Coroborări

Mă surprinde vehemența cu care este atacată din toate părțile echipa CFR Cluj. Să nu se uite că este campioana țării și este singura echipă din România care mai este angrenată într-o competiție europeană. Marii specialiști, care se autointitulează analiști în fotbal, ar mai trebui să știe că ciclul în evoluția unei echipe este de patru ani, după care apare inerent fenomenul de recul. Este adevărat că ultimele evenimente petrecute la acest club au dat apă la moară corului de contestatari. Fără să fac parti pris pentru cineva, nu pot să nu remarc comportamentul antrenorului Dan Petrescu care nu cadrează cu statutul său de tehnician cu pretenții.

Timpul trece repede și se apropie meciurile importante din preliminariile Campionatului Mondial, cu Germania și Armenia. Selecționerul Mirel Rădoi a convocat nu mai puțin de 21 de jucători care activează în străinătate, fapt care spune multe despre valoarea campionatului intern. Un alt aspect supărător este acela că nimeni nu vrea să accepte de fapt o cerință a UEFA, aceea că antrenorii din liga întâi trebuie să posede licența Pro. Dacă unii antrenori nu au această licență și obțin rezultate remarcabile, nu reprezintă decât niște excepții care întăresc o regulă.

În săptămâna care a trecut au avut loc câteva mutări de antrenori. Ilie Poenaru, la care a renunțat Academica Clinceni, și-a găsit repede angajament la Gaz Metan Mediaș, o altă echipă aflată în suferință. Sorin Colceag a fost numit antrenor interimar la Dinamo, dar interimatul reprezintă uneori permanență. Avem totuși un domeniu în care suntem campioni detașați, adică la litigiile prezentate la TAS.

În liga întâi, surprind în mod plăcut ultimele evoluții ale echipei FC Voluntari. De această dată a învins-o categoric pe nou-promovata Mioveni. Arbitrul Iulian Dima a vrut să iasă în evidență și le-a anulat gazdelor un gol valabil, iar Costin, fostul jucător al UTA-ei, a reușit două goluri. Gaz Metan Mediaș a obținut o victorie surprinzătoare la București în partida cu Rapid, îndelung contestată de suporterii gazdelor care au avut un comportament care nu mai necesită comentarii.

Chiar dacă la prima vedere pare o surpriză, victoria Chindiei în fața Farului este pe deplin meritată, mai ales după cum s-au prezentat oaspeții, Daniel Popa marcând golul victoriei. FC Universitatea Craiova a fost învinsă pe teren propriu de către FCSB în urma unei lovituri de la 11 metri. Înclin să cred că arbitrul s-a grăbit în luarea acestei decizii, dar gazdele nu pot invoca doar acest motiv, deoarece au avut o evoluție slabă în general.

Indiferent cine este antrenor la Academica Clinceni, echipa nu-și revine. În ultima etapă a fost învinsă de FC Argeș și face pași mari spre liga a doua. Și de această dată UTA s-a dovedit o echipă echilibrată, greu de învins. În meciul de ieri, gazdele mi s-au părut puțin debusolate, dar acest aspect nu scade din meritele arădenilor care au obținut un punct remarcabil. Dinamo a mai suferit o înfrângere, chiar dacă a schimbat antrenorul. Prin această victorie, FC Botoșani a urcat pe locul al doilea în clasament și împarte podiumul cu CFR Cluj și UTA.

Ripensia a fost învinsă clar la Ploiești de Petrolul, chiar dacă la primul gol un apărător timișorean a fost faultat. Politehnica a pierdut din nou în fața echipei Csikszereda pe teren propriu. Dacă, după spusele antrenorului Dorin Toma, obiectivul este acela de a forma o echipă tânără și competitivă, reprezintă cam puțin. În liga a treia, CSC Ghiroda și Giarmata Vii își continuă evoluția bună, obținând o nouă victorie, ceea ce nu mai este o întâmplare. În schimb, echipa din Lipova, după ratarea barajului de promovare, nu-și mai revine.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: