Bravade

Au mai rămas cinci zile până la începerea campionatului ligii întâi, sezonul 2020-2021. Întrecerea este umbrită de acest blestemat de virus COVID-19 care a afectat câțiva jucători de la UTA și FCSB. Dacă se va respecta acest protocol restrictiv, atunci s-ar putea amâna câteva partide. Interesant este faptul că în Ungaria și Serbia s-au reluat campionatele cu spectatori în tribune.

Dinamo, o echipă ținută în brațe de FRF și LPF, a fost cumpărată de un acționar spaniol, Pablo Cortacero, ni vu, ni connu. De altfel, nimeni nu are cunoștință de ceea ce conține contractul între cele două părți. Acest acționar l-a desemnat ca reprezentant al acționariatului pe avocatul Șerdean din Alba Iulia.

O primă măsură a fost îndepărtarea lui Dănciulescu de la echipă, probabil normal, cel care investește să dispună. Dar, dacă s-a pronunțat numele lui Ion Mărginean ca posibil președinte executiv, este cam mult. Multă lume cunoaște „performanțele” lui Mărginean pe la echipele pe la care a trecut, „U” Cluj și Gaz Metan Mediaș. Nu știu de ce, dar gândul mă duce la era Zambon de la Timișoara sau Pasini de la UTA. Aceste experimente au fost sortite eșecului, chiar dacă italienii au apărut în momente delicate pentru ambele echipe.

Se pare că la UTA s-a încheiat campania de transferuri. Cele șapte achiziții sunt: Ioan Hora, Neluț Roșu, Vlad Morar, Erico da Silva, Horațiu Moldovan, Alexandru Albu și Alexandru Benga. Acest aspect nu exclude faptul ca pe parcurs să mai apară și alte nume noi.

În liga a doua cred că vom asista la o premieră mondială. Federația Română de Fotbal propune și impune un campionat cu 20 de echipe, disputat într-o singură manșă, urmând apoi un play-off și un play-out cu câte zece echipe. Nu s-a ținut cont de solicitarea echipei ASU Politehnica de a se forma un campionat cu două serii. Cererea a fost bine argumentată, invocându-se motive financiare, dar FRF bravează în continuare și conduce discreționar.

De asemenea, nu știu câte echipe din liga a treia vor putea face față cheltuielilor impuse de protocolul emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Sporturilor, astfel și la acest nivel vor apărea probleme majore greu de rezolvat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: