Elucidări

Echipa națională pornește seria jocurilor oficiale sub comanda noului antrenor Mirel Rădoi. Primul meci, în compania Irlandei de Nord, va aduce probabil elucidări asupra unor jucători, dacă vor evolua sau nu în continuare în selecționata reprezentativă. Formația României U21 va evolua împotriva Finlandei, tot cu un antrenor nou, Adrian Mutu.

Dacă tot am amintit de jucători sub 21 de ani, trebuie să subliniez că impunerea de către Federația Română de Fotbal a folosirii a doi fotbaliști tineri de către echipele din liga întâi este prost înțeleasă și greșit aplicată. Majoritatea antrenorilor se grăbesc ca după numai două-trei minute să sacrifice tinerii titulari, fără a le da nici cea mai mică șansă pentru a se face remarcați. Exemplul antrenorilor Dusan Uhrin și Ionuț Badea din timpul partidei Gaz Metan Mediaș – FC Argeș este unul elocvent.

Un alt aspect care duce treptat la scăderea calității fotbalului românesc este faptul că suntem invadați de jucători străini de valoare îndoielnică, rezolvând aparent problemele de moment, nu și problemele de fond.

Dacă etapa a doua a primei ligi nu a adus jocuri spectaculoase, în schimb am remarcat arbitraje foarte slabe, unele cu implicații directe în stabilirea rezultatului. O singură excepție: arbitrajul bun al lui Rusandu la partida UTA – FC Voluntari! La meciul FC Hermannstadt – Academica Clinceni, al doilea gol al oaspeților a fost marcat din ofsaid. La indigo, primul gol al echipei FC Botoșani din partida cu Poli Iași, dintr-un ofsaid evident, precum și primul gol al craiovenilor în întâlnirea cu Astra Giurgiu. Și exemplele pot continua, fără ca arbitrii să fie sancționați, iar dacă uneori apar sancțiunile, acestea nu sunt făcute publice.

Două partide au ieșit în evidență, deoarece s-au încheiat cu rezultate similare, 2-0 și 3-0. Universitatea Craiova a învins-o clar pe Astra Giurgiu, în timp ce FCSB a profitat de fragilitatea echipei Viitorul și i-a administrat o usturătoare înfrângere.

Dacă Dan Alex a ales să revină la Timișoara și să pornească pe un drum greu, un alt timișorean, Cosmin Contra, a ales o poziție mai comodă, aceea de a fi antrenorul echipei Dinamo București. În liga a doua, ASU Politehnica nu a putut trece pe teren propriu de CS Mioveni, formație aflată acum câteva săptămâni la un pas de promovare în liga întâi.  

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: