Deficiențe

În cel de-al doilea joc amical al echipei naționale a României, aceasta a fost învinsă de reprezentativa Olandei la un scor sec, 0-3. Văzând cum joacă echipa Olandei, cea care a ratat calificarea la Campionatul Mondial, mă întreb ce rost mai are să ne lamentăm noi pentru aceeași nerealizare. Din nou s-a dovedit că jucătorii care nu evoluează la echipele de club nu pot face față la echipa națională.

Între timp s-a reluat campionatul ligii întâi care a dus la schimbarea liderului, CFR Cluj revenind pe primul loc. Mult prea infatuata echipă a FCSB-ului a primit o corecție usturătoare la Iași de la o echipă modestă dar tenace. Încă o dată s-a văzut că nu e suficient să aduni cei mai buni jucători din țară în ideea de a ucide campionatul și să-i înghesui în vestiarul mult prea populat al echipei bucureștene.

ACS Poli a obținut un rezultat de egalitate pe teren propriu cu o echipă bine cotată, FC Botoșani. Măcinată de accidentări și nemulțumiri, echipa timișoreană nu are o exprimare coerentă în teren. Un fapt îmbucurător este revenirea lui Octavian Drăghici după două luni de absență.

La periferia clasamentului se situează două echipe, Juventus și Sepsi Sf. Gheorghe, care în ediția trecută au făcut legea în liga secundă, câștigând când și unde au vrut. Concluzia e că cele două echipe au fost supraevaluate, iar unele rezultate au trezit multă nedumerire.

Nu voi putea înțelege nici în ruptul capului care este efectul punitiv al suspendării antrenorilor, când aceștia stau în spatele băncii de rezerve și dau sfaturi jucătorilor cu multă nonșalanță. Dacă sunt în stare de suspendare, atunci trebuie să stea în tribună, fără a comunica cu banca de rezerve sau cu jucătorii.

În loc să-și vadă de problemele sale, și așa suficiente, antrenorul Ionuț Popa sare în apărarea arbitrului Ovidiu Hațegan. Aș dori să-i văd reacția antrenorului Popa la un meci decisiv al echipei sale în care să fie arbitrată așa cum a fost echipa Irlandei de Nord de către Hațegan.

În liga a doua, derby-ul Timișoarei a revenit echipei ASU Politehnica, chiar pe terenul din Ciarda Roșie. UTA și-a revenit din șocurile suportate în ultima vreme și a învins la Brăila, Dacia Unirea fiind o echipă aflată în suferință. Această victorie a venit într-un moment bun, deoarece UTA le va întâlni pe teren propriu pe FC Argeș și Chindia Târgoviște.

Jean Jacques Rousseau afirma în urmă cu peste două sute de ani „omul este bun de la natură, dar societatea îl corupe”. Acest dicton îl verifică Decebal Codru Grădinaru, care, dintr-un tânăr manierat, educat și cu o exprimare frumoasă, se manifestă uneori într-un mod care nu cadrează cu pretențiile clubului UTA, pe care îl reprezintă.

În liga a treia au fost rezultate normale, echipa din Becicherecu Micu obținând primul punct. În etapa viitoare Lugojul se va deplasa la Petroșani pentru a întâlni liderul Șirineasa, iar în caz de reușită a lugojenilor, campionatul se va relansa.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: