După cel mai usturător eșec de acasă, ACS Poli are iar emoții la retrogradare

Nici cea de a 6-a partidă din acest an de pe stadionul Dan Păltinișanu nu a fost cu noroc pentru ACS Poli. Eșecul usturător, la scor de neprezentare, administrat de Petrolul Ploiești, deținătoarea Cupei României, face ca bănățenii să mai aștepte cel puțin o săptămână până să bifeze prima victorie din 2014 pe propriul teren.

Așa cum avea să declare și Dan Alexa la conferința de presă, momentul psihologic al partidei a fost acela la care unul dintre arbitrii adiționali a semnalizat fault la intervenția lui Morariju la Tamuz, iar “centralul” Alexandru Tudor a dictat lovitură de pedeapsă. Un penalty destul de ușor acordat, care le-a înlesnit oaspteților misiunea. Superiori valoric, ploieștenii au controlat jocul și au mai punctat de două ori până la pauză, prin execuții de excepție. Probabil ar fi putut marca și în repriza secundă, însă s-au mulțumit să apere rezultatul și să-și dozeze efortul pentru următoarele etape, ei devenind favoriți la a încheia campionatul în postura de vice-campioni.

Dacă în celelalte confruntări de pe stadionul Dan Păltinișanu cu grupări de frunte, gen Dinamo, Steaua, Astra ori CFR Cluj, diferența de valoare nu a fost atât de pregnantă, sâmbătă seara diferența dintre o formație care se bate pentru un loc pe podium și alta care se zbate în zona retrogradării a fost prea vizibilă, o vină având și jucătorii timișoreni, care n-au mai repetat evoluția bună de la Târgu Jiu. La diferența mare de pe tabela de marcaj a contribuit și zbaterea în gol al lui Szekely, imprecizia lui Boldea, moliciunea lui Hasani, lipsa de clarviziune a lui Mansour și cea de experiență a lui Roman.

La fel de multe goluri ACS a mai încasat de la Steaua, la Bucureşti, şi de la Pandurii Târgu Jiu, la Timişoara, iar cea mai drastică înfrângere a rămas cea de pe 13 decembrie, 0-4, în deplasare cu Dinamo.

Cum FC Brașov s-a impus în fața “câinilor roșii”, iar Oțelul și Viitorul au șansa de a-și îmbunătății punctajul, ambele urmând a evolua în această seară, lupta pentru salvarea de la retrogradare e mai aprigă ca niciodată. Cel puțin zece competitoare riscă să termine întrecerea pe locuri 16 și 17 și astfel să le însoțească pe FC Vaslui, retrogradată la “masa verde”, și pe “lanterna roșie” Corona Brașov în liga a doua.

Pentru ACS Poli urmează o săptămână extrem de importantă, cu deplasare la Galați și cu vizita Ceahlăului, adică cu două contracandidate în lupta pentru supraviețuire. Menținerea în prima ligă a “alb-negrilor” depinde în mare măsură de aceste două rezultate.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: