ACS Ghiroda, dublă victorie și o meritată promovare în Liga 3: 3-1 în returul cu Inter Petrila

ACS Ghiroda s-a impus și în returul cu CS Inter Petrila și a obținut promovarea în Liga 3. Campioana Diviziei D Timiș a trecut acasă cu 3-1 (1-0) de prima clasată din Divizia D Hunedoara. Pătrașcu a deschis scorul pentru gazde, Baranyi a dublat avantajul, Perșe a redus diferența, iar Centea a stabilit scorul final. Timișenii veneau după victoria din tur, 2-1 în deplasare, impunându-se cu 5-2 la general.

Emanuel Pătrașcu: 1-0

Sezonul fotbalistic 2016 -2017, s-a încheiat cu brio pentru ACS Ghiroda, odată cu disputarea ultimului meci de baraj, manşa a doua, pe propriul teren, scor general de 5-2 (2-1 şi 3-1), care a însemnat primul joc oficial pentru gazde pe noua arenă Emilian Pavel din localitate. După cum se cunoaşte, în tur la Petrila, disputat la pe terenul din Lonea, timişenii au câştigat cu 2-1, prin golurile marcate de Alexandru Baranyi şi Emanuel Pătraşcu, respectiv autogolul superb reuşit de Cosmin Mancaş în minutul 90 plus trei de prelungiri. În prezenţa a peste 500 de spectatori, din care şi 30-40 de suporteri au venit de la Petrila, care şi-au încurajat echipa lor favorită. Jocul a început bine pentru campioana judeţului Timiş, la primul atac purtat de Sebastian Budur pe flancul stâng, care a centrat perfect în faţa porţii,  chiar de pe linia de tuşă şi Emanuel Pătraşcu, a trimis balonul spre colţul lung cu capul, din colţul lui 6 metri  lateral dreapta şi a deschis scorul 1-0. În minutul 5 putea fi 2-0, dar mingea şutată de Baranyi, de la 22 metri, a scuturat plasa laterală, gol turcesc.

Şi oaspeţii au avut prima ocazie în minutul 17, prin Drăgoescu care a şutat pe jos de la 18 metri. A apărat portarul Dubou. Primul cartonaş galben l-a văzut Firuţ pentru un fault asupra lui Perşe. Un minut mai târziu, Dolha, cu capul de la 10 metri, a trimis mingea jos lângă bara din dreapta şi, din nou, Dubou îşi face datoria, salvează un gol ca şi făcut, corner rămas fără rezultat. O nouă ocazie a gazdelor în minutul 35, Budur a centrat pe jos, la marginea careului de 16 metri, la Baranyi care a prins un şut senzaţional şi balonul a şters transversala. Cinci minute mai târziu, Perşe a profitat de gafa  lui Firuţ, Dubou a ieşit  din poartă, dar lobul acestuia a trecut pe lângă poarta goală. Şi Gaidoş a prins un şut de la 18 metri, dar portarul Santa a respins în corner. Un cartonaş galben şi pentru oaspeţi, l-a văzut Perşe pentru un fault asupra lui Pătraşcu. Ultima fază a reprize,i în minutul 44, corner executat înalt în careu de Drăgoescu şi portarul Dubou a prins fără probleme.

Alexandru Baranyi: 2-0

Mitanul secund a început cu un cartonaş galben văzut de Pătraşcu  pentru lovirea în minge înainte de fluier, când arbitru i-a atras atenţia să execute lovitura liberă la fluier. Oaspeţii, o bună ocazie în minutul 52 prin Kalai, din lovitură liberă de la 17 metri, în braţele portarului Dubou, chiar pe mijlocul porţii. Un minut mai târiziu Drăgoescu a marcat un gol, mare bucurie în tabăra oaspeţilor, dar stupoare. Golul a fost anulat pentru ofsaid de arbitrul asistent Adrian Mărginean care a fost văzut târziu de centralul Paul Unimătan. După acest gol anulat, ghirozenii au răspuns prompt, Budur a centrat din lovitură liberă, de la 22 metri lateral dreapta, în careu şi de la 8 metri, cu capul, Baranyi a făcut 2-0. În minutul 56, Dolha l-a văzut ieşit mult din poartă pe Dubou, dar nu a nimerit spaţiul porţii cu un lob din semicercul său de la centru terenului. Centea încearcă norocul în minutul 70, dar şutul acestuia de la 20 de metri trece peste transversală. Un nou cartonaş galben văzut şi de Budur care se ţine cu ambele mâini de cap.

Bogdan Centea: 3-1

Cu un sfert de oră înainte de finalul meciului, oaspeţii au redus din diferenţă prin Perşe după ce a driblat şi portarul şi a marcat în poarta goală. De această dată golul a fost perfect valabil. Putea fi 2-2 în minutul 83, centrare din corner, în faţa porţii, a lui Matei şi cu capul, din 10 metri, Drăgoescu a trimis mingea spre gol, dar Dubou a prins cu dificultate. În minutul trei de prelungiri, Centea a prins un şut de la 25 de metri, în stânga jos lângă bară, l-a lăsat mut pe portarul Santa, căruia nu îi venea să creadă că mingea este în plasă şi fluier final. Campioana judeţului Timiş a câștigat şi manşa a doua a barajului, promovând în liga a treia cu scorul general de 5-2. La fluierul final a început hora de bucurie a jucătorilor timişeni care s-au dus şi la tribună, mulţumindu-le suporterilor prezenţi pentru încurajările primite.

Bucuria promovării la fluierul final

ACS Ghiroda: Alexandru Dubou – Octavian Firuț (min 58, Bogdan  Centea), Branimir Stefanovici, Lucian Gavriluță, Narcis Damian – Alexandru Gaidoș, Leonard Naidin – Cosmin Mancaș (min 77,  Constantin Popa),  Emanuel  Pătrașcu (cpt, min 78, Brian  Filimon), Sebastian  Budur – Alexandru  Baranyi (min 79, Florin  Dochița).

Antrenor: Vlad Bura, secund Alexandru Albert, director sportiv Paul Codrea.

Pe bancă: Alexandru Ciui, Rareş Mureşan, Denis Ciobanu şi Marius Stanciu.

Inter Petrila: Attila Santa – Daniel Bogdan Horvath, Marius Matei, Adrian Câmpean (cpt.), Alin Andrei  Bocu – Robin  Perșe,  Iosif  Kalai, Ioan Torkos, Marius  Mareș (min 86,  Vlad Tăian) – Răzvan Drăgoescu, Adrian Dolha (min 68, Cristian Duma).

Antrenor: Aurel Moldovan.

Pe bancă: Valentin Gâmbuţă, Lucian Coste şi Gabriel Sîrb.

Arbitri: Paul Unimătan  (Zalău) – Adrian Mărginean şi Daniel Popa (ambi din Aiud). Observatori: Marian Salomir (Cluj Napoca) şi Antonie Burtea (Reşiţa).

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − = 1

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: