Digresiuni

La sfârșitul acestei săptămâni va începe o nouă ediție de campionat a ligii întâi. Va fi o întrecere tot cu 16 echipe, dar și cu o noutate, aceea de a folosi un singur jucător U 21. În uvertura acestei competiții s-a desfășurat partida pentru câștigarea Supercupei României între campioana țării, CFR Cluj și câștigătoarea Cupei României, CS Universitatea Craiova, un meci modest în care au lipsit fazele de poartă. Nu s-au remarcat îmbunătățiri în jocul clujenilor, chiar dacă noul antrenor Marius Șumudică a promis multe, CFR-ul joacă în aceeași manieră în care a jucat și acum trei ani. În cele din urmă câștig de cauză a avut Universitatea Craiova care a învins după loviturile de departajare.

UTA a revenit din cantonamentul din Slovenia și va disputa miercuri un joc amical cu Ripensia Timișoara. Dinamo București este în insolvență, ceea ce nu i-a împiedicat pe antrenorul Dusan Uhrin și pe câțiva jucători să părăsească echipa. Imediat un antrenor care se oferă mereu, Dario Bonetti, a apărut la echipă. Nu prea am înțeles utilitatea aducerii la club pe post de președinte a doctorului Iuliu Mureșan, chiar dacă a fost susținut de Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul firmei de supraveghere judiciară. Probabil că s-a ținut cont de faptul că Iuliu Mureșan știe să aburească pe toată lumea.

Aproape în fiecare zi câte un jucător părăsește lotul echipei olimpice, așa că Mirel Rădoi va ajunge la Tokyo cu un lot restrâns, riscând să piardă calificarea dintr-o grupă modestă. S-a inaugurat stadionul Ghencea, o construcție spectaculoasă, cu disputarea unui joc amical dintre CS Steaua si OFK Beograd. Steliștii nu s-au comportat ca niște gazde adevărate și i-au învins pe oaspeți cu scorul de 6-0. Cu această ocazie s-au revăzut cu plăcere foștii componenți ai echipei Steaua care au câștigat Cupa Campionilor Europeni. În acest context, Gavrilă Blaint a bătut câmpii, susținând că echipele departamentale ar trebui susținute din bani publici. Ar fi culmea să revină în campionat Victoria București sau Flacăra Moreni.

Aseară s-a încheiat turenul final al Campionatului European, ediția 2020, cu Italia marea câștigătoare și Anglia marea perdantă. În semifinale, cele două echipe au disputat partide fiecare cu dramatismul său. În jocul cu Spania, italienii și-au adus aminte că ei de fapt joacă economicos și au aplicat această manieră de joc, iar când a fost cazul, au lovit și și-au asigurat locul în finală. În cealaltă semifinală, Anglia-Danemarca, danezii nu au cedat și au muncit până în ultimul minut, fiind necesar ajutorul arbitrului care a acordat un penalty discutabil cu care englezii au învins în prelungiri. Finala disputată pe stadionul Wembley a necesitat lovituri de departajare, unde italienii s-au dovedit mai exacți, cu portarul Donnaruma eroul partidei.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: