LPS Banatul, aur pe ţară: revanşă cu pepiniera Stelei!

Primăvara se numără bobocii şi iată că una dintre cele mai talentate grupe din fotbalul juvenil local al ultimilor ani a mai adăugat cu succes o experienţă de a evolua cu un trofeu naţional pe masă, triumful fiind cu atît mai dulce cu cît este vorba despre o binemeritată revanşă. Vorbim despre o echipă de perspectivă, cu cîteva nume demne de reţinut şi urmărit… Generaţia de 1997, elevi de clasa a VIII-a a LPS Banatul Timişoara, a cîştigat finala naţională a Olimpiadei Sportului Şcolar pentru învăţămînt gimnazial din mediul urban, juniorii îndrumaţi de profesorul Ovidiu Vâlceanu trecînd în ultimul act de Grupul Şcolar Industrial Mircea Eliade Bucureşti, nimeni alţii decît „puieţi” ai Stelei.

Povestea este cu atît mai fascinantă şi cu o întorsătură ca în cazul duelurilor pe muchie dintre marile cluburi, cu cît proaspeţii campioni de pe Bega sunt ex-vicecampionii învinşi în finala din 2010 a Campionatului Naţional de juniori D de aceeaşi garnitură a Stelei, la penalty-uri, un roş-albastru purtînd numele antrenorului… bănăţean, Vîlceanu, egalînd atunci în timpul regulamentar de joc şi transformînd ultimul penalty, victorios.

Roata însă s-a întors în întrecerea şcolară şi, într-o finală cu GSI Mircea Eliade pe care bucureştenii au abordat-o în tricoul Stelei, LPS Banatul a fost de această dată mai precisă la lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar a fost 2-2, prin reuşitele lui Sebastian Mailat şi Răzvan Stoian. De la punct fix a fost 2-1, prin Andrei Capstrîmb şi Mailat, golgeter cu 9 reuşite al timişorenilor care n-a fost şi al turneului final de la Slobozia doar pentru că un tînăr mureşean jucînd pentru locurile 7-8 a înscris în acel ultim meci suficient de mult, de 6 ori, pentru a ajunge la cota… zece.

(clic pe clişeu pentru mărirea fotografiei)

La finală au asistat şi 3 antrenori din cadrul Centrului de Copii şi Juniori ai Stelei, ai căror juniori legitimaţi evoluau pentru echipa Grupului Şcolar Industrial, alături de numeroşi părinţi ai jucătorilor bucureşteni, aşa încît se poate spune că LPS Banatul i-a răpus la ei acasă… Timişorenii au disputat 4 meciuri la turneul final, trecînd pe rînd cu 6-0 de reprezentanţii judeţului Constanţa, cu 9-0 de cei din Teleorman şi cu 3-0 de şcolarii din Bihor, meciurile disputîndu-se în echipe de 5 plus 1, pe durata a două reprize a cîte 15 minute, suprafaţa de joc fiind a terenurilor de minifotbal.

Iar cu revanşa adjudecată după aproape 2 ani, şcolarii liceului timişorean pot redeveni acum juniorii atacînd turneul final al Campionatului Naţional de juniori C, care va programa în perioada 5-8 iunie faza zonală, reunind 4 judeţe, după care urmează fazele semifinală respectiv finală.

„Este o grupă foarte bună şi cu un progres vizibil al juniorilor. Sunt copii de urmărit, dintre care 3 au fost deja convocaţi la lotul naţional, şi anume Sebastian Mailat, Daniel Benzar, care învaţă încă la Peciu Nou, şi Alexandru Contescu”, ne-a explicat profesorul Ovidiu Vâlceanu, care în vederea turneului final şcolar de la Slobozia i-a convocat pe Roberto Voin – Andrei Capstrîmb, Octavian Popescu, Mircea Stupu, Răzvan Stoian, Sebastian Smochină, Sebastian Mailat, Cristi Pădurariu, Daniel Barbura şi Alin Ţîmbălaru, aşadar 10 şcolari din totalul de 30 ai grupei, unii dintre componenţii neselecţionaţi fiind neiligibili pentru participare, deşi din generaţia 1997, datorită trecerii deja la învăţămîntul liceal.

Roberto Voin a fost desemnat drept cel mai bun portar al turneului final. Pentru a ajunge să joace cu trofeul pe masă, juniorii C timişeni din clasa a VIII-a au trecut prin furcile caudine ale fazei locale, disputată cu cele mai bune 8 echipe din Timiş, iar apoi ale zonalei de 6 instituţii de învăţămînt, în care s-au impus după o finală „grea”, 3-2 în faţa juniorilor evoluînd în competiţiile FRF pentru redutabila Atletico Arad, devenind în cele din urmă una dintre cele 8 cîştigătoare calificate la finalele pe ţară.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 81

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: