Labirint

A început Campionatul European 2020, prilej cu care ne lamentăm ori de câte ori avem ocazia că echipa națională nu participă la acest turneu final. Acum nu este momentul regretelor. Cei îndreptățiți de la conducerea Federației Române de Fotbal ar trebui să analizeze temeinic situația și să ia deciziile care se impun, să lase la o parte hotărâri de genul scoaterii obligativității de a avea bacalaureatul pentru a fi antrenor al echipei naționale.

Am dat prea multă importanță rezultatelor bune ale echipei U 21 a României la competiția europeană de acum doi ani. Ca dovadă că marea majoritate a jucătorilor nu a făcut saltul mult așteptat. Dacă selecționerul Mirel Rădoi a rulat o mulțime de jucători la echipa națională, putea să-l încerce măcar o repriză pe portarul Florin Iacob.

Revenind la Campionatul European, trebuie să remercăm că echipele considerate favorite se impun. În partida inaugurală, italienii au arătat un joc foarte bun și au spulberat echipa Turciei, în ciuda pronosticurilor date de unii specialiști.

Există suficiente păreri pro și contra privind utilizarea VAR-ului. Marele arbitru Ioan Igna a afirmat că o brigadă bună de arbitri nu are nevoie de VAR. Dacă la partida Țara Galilor – Elveția arbitrul asistent nu a văzut un ofsaid evident, când un elvețian a marcat un gol în cele din urmă anulat, atunci ce să mai spunem?

Surpriza vine de la Copenhaga, unde Danemarca a fost învinsă de Finlanda. Am fost martorii unor momente dramatice atunci când danezul Christian Eriksen a fost doborât de o problemă cardiacă. Jucătorii danezi, marcați de eveniment, nu s-au mai putut concentra la joc și au pierdut partida.

Belgia a învins clar Rusia cu un scor neașteptat, dar primul gol înscris de belgieni a fost din ofsaid. Austria, cu câțiva jucători de origine sârbă, a învins Macedonia de Nord, care nu a rezistat decât o repriză. Partida Olanda – Ucraina a avut dramatismul ei: după ce olandezii au condus cu 2-0, ucrainienii au revenit și au egalat, dar Olanda a reușit golul victoriei în ultimele minute. Văzându-i pe Mancini și Vialli pe banca tehnică a Italiei, mi-am adus aminte de fostul lor adversar din partida Sampdoria – Honved, Viorel Vancea, dat afară de niște anonimi de la o echipă de liga a treia.

Echipele din liga întâi au început pregătirile pentru noul sezon care va începe peste o lună. UTA a renunțat la 11 jucători: D. Rusu, Albu, A. Voinea, Melinte, Tescan, Buhăcianu, Peteleu, C. Rus, A. Petre, Roumpoulakou și Roșu. Dacă aceasta a fost hotărârea antrenorului Balint, trebuie să o respectăm, dar o singură observație se impune: în actualul lot al UTA-ei nu se regăsește nici un jucător arădean, fapt fără precedent în istoria clubului. O mutare interesantă a ales Progresul Pecica, renunțând la serviciile antrenorului Dan Stupar, înlocuit cu Sorin Bălu.

La inițiativa doctorului George Stancu, un înfocat UMT-ist, și în organizarea fostului președinte Vasile Trandu, foștii jucători și antrenori ai echipei UMT care a promovat în liga întâi acum 20 de ani s-au reîntâlnit după multă vreme, fiind prezenți Șunda, Steop, Contescu, Mada, Briciu, M. Kovacs, Bar, Nincsovics, Vlaicu, C. Mariș și C. Stan.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: