Cacealmaua

Sintagma „politicul nu se implică în fotbal” este perimată. Altfel cum se explică faptul că Răzvan Burleanu, aflat în Arad, nu s-a prezentat la AJF (reperezentanta FRF-ului în teritoriu), ci a făcut vizite la instituții conduse de oameni politici?

Oricum, problemele majore par să nu-l ocolească pe atât de încercatul președinte al FRF care nu a lămurit nici acum cine sunt competitoarele ligii întâi, chiar dacă întrecerea a început. S-a creat un precedent periculos, care poate aduce efecte nedorite.

Cazul echipei Rapid București este plimbat de la o comisie la alta, fără ca cineva să-și asume vreo responsabilitate. Patronul echipei mai sus amintite, Valeri Morar, un păcălici al fotbalului românesc, ar trebui să știe că, atunci când este declarată insolvența unei societăți, orice bani care intră în contul acesteia sunt dirijați către creditori, fără a putea să facă vreo angajare sau cheltuială. Problema este din acest punct de vedere foarte clară, dar nu și pentru cei care trebuie să ia decizii.

În această stare de confuzie generală a început campionatul primei ligi. Nici bine nu a debutat, că au și apărut inerent greșelile grosolane de arbitraj cu aceiași protagoniști. Bineînțeles că au apărut și primele jocuri amânate din varii motive. Dacă nu ești pregătit pentru o competiție de anvergură, atunci lasă-te păgubaș. Pare-se că acest impuber, Laurențiu Reghecampf, nu stăpânește problemele de la echipă, Hamroun și-a făcut bagajele și a părăsit clubul.

Revenind la prima etapă, surprinde doar victoria la scor a echipei Dinamo București chiar pe terenul campioanei Astra Giurgiu. În general, jocurile au fost de o factură foarte modestă. Nu știu ce concluzii a tras antrenorul echipei naționale, dar una se prefigurează clar: s-a înhămat la o treabă foarte grea.

ACS Poli așteaptă decizia FRF pentru a ști în ce ligă va evolua, chiar dacă este împovărată de o penalizare care la prima vedere pare greu de recuperat.

UTA Bătrâna Doamnă, revenită după cantonamentul din Austria, crede în șansa ei de a evolua în liga întâi. Echipa din Pâncota nu și-a găsit cumpărătorul mult dorit și se afundă tot mai mult în ceață. Ca să nu se lase mai prejos și liga a doua și-a amânat începerea campionatului cu o săptămână. Deocamdată.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: