Meandre

Echipa națională a României a întâlnit-o într-o partidă amicală pe selecționata Israelului, reușind o victorie în fața acesteia după mult timp. Nu știu dacă antrenorul Cosmin Contra și-a atins scopul propus, deoarece a întâlnit o echipă adunată în pripă, cu nouă jucători noi și un antrenor interimar. Nu vreau să minimalizez meritele nimănui, dar să susții că echipa națională se află în fața unui nou început, când a avut în componență jucători trecuți de 30 de ani, Săpunaru, Grigore, Deac, Pintilii, Budescu, Grozav, mi se pare cam mult. Abia după ce au fost introduși tinerii N. Stanciu, Chipciu, Mitriță și Țucudean, jocul s-a înviorat și au venit și cele două goluri ale victoriei.

Marți naționala noastră o va întâlni la Craiova pe cea a Suediei într-o partidă în care datele problemei vor fi altele. Ar fi bine ca echipa României să răspundă cu un joc elaborat și să poată obține un rezultat favorabil.

În această perioadă cei doi principali candidați la președinția FRF, Răzvan Burleanu și Ionuț Lupescu, au venit la noi în vestul țării pentru a-și prezenta proiectele, neuitând să-și arunce unul altuia săgeți ironice.

Deoarece în liga întâi nu s-au disputat partide, echipele au profitat de pauză și au jucat jocuri amicale. ACS Poli a disputat o partidă de pregătire cu CFR Cluj, care a prezentat o echipă cu multe rezerve. Surpriza este achiziționarea lui Răzvan Raț până la sfârșitul sezonului. Se pare că ACS Poli are cei mai mulți fundași stânga din liga întâi. Interesant este că impresarul lui Raț este Florin Manea, o portavoce, deoarece impresarul principal este Anamaria Prodan. După ce a vrut să se impună manager general la UTA, acum Manea speculează alte oportunități.

Ripensia a pierdut nemeritat partida de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște, deși a reușit o partidă remarcabilă. La fel și ASU Politehnica a fost învinsă la Timișoara de Hermannstadt Sibiu, chiar dacă nu a fost mai prejos decât oaspeții. UTA a reușit în sfârșit o victorie muncită în fața unei echipe redutabile, C.S. Afumați. Arădenii au avut în Darius Buia jucătorul care le-a adus cele trei puncte prin cele două reușite.

Că regulamentele FRF sunt permisive și interpretabile a demonstrat-o și faptul că deciziile luate de Comisia de Disciplină și cea de recurs sunt diametral opuse. În timp ce prima comisie a dat câștig de cauză Cermeiului, la recurs i s-a dat dreptate Sebișului. Oricum, membrii uneia dintre comisii trebuie să demisioneze imediat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: