Lamento

Dacă Finlanda este țara celor 1.000 de lacuri, atunci România poate fi numită țara celor 2.000.000 de selecționeri ai echipei naționale. Nici bine nu a prezentat Cosmin Contra lotul pentru meciul cu Suedia, că au și apărut comentariile și aprecierile. Comentarii care aparțin unor oameni pentru care modestia este o noțiune total necunoscută, gen Ion Crăciunescu și Gigi Becali. Între timp, George Țucudean, cel mai bun atacant român la această oră, s-a accidentat și de-abia acum apar problemele pentru Cosmin Contra.

Legat de competiția Campionatului European, FRF, prin vocea președintelui Burleanu, o dă la întors în privința stadiului de realizare a stadioanelor vizate pentru întrecere. Mai menționează că „până în anul 2020 stadioanele vor fi pregătite pentru antrenamente.” Dacă la capitolul stadioane nu stăm bine, stăm în schimb bine la a da o mare importanță unui eveniment obișnuit, adică tragerea la sorți la București a grupelor Campionatului European.

Revenind la competiția internă, observăm că există un dezechilibru în competiția play-off unde CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova luptă pentru întâietate, iar FC Viitorul, Astra și Sepsi fac mai mult figurație, partida Astra – FCSB venind în sprijinul acestei afirmații.

„U” Craiova l-a numit în funcția de președinte al clubului pe Sorin Cârțu, fostul jucător și antrenor al clubului oltean. Problema este dacă vor apărea imixtiuni în activitatea antrenorului Devis Mangia.

În competiția play-out surprinde înfrângerea pe teren propriu a Dunării Călărași în partida cu Poli Iași. Din păcate, echipa din Călărași pierde teren, așa că Dan Alexa trebuie să devină circumspect.

La sfârșitul săptămânii, echipele din zona noastră au obținut rezultate sub așteptări. ACS Poli a fost învinsă la Timișoara de Academica Clinceni, după ce etapa trecută la Arad a avut o evoluție meritorie. Nici Ripensia nu a reușit nimic în partida cu Snagov tot pe teren propriu.

Înfrângerea UTA-ei de pe teren propriu în partida cu Luceafărul Oradea, mai ales prin diferența de scor, ridică mari semne de întrebare. Modul de exprimare a echipei în teren este unul greoi și poate s-a așteptat prea mult de la noile achiziții care nu au adus acel plus scontat. Singura echipă care a reușit un rezultat bun este ASU Politehnica Timișoara, care a remizat la Pitești în fața unei echipe valoroase.

În liga a treia, CSM Reșița, ACS Dumbrăvița și Metalurgistul Cugir se apropie amenințător de liderul Șoimii Lipova. Partida ACS Dumbrăvița – Șoimii Lipova din etapa viitoare va aduce probabil unele clarificări.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 28

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: