Octavian Benga revine după nici 2 ani la Politehnica

Octavian Benga a fost numit antrenor principal al antepenultimei clasate în Liga 2 după 7 etape, Politehnica Timișoara, care l-a readus la cârma alb-violeților, de unde era ”măturat” acum nici 2 ani, în toamna lui 2020, tot în plin tur de campionat, atunci pentru a i se face loc la timonă lui Dan Alexa, într-o mutare care era cât se poate de previzibilă încă din vara acelui an, când actualul tehnician al brașovenilor era cooptat de bănățeni în rol managerial. Clubul de pe Bega a efectuat o reparație morală iar acum Benga este în fața redebutului, programat duminică de la 11 acasă cu Concordia Chiajna. 

Zvonurile au fost confirmate de Politehnica astăzi după prânz, Benga fiind readus la ”violeți” în cel mai greu moment al acestora de la lansarea grupării timișorene în urmă cu un deceniu de la nivelul Campionatului Municipal al ligii a șasea.

Benga avea un bilanț excelent la startul cu Poli: 5 3 2 0 5-1 11p din 15 posibile. Iar apoi unii apăsau butonul ”panic mode”

Bogdan Andone s-a despărțit săptămâna trecută de poliști după un start slab de campionat, previzibil în lumina retrogradării pe teren din primăvară în Liga 3, iar clubul de pe Bega a completat rapid golul, presat fiind de vizita duminicală a Concordiei. 

În primul său mandat la poliști, între 6 noiembrie 2019 şi 11 noiembrie 2020, Benga a înregistrat 10 victorii, 7 remize şi doar două înfrângeri în 19 partide oficiale.

Octavian Cătălin Benga s-a născut pe 8 august 1980, la Reşiţa. A fost internaţional de juniori şi a activat ca jucător la Poli Timişoara şi CSM Reşiţa (Divizia A). A renunţat devreme la cariera din teren din cauza unei accidentări grave la genunchi. Ca antrenor, a activat în centrele juvenile ale lui FC Timişoara şi ACS Poli, la diferite grupe de vârstă, a fost „secund” la Unirea Sânnicolau Mare (Liga 2), Victoria Brăneşti (Liga 2), ACS Poli – promovând în Liga I, şi CS Universitatea Craiova – câştigător al Cupei şi Supercupei României în 2020-21.

Din postura de antrenor principal le-a pregătit pe ACS Poli II – promovând în Divizia D Timiș, CSM Reşiţa, CSC Ghiroda – ambele în Liga 3, și bineînțeles Politehnica Timişoara şi ”cameleonul” din Târgu Jiu, ambele în Liga 2. Tavi Benga va oferi primele declaraţii cu ocazia unei conferinţe de presă pe care Politehnica o va organiza în următoarele zile.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: