Absurdități

Sezonul fotbalistic internaţional pentru reprezentativa României se încheie în această toamnă cu o partidă amicală în compania Turciei, două echipe resemnate care nu au reuşit calificarea la Campionatul Mondial din Rusia de anul viitor. Partida se va disputa la Craiova, ocazie cu care va fi inaugurat noul stadion.

De altfel, fotbalul nostru a fost marcat de câteva evenimente majore pentru unii: numirea lui Adrian Mutu în postul de manager sportiv al echipei naţionale şi pubertatea întârziată a lui Golovca de la FCSB. Calităţile manageriale ale lui Adrian Mutu s-au putut vedea la Dinamo, când a renunţat la jucători de valoare şi a achiziţionat jucători mediocri. După ce a fost urecheat de George Becali pentru viaţa dezordonată, Golovca a fost pedepsit şi de antrenorul Nicolae Dică, neincluzându-l în lot. Dică a vrut ca, prin acest gest, să-şi arate obedienţa faţă de latifundiar şi nimic mai mult.

În această etapă de campionat au avut loc evenimente care nu pot fi explicate de către cei în drept. Două partide s-au disputat în condiţii neregulamentare. Stadionul din Voluntari nu putea fi omologat din cauza iluminării total necorespunzătoare a instalaţiei de nocturnă. Nici bunăvoinţa profesorului Mircea Sârbu din Deva nu ar fi putut schimba acest caz. Aşa că meciul Voluntari – FCSB s-a disputat totuşi, cu lumina orbitoare în ochii jucătorilor, de parcă aceştia erau la interogatoriu, nu pe un teren de fotbal.

Un alt caz care a trezit multe controverse a fost faptul că la partida Sepsi – Astra de la Braşov instalaţia de nocturnă s-a oprit de mai multe ori. Şi asta chiar dacă regulamentul este clar şi jocul trebuia oprit, Astra având câştig de cauză.

ACS Poli a fost învinsă la un scor categoric pe teren propriu de echipa din Chiajna. La un asemenea scor nu am prea multe de spus, dar totuşi sunt câteva aspecte demne de semnalat. Preşedintele Drăgoi, aflat în plină campanie electorală, nu mai are timp să se ocupe de echipă, iar Adrian Neaga este mai mult la Bucureşti. Jucătorii se simt stingheri, chiar nemulţumiţi faţă de o siguranţă financiară. Faptul că la stadionul Dan Păltinişanu au fost prezente câteva sute de spectatori spune totul. Asta în timp ce la partida ASU Politehnica – UTA au fost prezenţi peste 8.000 de spectatori.

ASU Politehnica a obţinut o victorie muncită şi meritată în faţa echipei UTA, care nu-şi revine, chiar dacă antrenorul Cristian Todea a schimbat echipa, renunţând la titularizarea jucătorilor cu experienţă. Au fost şi unele incidente care probabil vor atrage sancţiuni. Între timp clubul arădean a pierdut litigiul cu fostul jucător Alin Gligor, UTA mai având o şansă, aceea de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Ripensia Timişoara, după un început bun de campionat, are o evoluţie neconvingătoare care aduce înfrângeri pe linie, cea de sâmbătă chiar în faţa ultimei clasate, Baloteşti.

În liga a treia, Şirineasa îşi continuă parcursul foarte bun, în timp ce CSM Lugoj, CSM Școlar Reşiţa şi CS Național Sebiş ţin aproape, făcând întrecera mai interesantă. Giarmata a obţinut o victorie mult aşteptată, dar surprinzătoare, în faţa echipei Şoimii Lipova, care are o evoluţie notabilă în campionat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: