Consecințe

Mai marii Federației Române de Fotbal preconizează modificarea sistemului competițional la nivelul primelor două ligi. Au început cu liga a doua, unde se prevede un campionat cu 24 de echipe, probabil împărțite în două grupe. Mai mult ca sigur că ei se gândesc la o eventuală mărire a numărului de echipe din liga întâi pentru a nu-i crea emoții de retrogradare echipei Dinamo București.

Arbitrii Ovidiu Hațegan și Kovacs Istvan au fost chemați să oficieze la turneul final al Campionatului European. Dacă tot nu avem echipă în această competiție, măcar arbitri să avem. Un alt aspect supărător pe care nimeni de la Comisia tehnică nu vrea să-l lămurească este duplicitatea unor antrenori care nu au licența Pro și nu pot antrena echipe din prima ligă. De jure este numit un antrenor cu licență, dar de facto este un alt antrenor fără licență. Exemple sunt destule, Valentin Negru – Eugen Beza de la FC Hermannstadt, Marin Dună – Ilie Poenaru de la Academica Clinceni, Mihai Ianovschi – Adrian Prepeliță de la FC Argeș. De aici se poate trage concluzia că nu rentează să cheltui aproape zece mii de euro pentru a obține licența.

Așa cum am presupus, FC Botoșani a desfășurat un alt fel de joc cu Universitatea Craiova în comparație cu cel din partida cu FCSB. De asemenea, Sepsi Sfântu Gheorghe a pierdut pe teren propriu cu CFR Cluj, dar a învins FCSB chiar la București. Însă performera se poate considera Universitatea Craiova, care a câștigat în fața CFR-ului la Cluj.

În play-out, FC Argeș a învins-o pe Astra la Giurgiu, într-o partidă în care arbitrul Andrei Antonie a avut o prestație foarte slabă. FC Hermannstadt a câștigat la Arad și, desigur, faptul în sine nu constituie o tragedie, dar impresia e că la UTA nu toți jucătorii sunt apreciați cu aceeași unitate de măsură. În altă ordine de idei, UTA nu a depus dosarul licențierii pentru Europa pentru motive lesne de înțeles. Prin înfrângerea în fața Chindiei Târgoviște, echipa Politehnica Iași se pare că este condamnată la retrogradare.

Surprinde neplăcut evoluția echipei ASU Politehnica în play-off-ul ligii a doua, probabil că un bob de nisip a pătruns în angrenajul echipei. Prin rezultatul de egalitate în fața Rapidului la București, echipa CS Mioveni își mărește șansele de promovare directă. Ce n-a reușit ASU Politehnica, a reușit Ripensia, și a anume a învins Pandurii la Târgu Jiu. CSM Reșița a fost învinsă dramatic la Târgu Jiu de Viitorul și își complică și mai mult existența.

În liga a treia, prin victoria de la Becicherecu Mic, Șoimii Lipova a câștigat practic seria, deoarece Crișul Chișineu Criș nu a reușit să se impună pe teren propriu în partida cu Progresul Pecica.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: