Opțiuni

S-a încheiat campionatul european pentru tineret ediția 2019. Câștig de cauză a avut echipa Spaniei, care a învins în finală echipa Germaniei. După un început ezitant, care a coincis cu o înfrângere în fața Italiei, spaniolii s-au impus și au obținut victorii la rând, culminând cu câștigarea finalei. Spania a avut în componență jucători valoroși, care au avut evoluții constant bune. Finalista Germania a prezentat și ea o echipă redutabilă, care, în semifinale, a învins revelația acestui turneu final, echipa României.

Nimeni nu poate contesta reușitele echipei României, care a avut o evoluție remarcabilă. Meritele le revin deopotrivă antrenorului Mirel Rădoi și îndeosebi jucătorilor care au abordat toate partidele cu mult curaj și cu multă determinare. Din păcate, în partida cu Germania jucătorii noștri au fost copleșiți de mașina de fotbal nemțească, ieșind în evidență unele carențe care nu s-au făcut remarcate până atunci.

În jurul echipei noastre apar indivizi care emit teorii uneori fanteziste și care nu le fac bine jucătorilor. Au sugerat chiar folosirea în bloc a echipei în frunte cu antrenorul Rădoi la echipa națională de seniori pentru partida cu Spania din preliminariile Campionatului European. Mi se pare total exagerat acest aspect. Ar fi bine ca antrenorul Cosmin Contra să fie lăsat în pace pentru a lua deciziile care se impun.

Le mieux est l’ennemi du bien: după ce a câștigat campionatul Greciei cu echipa PAOK Salonic, antrenorul Răzvan Lucescu a renunțat la contract, chiar dacă avea posibilitatea să participe în Champions League. Acesta a preferat să plece în Arabia Saudită la echipa Al Hilal, motivul fiind lesne de înțeles, de natură financiară.

Revenind la fotbalul aproape de noi, să remarcăm că echipa UTA a adus numeroși jucători noi, în timp ce jucătorii arădeni sunt nevoiți să-și încerce norocul în altă parte. Din campionatul următor echipele din liga a doua sunt obligate să folosească trei jucători sub 20 de ani. Consider că echipele care vor avea în lot jucători tineri valoroși vor avea câștig de cauză în lupta pentru promovare.

Aradul fotbalistic a mai pierdut un jucător, Angelo Blaj. Un jucător valoros, care totuși a evoluat la echipe din liga a treia: Constructorul Arad, Chimia Arad și Progresul Pecica. A provenit din cartierul Micălaca, un cartier care a mai dat jucători cunoscuți: Șteva Barbu (jucătorul care a marcat primul gol pentru România împotriva Perului la turneul final din Uruguay din 1930), Dinu Lele, Francisc Tisza și Gheorghe Cameniță.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: