Dacă progres nu e, măcar performanță e…

Progresul Pecica – Performanța Ighiu s-a încheiat sâmbătă seară 0-5 (0-3), campioana Diviziei D Arad ratând astfel promovarea în Liga 3 în fața reprezentantei județului Alba, care, având nevoie măcar de o remiză cu goluri după prima manșă, încheiată 1-1 cu o săptămână înainte, s-a impus la scor și a urcat din liga a IV-a cu rezultatul general de 6-1 în ansamblul disputei tur-retur.

Echipa Progresul Pecica a suferit o cruntă deziluzie în partida retur din barajul de promovare în Divizia C, fiind învinsă cu un năucitor 5–0 pe teren propriu.

Performanța Ighiu trece de Progresul Pecica la barajul de promovare în Liga 3 (foto: www.ziarulunirea.ro)

Performanța Ighiu trece de Progresul Pecica la barajul de promovare în Liga 3 (foto: www.ziarulunirea.ro)

 

Prea puțini, ba poate chiar nimeni nu se aștepta la un asemenea deznodământ, mai ales că echipa din Pecica a avut o evoluție bună, chiar foarte bună în campionat, câștigând detașat seria Diviziei D arădene. Mai mult, a beneficiat de un antrenor serios, mă refer la Mihai Petcuț, precum și de câțiva jucători care au evoluat în timp în Divizia A sau B: Băd, Riviș, Fritea, Dobricean.

Debutul partidei nu lăsa să se întrevadă dezastrul ce a urmat. Semnalul de alarmă a fost tras de David, de la Performanța, care, în minutul 11, a pătruns ușor pe partea stângă și a șutat periculos, razant cu poarta. La fel ca și în partida tur, parcă după același scenariu, pecicanii au rămas în zece oameni, Cornea fiind eliminat, și au fost penalizați cu o lovitură de pedeapsă. Din acel moment deruta și nervii au pus stăpânire pe jucătorii gazdă, în timp ce vizitatorii din Alba, cu o echipă bine închegată, au dominat și au făcut legea în teren.

Moise a greșit grav la al doilea gol, scăpându-l ușor pe David din marcaj, iar Riviș a făcut un fault dur și inutil la centrul terenului, fiind și el eliminat. Cu doi oameni mai puțin și cu moralul zdruncinat, gazdele mai încasează trei goluri și astfel se scrie istoria acestei partide…

Desigur, deziluzia este mare, dar și luciditatea trebuie să fie la fel. Echipa din Pecica are suficiente resurse pentru a reveni în bătălia promovării.

*

Sâmbătă, 27 iunie, Stadion Pecica, teren bun, spectatori: 1.500.

Au marcat: 0-1, Silviu Turuș (în minutul 23) din lovitură de la 11 m în urma unui fault în careu din poziție de ultim apărător al lui Cornea asupra lui Bălaș; 0-2, David (min. 30), care trece ușor de Moise și șutează din marginea careului mare; 0-3, Silviu Turuș (min. 43) cu un șut din mijlocul careului; 0-4, Potopea (min. 60), din lovitură de la 11 metri, în urma unui fault în careu al lui Arsene asupra lui David; 0-5, David (min. 68), care reia din apropiere în urma unui assist al lui Bălaș.

Progresul Pecica: M. Rus – Cornea, Moise, Șiclovan, A. Ponta – Marinescu – Riviș, Arsene, Fritea, Dobricean – Peii.

Pe bancă: Grozav – Trif, Istin, Băd, Covaci, Caba, Fabian.

Antrenor: Mihai Petcuț.

Performanța Ighiu: Unchiaș – Nemeș, Potopea, O. Turuș, Toma – Moga, Oniche, Hârciagă, Bălaș – S. Turuș, R. David.

Pe bancă: Cotoară – Cristea, Birk, Dănilă, Marian, Oltean, Morar.

Antrenor: Adorian Himcinschi.

Cartonașe roșii: Cornea (min. 23), Riviș (min 33).

Arbitri: Marius Omuț (Oradea) – Ovidiu Timar (Marghita), Ciprian Fiter (Sânmartin). Observatori: Viorel Vancea (Oradea), Ion Mureșan (Timișoara)

*

Mihai Petcuț: „Am făcut cadou promovarea, nici măcar nu am pierdut la fotbal, ci la un alt capitol.”

Adorian Himcinschi: „Cred că am demonstrat că avem valoare și merităm să jucăm mai sus. Și spun asta și după cele întâmplate în tur, când, după părerea mea, rezultatul a fost injust la câte ocazii clare am avut la 1-0.”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: