Interes

Schimbarea sistemului de disputare a campionatului, cu jocuri de play-off și play-out, nu a adus nici o îmbunătățire sau o creștere valorică a nivelului întrecerii. De altfel, acest sistem nu se mai întâlnește decât în vreo câteva țări din Europa.

În grupa play-off se vor regăsi primele șase echipe la sfârșitul campionatului obișnuit. Dintre acestea, două echipe vor lupta pentru titlul de campioană, FCSB și CFR Cluj, outsideră va fi Universitatea Craiova iar celelalte trei echipe, ipotetic, Sepsi Sfântu Gheorghe, FC Botoșani și Academica Clinceni, vor fi ferite de emoțiile retrogradării, vor decide sau se vor alia cu una dintre primele două echipe în funcție de interes. În grupa play-out vor fi în premieră zece echipe, fiecare echipă urmând să joace o singură partidă cu celelalte competitoare.

În timp ce Federația Română de Fotbal face experimente, meciurile cu Macedonia de Nord și Germania se apropie, fără ca Mirel Rădoi, selecționerul echipei naționale, să poată trage concluzii certe.

În campionat, FC Argeș surprinde în mod plăcut prin evoluții bune, aducând puncte nesperate. În această etapă a învins în deplasare o echipă aflată în suferință, FC Voluntari. Universitatea Craiova a învins FC Hermannstadt la limită printr-un gol marcat de Cicâldău din lovitură liberă.

Nici FCSB nu a strălucit, chiar dacă a învins Chindia Târgoviște. CFR Cluj a suferit mult la Mediaș pentru o victorie à la Pirus. Chiar și fără patron, Astra Giurgiu a reușit victoria în fața echipei Dinamo. Sepsi Sfântu Gheorghe nu găsește cam de mult drumul spre victorie, chiar dacă antrenorul Leo Grozavu a revenit pe bancă.

A reînceput întrecerea ligii a doua. ASU Politehnica a învins Gloria Buzău și se menține pe primele locuri în clasament. Surpriza plăcută vine de la Ripensia, care a obținut un rezultat de egalitate chiar pe terenul uneia dintre pretendentele la promovare, Rapid București. În schimb, CSM Reșița a fost învinsă la Miercurea Ciuc de o vecină de clasament.

Arbitrii certați cu moralitatea și corectitudinea pot să fie liniștiți, deoarece vine puternic din urmă Vlad Băban din Iași, care cu siguranță va mări aria celor compromiși. Chiar dacă orașele Arad și Timișoara sunt despărțite de o rivalitate ancestrală, din punct de vedere fotbalistic au totuși o trăsătură comună. Ambele orașe renunță cu mare ușurință la jucătorii proprii și preferă să aducă jucători pe bani mulți din altă parte. Exemplele sunt multe, dar enumăr câteva: Stahl, C. Hlistei, Jorza, Bodea, Costin, Copaci, respectiv Haruț, Mailat, Bârnoi sau Balaure.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: