Campionatul Judeţean Timiş: etapa 27. Liderii înscriu 18 goluri, primesc unul

Fruntașele ligii a cincea timișene au marcat nu mai puțin de 18 goluri în această rundă, primind în schimb numai unul. Bineînțeles, cu trei succese la scor…

Echipa din Jebel a fost sancţionată cu pierderea jocului din etapa a 25-a, pe care trebuia să-l desfăşoare cu cei de la Atletic Liebling, pe teren propriu. Stupoare, brigada de arbitri şi observatorii, inclusiv echipa vizitatoare, au constatat că terenul nu a fost regulamentar: nu a fost trasat, iarba – de jumătate de metru, precum şi absenţa… gazdelor, în semn de protest faţă de autorităţile locale. Pentru asemenea fapte, gazdele au pierdut la masa verde cu 0-3, iar clubului, pe lângă amenda de 300 lei, i-a fost dat şi un ultim avertisment.

În etapa 26, la meciul Bacova – Tormac 1-3, la sfârşit, un spectator turbulent a spart cu pumnul fereastra de la cabina arbitrilor, iar unul dintre aceştia a fost tăiat la umăr, necesitând transportarea la spital. Noroc că Poliția a fost prezentă la acest meci și şi-a făcut datoria prin a-i administra o amendă de 1.200 lei. Comisia de Disciplină a luat act de cele întâmplate şi a sancţionat clubul din Bacova cu o amendă de 300 lei şi un ultim avertisment. Totodată, dacă nu îşi construiesc tunelul pâna la cabina arbitrilor, nu vor mai fi programaţi în etapa în care vor avea de organizat un nou meci pe teren propriu.

Seria I

Voinţa Şandra – Rapid Săcălaz 4-1 (1-1). Au marcat: Andrei Pîrnău (min. 10, 62), Duţu Oancă (min. 69) şi Alin Paul (min. 75), respectiv Ionuţ Todaşcă în minutul 45. Oaspeţii au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 32, prin George Prisneac. Cu această victorie, noua promovată în acest eşalon, pregătită de antrenorul Lucian Betea, ocupă locul şapte în clasament, cu 40 de puncte.

Unirea Grabaţ – Unirea Tomnatic 0-4 (0-2). Liderul, condus de pe margine de Matefi Istvan, din victorie în victorie… Un nou succes în deplasarea efectuată la ultima clasată, care sigur va lua drumul spre categoria ”Promoţie”. Cele patru goluri au fost marcate câte două pe repriză, de către Claudiu Grigoraş (min. 10, 23), Alexandru Vlăduţi (min. 66) şi Raul Oros (min. 73).

Unirea Sânnicolau Mare II – Tricoul 1 Iunie Timişoara 6-0 (3-0). Cele şase goluri pentru junii pregătiţi de Flavius Sitaru au fost marcate câte trei pe repriză: Tomas  Cozma (min. 6), Andrei Cărpinişan (min. 18), Ovidiu Oancia (min. 34, 65), Andrei Manoliu (min. 50) şi Dragan Bataneaţ (min. 70 – din lovitură de la 11 metri).

Voinţa Sarafoleana Saravale – Dacia Cărpiniş 3-0 (3-0). Este a 11-a victorie pentru echipa pregătită de Petre Mirciov în acest retur de campionat, prin care a urcat pe locul secund, cu 52 de puncte. Cele trei goluri au fost marcate în prima repriză de Alexandru Prelipceanu (min. 13 şi 18) şi Daniel Barta (min. 33). ”Dacă am fi început campionatul în retur, sigur noi am fi promovat, dar ce să facem… Bine că am reuşit cea mai mare performanţă a acestei echipe, să terminăm pe locul secund, dar mai avem trei finale şi vrem să le câştigăm pe toate. Sunt convins că locul doi nu ne va scăpa! Vă rog să menţionaţi că am avut un arbitraj cu adevărat internaţional, ne-a arbitrat un grec, nu-i ştiu numele dar vă spun că nici în liga 1 nu vezi arbitraj așa de corect”, ne-a spus Petre Mirciov.

Seria a II-a

AS Gloria Utvin – ASO Deta 0-5 (0-3). Cele cinci goluri pentru elevii pregătiţi de Florin Albu au fost marcate de Denis Radu (min. 15, 90), Florin Natanticu (min. 23), Remus Barburescu (min. 37) şi Sorin Gheju (min. 72). Cu acest succes la scor, lupta cu cei de la Parţa continuă. De menţionat că miercuri 7 iunie, de la ora 18, Deta va juca finala Cupei României, în faza judeţeană timișeană, cu ocupanta locului secund din liga a IV-a, Voința Biled.

Timişul Urseni – AS Corneşti 5-2 (0-1). Au marcat: Cristian Ilieş (min. 55), Valentin Cruceriu (min. 63), Petrică Cădărean (min. 71), Florin Cădărean (min. 80) şi Petre Sadovan (min. 83), respectiv Daniel Trifon (min. 29) şi Silviu Filimon (min. 86). Oaspeţii pregătiţi de antrenorul-jucător Valentin Bobuţ au deschis scorul cu un eurogol de la 35 metri marcat de Trifon. În mitanul secund, gazdele pregătite de Marius Jurcuţ au reuşit să întoarcă rezultatul, ba chiar să câştige şi la scor.

Ripensia Primavera – Ghilad 2-2

Ripensia Primavera – Unirea Ghilad 2-2 (1-0). Au marcat: Claudiu Barb (min. 32) şi Sebastian Kiper (min. 47), respectiv Alin Gîrz (min. 60) şi Lucian Gheorgovici (min. 66). Oaspeţii au ratat de la 11 metri în minutul 27, prin Valentin Danci, portarul Raul Boboiciov respingând în corner. Vom reveni cu foto şi cronica meciului.

Flacăra Parţa – Unirea Cerneteaz 5-0 (2-0). Cele cinci goluri pentru gazde au fost marcate de doi jucători, Bogdan Andriuca, autor al unui hat-trick, şi Gheorghe Sabău, cu o ”dublă”.

Seria a III-a

În această serie, liderul FC Bazoş a întrecut la scor pe teren propriu cu 9-1 pe cei de la Buziaş, iar la sfîrşitul meciului observatorul de joc, secretarul general al AJF Timiş, Florian Mierea a premiat echipa locală cu o frumoasă cupă, o minge şi o diplomă pentru ocuparea primului loc şi promovarea în liga a IV-a.

AS Boldur – AS Bacova 5-4 (3-2). Au marcat: Bogdan Costândana (min. 16), Denis Golban (min. 19, 84), Vlăduţ Ţîru (min. 29), Florin Păsculescu (min. 83), respectiv Andrei Rigo (min. 29 – din lovitură de la 11 metri), Valentin Ani (min. 38), Dan Petrică (min. 68) şi Eugen Coca (min. 78). De menţionat că oaspeţii au rămas în 10 jucători din minutul 56, când Flavius Gîrjoabă a fost eliminat pentru un fault din postură de ultim apărător, cartonaș roșu primit de la arbitrul Claudiu Gaitin, care la sfârşitul meciului a fost felicitat de ambele tabere pentru prestaţia avută, cum rar se mai întâmplă în acest eşalon.

Au jucat formaţiile:

Boldur: Borşa – Mardan, Tripon, Iakab, Milutin, Costândana, Golban, Ţîru, Păsculescu, Berciu, Stănescu.

Au mai jucat: Turbea, Oprişoni, Eneşca şi Lăudăcescu.

Bacova: Mănescu – Rigo, Talpoş, Bizău, Cheal, Arsenie, Obreja, Valentin Ani, Petrică, Coca şi Calancea.

Au mai jucat: Ghedle, Sipoş,Gîrjoabă şi Sîrbu.

Arbitri: Claudiu Gaitin – Andrei Rain şi Claudiu Laszlo. Observatori: Ionel Bolog şi Ioan Manole

Sacoşu Turcesc – Gloria Moşniţa Nouă 3-1 (1-0). Au marcat: Daniel Cadlecz (min. 5), Raul Prundeanu (min. 69 şi 85), respectiv Khubazan Obaida (min. 65 – din lovitură de la 11 metri).

Atletic Gavojdia – Autoliv Lugoj 2-4 (1-1). Au marcat: Vasile Chelaru (min. 15), Alexandru Melter (min. 81), respectiv pentru învingători Emanuel Stănilă (min. 22), Cosmin Ripan (min. 49), David Szabo (min. 65) şi Răzvan Ciofu (min. 93). De menţionat că este al patrulea meci arbitrat în acest eşalon pentru arbitrul Ciprian Trancă de la revenirea pe gazonul verde, după o pauză de 4 ani ca posesor al fluierului împărțitorului dreptății.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = doi

 


Alte articole legate de acest subiect: