La fix

Nici cele mai pesimiste presupuneri nu au prevăzut starea în care a ajuns competiția fotbalistică din România. FRF poate fi mulțumită, deoarece întrecerea continuă, dar în ce mod, e o altă poveste. Apar tot mai multe infectări cu așa zisul nou virus la echipele din primele două ligi, astfel că partidele amânate se înmulțesc, riscând să nu se încheie întrecerile în timp util. Iar UEFA așteaptă numirea cluburilor de la noi care vor participa în cupele europene. Este adevărat că nici formațiile nu au respectat protocoalele emise de Ministerul Sănătății și al Sportului.

Nici competiția Cupa României nu a fost scutită de ambiguități și decizii controversate ale FRF. Dinamo a contestat folosirea în partida tur a semifinalei a portarului Vlad de la FCSB, care avea două cartonașe galbene. Totul a fost în zadar și FCSB va juca finala Cupei cu Sepsi Sfântu Gheorghe. De altfel, Dinamo București este echipa cea mai păgubită, cu zece jucători infectați. Acest aspect nu a împiedicat însă clubul să-l numească antrenor principal pe Gheorghe Mulțescu, un antrenor experimentat, specializat în intervenții extreme. În schimb, FCSB l-a numit antrenor principal pe Toni Petrea, un antrenor cvasinecunoscut.

Deoarece partida FCSB – CFR Cluj a fost amânată, toată atenția s-a îndreptat spre partida FC Botoșani – Universitatea Craiova. După ce a dat peste cap partida Poli Iași – FC Hermannstadt, arbitrul Radu Petrescu a mai făcut o gafă. El le-a refuzat gazdelor o lovitură de la 11 m, când Chindriș a fost faultat în careu. Același Chindriș a rezolvat ecuația jocului, făcând două faulturi în careu, craiovenii câștigând partida din două penalty-uri. Așa că pretenția lui Chindriș de a evolua la FC Valencia mi se pare cel puțin deplasată. Gaz Metan Mediaș este o echipă în derivă, fiind învinsă pe teren propriu la un scor categoric de Astra Giurgiu.

În competiția play-out, echipele din suburbiile Bucureștiului își împart punctele între ele ca să se ferească de zona periculoasă. O altă echipă care pare să fie ferită de surprize este FC Hermannstadt, iar venirea la club a Anei Maria Prodan se face din plin resimțită.

În play-off-ul ligii a doua, UTA s-a debarasat de toate nerealizările de până acum și a învins pe merit la Mioveni o echipă cu un joc modest și lispit de orizont. Pe acest fond de evoluție slabă a gazdelor, UTA a profitat din plin, obținând o victorie care îi consolidează poziția de lider. După aprecierile noastre, arădenilor le mai este necesar un singur punct pentru a promova în liga întâi.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: