Asimilări

Sintagma ”fotbalul este făcut pentru spectatori” este valabilă pentru oameni civilizați, nu pentru derbedei și huligani. Escaladarea violenței pe stadioanele din România ar trebui să-i preocupe într-o mai mare măsură pe cei răspunzători, Federația și Liga Profesionistă de Fotbal. Ceea ce s-a întâmplat vineri seara pe șoseaua Ploiești – București întrece orice măsură. Atunci autocarul echipei Dinamo București a fost atacat cu pietre de așa-ziși suporteri, de fapt niște huligani.

După cele întâmplate la Ovidiu în prima etapă, când aceiași turbulenți au invadat terenul, președintele Florin Prunea a găsit explicații la limita bunului simț: că acești oameni sunt familiști, părinți cu copii, care s-au săturat de evoluțiile slabe ale echipei. Și alte țări, chiar civilizate, au avut parte de asemenea manifestări, dar lucrurile s-au rezolvat repede. S-au montat camere video și cei care au fost vinovați au fost condamnați la ani mulți de detenție, fără nici o reducere a pedepsei. De aceea, acum în Anglia nu există garduri împrejmuitoare.

Echipele românești rămase în competițiile europene au avut evoluții foarte bune. CFR Cluj a învins pe Celtic Glasgow chiar pe terenul acesteia, ceea ce nu se întâmplă prea des. FCSB a învins în deplasare pe Mlada Boloslav, asigurându-și calificarea în etapa următoare. Chiar dacă nu s-a calificat, Universitatea Craiova a avut o evoluție meritorie la Atena în partida cu AEK.

În prima ligă s-au disputat jocurile etapei a șasea, fără realizări majore, doar victoria echipei Poli Iași în deplasare în fața FCSB iese în evidență, că de surpriză nu mai poate fi vorba de mult. Antrenorul ieșenilor, Mihai Teja, s-a răzbunat pe fosta sa echipă cu vârf și îndesat, adâncind, dacă mai era cazul, criza de la FCSB.

Hermannstadt Sibiu a reușit victoria în ultimul minut în partida cu Clinceni, așa cum s-a întâmplat și în partida cu Dunărea Călărași, când a reușit să evite retrogradarea directă. Pentru Academica Clinceni este frustrant, deoarece meciul cu Sibiul a fost cel de-al doilea pe care l-a pierdut în ultimul minut, după cel de la Craiova cu Universitatea.

Venirea lui Dușan Uhrin la Dinamo n-a produs efectul scontat, Chindia Târgoviște profitând din plin de degringolada de la clubul bucureștean. Într-un joc spectaculos, FC Botoșani și Universitatea Craiova au terminat la egalitate. Un alt rezultat de egalitate s-a produs la Sfântu Gheorghe, unde Sepsi a ținut piept campioanei CFR Cluj.

În liga a doua UTA a obținut a treia victorie, putem spune una liniară, cu același scor. Surprinde evoluția bună a echipei CSM Reșița care, din postura de nou promovată, a obținut șapte puncte. Din păcate, echipele Ripensia și ASU Politehnica au evoluții contradictorii, negăsindu-și cadența încă. ”U” Cluj, o echipă cu veleități de promovare, a avut până acum evoluții neconvingătoare, dezamăgind la fiecare pas.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: