O voce răzleață din ”Județ” întreabă în ședința AJF Timiș. ”Mingile n-au sosit de la FRF”. Programul primelor două etape în liga a V-a și componența celor 3 serii în Campionatul Județean Timiș. Premieră în istoria ”fotbalului mic” de-aici, 4 cluburi de ”Promoție” din aceeași serie urcă în bloc la ”Județ”

În săptămâna începerii sâmbătă a Diviziei D Timiș au fost organizate și ședințele rezervate cluburilor componente ale celor 3 serii din Campionatul Județean Timiș al ligii a V-a, ședințe derulate miercuri la sediul AJF Timiș în decurs de mai puțin de două ore, de la 10, puțini fiind delegații care au răspuns prezent, 9 ai grupărilor din Seria 1, 8 din Seria 2 și 9 din Seria 3. Dintre care numai și numai unul, din partea unui club din Seria a II-a, s-a înscris la cuvânt pentru a adresa oarece întrebări mai incomode, o voce răzleață și solitară într-o mare a conformismului spășit. Excepția care a confirmat regula în această vară la nivelul eșaloanelor 4 și 5 în Timiș. 

Prima întrebare pe adresa AJF Timiș, de ce nu au fost consultate cluburile în ceea ce privește mărirea baremurilor pentru arbitri și observatori, cea de-a doua fiind legată de promisiunea electorală în sensul distribuirii a câte 3 mingi de joc și 5 de antrenament fiecărui club în parte, neonorată nici până în ziua de astăzi. 

Răspunsurile, de la presedintele AJF Timiș, în ceea ce privește baremurile – că astfel a decis Comitetul Executiv al AJFT. cât despre mingi, că n-au fost încă trimise de FRF. Răbdare cu sau fără tutun în acest caragialesc lanț al slăbiciunilor.

Bine că la FRF era în schimb timp berechet la dispoziție pentru exerciții de PR și sub forma celebrei conferințe de presă din noiembrie 2021 în care președintele Burleanu saluta cu ignoranță și inconștiență procentajele ridicate ale recoltelor cincinale, ăăă, pardon, ale înțepăturilor cu ac în rândul suflării fotbalului intern, încurajând totodată împunsăturile și pe mai departe, căci despre un procedeu medical propriu-zis de așa-zisă ”vaccinare” nici că ar putea fi deloc vorba – asta pentru cunoscători, primele efecte nocive ivindu-se deja chiar pe valul fenomenului, pe pielea unor Hațegan, Ioanițoaia sau Varga – așadar și în arbitraj, și în presa sportivă, și în fruntea multiplei campioane naționale la zi, iar acesta este strict doar începutul, dar și doar vârful icebergului în raport cu tragediile din rândul marii mase a populației. 

Revenind la oile noastre, din Seria 1 de ”Județ” nu a retrogradat nici o echipă, componența fiindu-i în schimb completată cu nou-promovata Banatul Teremia Mare, dar și cu Olimpia Lenauheim, în vreme ce Spartak Gottlob s-a retras din campionat iar gruparea din Bulgăruș, AS Steaua, a fost mutată din Seria 2.

Serie a II-a din care, la fel, nu a retrogradat nicio formație, United Bencec retrăgându-se din campionat încă din timpul ediției trecute, în vreme ce Camaro Fibiș a spus adio ligii a V-a. Semnificativ, Juventus Pișchia (foto pagina I) continuă în această serie, chiar dacă a câștigat-o și a promovat în Divizia D Timiș, declinând însă participarea în eșalonul superior. Nou-promovata Obilic și Viitorul Ionel au completat participantele aliniate la start, de notat fiind și mutarea în Seria 2 a echipei timișorene Electrica.

O întrebare, așadar. Dacă nici o echipă n-a promovat în ”D” din Seria 2 dar nici n-a retrogradat în ”Promoție”, care ar mai fi oare rostul celui de-al cincilea eșalon ierarhic într-o structură a ”fotbalului mic” cuprinzând și eșaloanele 4 și 6? 

Nici din Seria 3 nu a retrogradat nici o echipă, în schimb, prin retragerea celor din Hitiaș și Bucovăț, dar și trecerea Electricii în Seria 2, primele patru clasate în Seria a IV-a de ”Promoție” din liga 6, și anume din Iosifalău, Sacoșu Turcesc, Nițchidorf și Margina, i-au completat componența.

Iar astfel semnalăm o premieră, fiind pentru prima dată în istoria fotbalului timișean ca patru cluburi de ”Promoție” din aceeași serie să ”promoveze” în bloc în eșalonul superior. Căci doar de-aceea îi zice ”Promoție”, nu-i așa?

Devalorizarea prin nivelare în jos a competițiilor din ”piramida” sportului rege carpatin continuă cu fiecare asemenea artificiu, iar consecințele în profunzimea lor pot fi percepute doar de către cei care înțeleg cu adevărat fenomenul sportiv în ansamblul său.

Acel ”După noi, potopul!” este un exercițiu în formă continuată, efectele aruncării în derizoriu a criteriului sportiv urmând a se răsfrânge implacabil în timp. Binecunoscut este că e imposibil a insista în erori și a te aștepta la un alt deznodământ, mai bun – ceea ce pe de altă parte este și o măsură a nebuniei, care va să zică nu aceasta este calea stopării declinului fotbalului intern, ba din contră, a îngropării sale incrementale.

Acestea fiind zise, iată programul primelor două runde în cele câte 3 serii de ”Județ”, cu mențiunea că țintarul rundei inaugurale e publicat și pe coloana tradițională a clasamentelor și datelor tehnice din secțiunea Fotbal.

Seria I

Etapa I:

Sânandrei-Timiș – Bulgăruș, Șandra – Dedy Mid Iecea Mare, Bobda – Satchinez, Biled – Valcani, Sânnicolau Mare 2 – Cărpiniș, Gelu – Plavii Delia, Cenad – Teremia Mare, Lenauheim – Tricoul 1 Iunie.

Etapa a II-a:

Dedy Mid Iecea Mare – Sânandrei-Timiș, Satchinez – Șandra, Valcani – Bobda, Cărpiniș – Biled, Plavii Delia – Sânnicolau Mare 2, Teremia Mare – Gelu, Tricoul 1 Iunie – Cenad și Bulgăruș – Lenauheim.

Seria 2

Etapa I:

Cerneteaz – Utvin, Deta – Petroman, Timișul 2 Șag – Obilici, Banloc – Bencec, Pișchia – Galaxy, Ghiroda & Giarmata Vii 2 – Uivar, Ionel – Iecea Mare, Electrica – Dudeștii Noi.

Etapa a II-a:

Petroman – Cerneteaz, Obilic – Deta 2, Bencec – Timișul 2 Șag, Galaxy – Banloc, Uivar – Pișchia, Iecea Mare – Ghiroda & Giarmata Vii 2, Dudeștii Noi – Ionel, Utvin – Electrica.

Seria 3

Etapa I:

Remetea Mare – Nițchidorf, Vucova – Bazoș, Recaș – Berini, Bacova – Iosifalău, Sacoșu Turcesc – Boldur, Belinț – Tormac, Margina – Autoliv, Făget – Buziaș 2.

Etapa a II-a:

Bazoș – Remetea Mare, Berini – Vucova, Iosifalău – Recaș, Boldur – Bacova, Tormac – Sacoșu Turcesc, Autoliv – Belinț, Buziaș 2 – Margina și Nițchidorf – Făget. 

Componența la start a celor 3 serii, sub forma tabelelor destinate clasamentelor pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: