Inductive

Partidele cu Spania și Malta din preliminariile Campionatului European sunt de acum istorie. Aceste două meciuri au scos în evidență, dacă mai era cazul, slăbiciunile echipei naționale. Antrenorul Cosmin Contra, aparent nevinovat, a folosit în partida cu Spania cinci jucători în defensivă, nu de frică, așa cum s-au grăbit unii să afirme, ci din prudență. El știa bine forța de atac a spaniolilor. Că nu a găsit soluțiile cele mai bune, asta e o altă poveste. Linia mediană a fost una inedită, fără o omogenitate bine definită, iar în linia ofensivă au apărut cei mai buni atacanți ai momentului: Pușcaș și Keserü.

Spania a răspuns cu un joc elaborat, creând panică la fiecare atac la poarta noastră. Noroc cu portarul Tătărușanu, mereu la post. După cel de-al doilea gol, spaniolii au încetinit puțin jocul, permițându-le jucătorilor noștri să atace cu mai mult aplomb. Golul marcat de Florin Andone a creat iluzia că putem egala Spania, fără să vedem realitatea crudă, ce-i drept, că există o mare diferență între cele două echipe.

Din nou spectatorii de pe Arena Națională și-au dat în petec: au fluierat momentul de reculegere în amintirea fetiței antrenorului Luis Henrique, iar în repriza secundă doi spectatori au pătruns pe suprafața de joc. Orice comentariu este de prisos.

După numai trei zile, în partida cu Malta, antrenorul Contra a folosit cinci jucători care au evoluat la turneul final al Campionatului European U 21, dar fără realizări semnificative. Acest exemplu demonstrează că nu se poate compara o competiție de seniori cu una de tineret. Echipa noastră a evoluat modest, fiind surprinsă de replica neașteptată a maltezilor. Ce ne poate mulțumi este doar scorul.

Mi se pare hilar când auzim că antrenorul Contra răspunde pentru rezultate și pentru evoluția echipei naționale. În fața cui? În fața lui Mihai Stoichiță, care la vremea lui a fost un antrenor mai modest decât Contra!? Îi sugerez lui Cosmin Contra să fie mai ponderat și să nu răspundă provocărilor de tot felul, deoarece postul de selecționer este vânat.

În competiția internă, liga secundă a fost în prim-plan. Echipele din zona noastră nu au avut o soartă prea bună, atât Ripensia, cât și ASU Politehnica înregistrând înfrângeri. Echipei UTA i s-a amânat partida de la Cluj cu Universitatea, deoarece clujenii au doi jucători la lotul național de tineret. Și apropo de U Cluj: împins de la spate de persoane importante, Daniel Stanciu se oferă să preia președinția clubului clujean.

În liga a treia, a surprins rezultatul de egalitate de pe teren propriu al echipei Dumbrăvița cu Becicherecu Mic. Ghiroda și-a urmat parcursul bun, învingând o echipă tenace, Crișul Chișineu Criș. De asemenea, Progresul Pecica a obținut o victorie surprinzătoare în fața lui ACS Poli, îngreunând și mai mult soarta acestei echipe.

Dacă traseismul politic este pe cale să dispară, traseismul arbitrilor de fotbal este în floare. Astfel, arbitrii orădeni aparțin de AJF Satu Mare, în timp ce arbitrii clujeni de AJF Maramureș. De aceea apar arbitraje modeste, exemplul brigăzii de arbitri de la partida Progresul Pecica – ACS Poli fiind unul elocvent.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: