2, dar până acum nici o protagonistă nu a convins în totalitate și cu adevărat. Ar fi mai degrabă conjunctura, sau mai bine zis larghețea federală, de a fărămița prin dublare la zece seriile Ligii 3, așadar de la cifre la numere, crescând artificial și nu organic numărul divizionarelor ”C” de la 80 la 100, la baza acestei rampe care aduce un grup consistent de formații în pragul barajelor pentru Liga 2, cluburi care altfel s-ar fi regăsit mai greu în această onorantă situație, însă care și obligă. Anul trecut, primul cu 10 serii în ”C”, Crișul și Șoimii au încheiat în fruntea grupei vestice dar n-au trecut de furcile caudine ale barajului de promovare, anul acesta arădenele sunt în noul cadru al fazei play-off 1-4 însă în umbra galben-albaștrilor Ghirodei, relativ detașați în frunte, însă care momentan nu s-au desprins decisiv, fără a profita de găzduirea primelor două reprezentații din 1-4. După un eșec a urmat remiza: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CSC Dumbrăviţa 0-0.

Un punct poate mai pe placul Ghirodei, avansul fiind conservat, dar fruntașii nu pot fi pesemne prea încântați, remizând și a doua oară acasă în nici 5 luni cu vecinii de peste Pădurea Verde. Remiză 1-1 față de care, comparativ, vineri au apărut ca noi titulari la lider Velcan, Românu, Trandu și Bădăuță, pe când de partea ”verzilor” Moțiu, Schinteie și Făgărășanu.

Vecinii se știu aproape ca pe propriul buzunar, și n-au izbutit a se surprinde nici la ceas de aprilie, mai degrabă anihilându-se reciproc, mai facil dar mai neconvingător, un punct fiind mai semnificativ în acest moment al parcursului.

Tot 4 au fost noutățile în ”11”-le lui Leucă și de la un meci la altul, după eșecul aici cu Șoimii, apariții ale lui Miklos în poartă respectiv Stupu, Velcan și Românu, în locul lui Mosoarcă, Pop, Coroiu și Grancea, pe când la alb-verzi a reapărut Bain în defensivă. Apropo de care, un unsprezece al oaspeților cu o medie de vârstă cu un an mai redusă, Bain și Tismonar fiind exponenți ai generației 2002, Moțiu chiar din 2004, cu Luca Bodri din 2000, pe când la ”galbeni” Românu din 2002, Velcan și Precup din 2003.

Fruntașii pe teren propriu aveau jucătorii de rutină care să desfacă lacătul dumbrăvițean, experiență în plus de partea gazdelor, însă cei peste 300 de spectatori nu s-au putut bucura de scuturarea plasei. A fost o vineri cu vreme primăvăratică, însorită, gazonul bun, iar lumea s-a reîntors la fotbal după absurditățile constrângerilor fără nici o noimă ale ”pLandemiei”, dar sarea și piperul au lipsit. Dumbrăvițenii ajungând chiar la două meciuri consecutive în play-off fără a marca.  

Au șutat ce-i drept în bară încă din primul sfert de oră, în minutul 13, când, lansat de degajarea lui Trifon, Făgărășanu a scăpat singur spre poartă și, perpendicular pe buturi, a șutat de la 18 metri în bara din dreapta lui Miklos, la rădăcină. Mai toți au văzut… gol iar atacantul s-a luat cu mâinile de cap. Va mai prinde o asemenea oportunitate?

”Galbenii” au fost mai degrabă la timona jocului însă miza și-a pus amprenta, iar în toată această curgere ternă spre pauză, arbitrul a fost cel care s-a evidențiat, antrenorul Leucă agățându-se în minutul 29 de un ”galben”.

Atmosfera se mai înviora în minutul 40, la acțiunea personală a lui Bădăuță, finalizată cu un șut de la marginea careului de 16 metri, fix în transversală. 

Leucă a schimbat la pauză, Grancea în locul lui Românu, dar datele problemei nu s-au modificat, curs similar al partidei, Stan căutând să schimbe brusc macazul prin a împrospăta suflul ofensiv cu o dublă înlocuire în avanposturi după o oră de joc. Plan complicat imediat mai apoi prin accidentarea juniorului Moțiu, schimbare neprevăzută cu Ilan. ”Verzii”, mai prezenți în partea secundă, însă insuficient pentru a da lovitura.

Din contră, gazdele au continuat să schimbe, de la mijlocul reprizei, iar în ultimul sfert de oră au revenit ceva mai aproape de gol, în minutul 76 la lovitură liberă de la 20 de metri executată de Trandu, care a sters transversala, în minutul 82 centrarea lui Mancaș de pe stanga, pentru Bădăuță, care relua de două ori din marginea careului de 6 metri, portarul  Trifon opunându-se de fiecare dată şi conservând punctul.

Duelul timișean de podium, în cele din urmă fără gol. Una peste alta, n-a fost un joc rău, copiind reperele celui remizat la ceas de toamnă pe același gazon, în nota angajamentului total, dar fără sclipirile dorite. În fond, așteptările trebuie totuși calibrate prin limitare la un anumit nivel. 

Va recupera liderul la Chișineu Criș ceea ce a risipt acasă în prima decadă din aprilie? Și va scutura în sfârșit Dumbrăvița plasa în play-off, acasă cu Șoimii? Răspunsurile, săptămâna viitoare, la finele turului. 

În play-out se joacă sâmbătă, inclusiv un meci timișean, Avântul – Pobeda la Periam, până atunci Daniel Vasilcin având timp să asiste pe ”Emilian Pavel” la duelul bănățean din play-off, undeva din spatele portii, după gard. Fotografii, într-un alt articol. Patru consemnări separate pe marginea acestei partide, la urma urmei întâlnirea timișeană la cel mai înalt nivel în această primăvară, dat fiind absența unei revanșe retur Ripensia – Politehnica în Liga 2, o imposibilitate, mereu comica FRF – artificieră înnăscută, imaginându-și fotbalul cu doar câte 6 apariții în ”retur” pentru nu mai puțin de 14 secund-divizionare, față de cele 19 etape, normă firească a unei întreceri serioase de regularitate. Iar și de aceea fotbalul nostru cel de toate zilele este unde este, oglindindu-se într-o anumită manieră weekend de weekend. Cauză și efecte.

”Galbenii” Ghirodei au 39 de puncte, CS Crișul 33, CSC Dumbrăvița 32 iar Șoimii 31. Iar pentru galben-albaștri urmează 3 deplasări, la Chișineu Criș, pe ”Motorul” cu cei din Lipova și la Dumbrăvița.  

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Miklos – Sporin, Stupu, Hecsko (minutul 84, D. Pop), Velcan (68, Coroiu), Precup, Mancaș, Jichici (68, Bîrloveanu), Trandu, Românu (46, Grancea), Bădăuță.

Rezerve: Mosoarcă – Roșus, Andreșoiu, Buzata, Miclău.

Antrenor principal: Răzvan Leucă.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Kot, Bain, Moțiu (minutul 62, Ilan), Schinteie, Martinov, Zurbagiu – cpt., Bodri, Ghinescu, Tismonar (60, Olaru), Făgărășanu (60, Grigoriu).

Rezerve: Ciui – Vidican, Gologan, Paunchici, Ciubotariu.

Antrenor principal: Cosmin Stan.

Cartonașe galbene: Velcan (minutul 7), Leucă (29), Bîrloveanu (83), Coroiu (90+2) / Olaru (73). Au arbitrat: Vădana (Cluj) – Băla (Arad) şi Svatsinka (Reşiţa). Observator de arbitri, Arsa (Arad); delegat de joc: Burtea (Reşiţa).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: