GALERIE FOTO. Politehnica Timişoara – Politehnica Iaşi 1-3 (0-2) în ultimul joc pe „Ştiinţa” din sezonul regulat al Ligii 2. 12 meciuri ale violeţilor în Timiş în primele 18 etape, 7 eşecuri

Deşi a beneficiat în acest sezon regulat de un program nespus de favorabil, cu 12 apariţii în judeţul Timiş în primele 18 etape, aşadar în două treimi din jocuri, Politehnica Timişoara le-a încheiat astăzi după-amiază pe „Ştiinţa” cu un nou eşec ce i-a adâncit pasivul reprezentaţiilor în Banat în ediţia în curs a Ligii 2, 12 2 3 7 10-19 9 puncte din 36 posibile, Politehnica Iaşi devenind a doua echipă vizitatoare care să înscrie mai mult de două goluri alb-violeţilor pe Baza I – UPT, după Concordia, triumfătoare aici cu 4-1. Moldavii au aplicat un 3-1 (2-0) printr-o „dublă” deja în primul sfert de oră, Vaşvari din penalty şi Hlistei, pricinuind celor de pe Bega încă o primă repriză de coşmar după cea de sâmbăta trecută de la Dumbrăviţa, atunci 3-0.  

Galeria viola a fost la înălţime, cu sutele de fani, atât prin mesajele afişate, în frunte cu imperativul „LIBERTATE PT. SUPORTERI!”, cât şi prin încurajările permanente, iar şi cea a ieşenilor n-a trecut neobservată, deşi net inferioară numeric, însă timişorenii au ratat din nou startul şi au sfârşit prin a pierde majoritatea partidelor disputate în Banat în actualul campionat al Ligii 2, şapte din totalul celor 12, dintre care 5 pe „Ştiinţa”, pe rând cu nou-promovata Progresul Spartac (0-1), Concordia (1-4), cei din Târgu Jiu (1-2), Metaloglobus Bucureşti (1-2) şi astăzi cu moldavii cocoţaţi cel puţin provizoriu până duminică pe locul 1 în clasament, iar celelalte două „în vecini”, cu 1-0 pe „Electrica” în faţa Ripensiei şi cu 3-1 săptămâna trecută pe „Ştefan Dobay” în faţa nou-promovatei CSC Dumbrăviţa.

Politehnica Timişoara, de la un eşec cu 3-1 la altul, după ce Daniel Benzar, intrat în joc în minutul 60, a redus din handicap în minutul 67, însă şi Alin Roman i-a redesprins pe ieşeni în minutul 83, alb-violeţii de pe penultimul loc urmând a încheia sezonul regulat în deplasare la Dinamo, victorioasă afară şi pătrunsă în zona 1-6 de play-off.

„Studenţilor” depăşiţi de moldavii virtual calificaţi în grupa I valorică rămânându-le alte 6 apariţii în play-out pentru evitarea retrogradării, tot mai dificilă şi prin prisma redresării trupelor din zona capitalei de pe locurile de baraj, Metaloglobus şi Progresul Spartac, mai strângătoare, agonisind astăzi câte încă un punct şi „urcând” la 18 respectiv 17, faţă de cele 12 ale elevilor lui Benga. 

Autori a doar 12 goluri în cele 18 runde, record negativ în Liga 2, în condiţiile în care până şi codaşa de care sunt devansaţi, Unirea Constanţa, a marcat 15. Ineficacitatea, piatră de moară pentru timişoreni, care în Banat, în actuala ediţie a Ligii 2, s-au impus numai şi numai la începutul şi sfârşitul sezonului de toamnă, dispunând tocmai de „lanterna roşie”, cu 1-0, respectiv de Csikszereda cu 2-1, iar în plus remizând alb cu braşovenii şi cu 1-1 în compania celor din Buzău şi Baia Mare. În rest, eşecuri.

Ieşenii se impuneau la Timişoara împotriva Politehnicii şi în sezonul regulat trecut, atunci în prelungiri, 0-1 (0-0) în august 2021 pe „Dan Păltinişanu”, într-o întâlnire de foarte, foarte tristă amintire prin abordarea „sistemului” de a condiţiona accesul spectatorilor în stadion în funcţie de statutul aşa-zisei „vaccinări” – când colo absolut nici vorbă de vreo vaccinare propriu-zisă ci de inocularea unei arme biologice, cu Ambulanţa postată la o poartă a tribunei principale în scopuri de înţepare a iubitorilor sportului, consecinţele tragice ale injectărilor devenind între timp mai mult decât evidente, decese rând pe rând şi în mod treptat, unul câte unul, inclusiv printre fani viola dintre cei mai sufletişti, precum „Draghi”, şi este strict abia începutul depopulării forţate. 

Retrogradată la baraj în 2022 din Liga 2 dar reinstalată pe scena secundă la braţ cu Unirea Constanţa ca urmare a dispariţiei anul trecut din cadru a ex-prim-divizionarelor Gaz Metan şi Academica, echivalând cu pierderea peste vară de către eşalonul doi a două cluburi cu rulaj în elită, ceea ce indică degradarea valorică în formă continuată a ligii a II-a, Politehnica Timişoara n-a făcut faţă în 2022-23 nici măcar în contextul acestei diluări şi ştirbiri a competitivităţii întrecerii, ceea ce spune destule despre regresul clubului de pe „Ştiinţa” în ultimii nici 2 ani.

Încă o lovitură încasând în meciul găzduit de la ora 14:30 în etapa a 18-a şi penultima din sezonul regulat al Ligii 2, 1-3 (0-2) cu ASCM Politehnica Iaşi, fotografiile de mai jos fiind realizate pe „Ştiinţa” de Iosif Canea. 

Pentru conformitate, doar 6 ieşiri în afara Timişului pentru polişti în acest campionat, pe rând în Vâlcea (4-0 pentru CSC Şelimbăr), la Galaţi (1-0 pentru Oţelul), Dej (2-2 cu Unirea), Mioveni (3-1 pentru Clubul Sportiv al Armatei), Slobozia şi Slatina, unde au remizat alb de fiecare dată. 

Rezultatele rundei şi programul celei finale în turul Ligii 2, pe coloana clasamentelor la zi din secţiunea Fotbal.

     

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 24

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: