Orizonturi

Emil Cioran și Mircea Eliade sunt doi gânditori români de renume mondial, de aceea se poate vorbi despre filosofia lor. Dar nu pot să diger expresia „filosofia lui Mirel Rădoi”. Totuși sunt curios care este aceasta, deoarece echipa națională suferă eșec după eșec.

Nu sunt în măsură să apreciez competența selecționerului, dar câteva observații se impun. Desele schimbări din cadrul lotului și implicit din echipă nu asigură o stabilitate și o idee unitară de joc. Să nu uităm că totuși jucătorii sunt cei care evoluează în teren, dar ei interpretează o partitură impusă.

Au fost convocați la lot unii jucători pe motive puerile, cum ar fi faptul că Budescu a slăbit în greutate. Să nu-l desființăm pe debutantul Căpușă care a provocat penalty-ul din care a înscris Rashford. El probabil nu se așteptase să fie introdus în teren, deoarece, până atunci, Sorescu evoluase bine. S-a spus mereu înaintea partidei că selecționerul Gareth Southgate va alinia cea mai bună echipă a Angliei. De fapt, Southgate a prezentat o echipă formată din jucători care nu se regăsesc în lotul Angliei pentru Campionatul European, fiind o consolare pentru cei de pe teren.

Am tot auzit că echipa actuală a României desfășoară un joc ofensiv. Atunci cum se explică faptul că după fiecare meci cel mai remarcat component al echipei este portarul? Înaintea partidei cu Anglia echipa națională a mai primit o lecție usturătoare, fiind învinsă de echipa Georgiei la Ploiești. După această partidă, președintele FRF, Răzvan Burelanu, a apreciat că a fost o seară nefericită. De parcă am fi fost la festivalul strugurilor.

Nici echipa U 23 care se pregătește pentru turneul olimpic de la Tokyo nu se poate lăuda cu prea multe reușite, aceasta a fost învinsă de echipa similară a Mexicului. Antrenorul Nicolae Dică nu este departe de Mirel Rădoi, care se va alătura echipei.

Marius Șumudică a ajuns antrenor principal la CFR Cluj, semnând contractul cu ochii închiși, după propria sa declarație. CS Mioveni a învins până și statistica și a reușit să ajungă în liga întâi, eliminând FC Hermannstadt în meciul de baraj. S-au făcut atâtea greșeli în acest campionat, că finalul nu putea fi altul. Felicitări antrenorului Alexandru Pelici, care deși nu este un antrenor spectaculos, are la activ câteva promovări în liga întâi!

În finala Cupei României de fotbal feminin disputată la Arad pe Arena Francisc von Neuman, Olimpia Universitatea Cluj a învins echipa Heniu Prundu Bârgăului, devenind astfel câștigătoarea acestei competiții.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = douazeci sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: