Performanțe

În mod deliberat am amânat apariția acestui editorial pentru a putea informa că Edi Iordănescu este numit selecționer al echipei naționale, atât de iure, cât și de facto. Marele sforar de la FRF a dirijat lucrurile în așa fel ca Bölöni să nu ajungă la echipa națională, impunându-i acestuia condiții grele, care însă au dispărut din cele impuse lui Iordănescu. Cu alte cuvinte, Ladislau Bölöni nu a fost dorit la echipa națională.

Se tot face paralela între Anghel Iordănescu și Edi Iordănescu, numiți la echipa națională la aceeași vârstă, 43 de ani. Toată problema este că Anghel Iordănescu a plecat la drum cu o echipă bună, având jucători de valoare, pe când Edi Iordănescu trebuie să construiască o echipă nouă.

Pe o vreme potrivnică s-a disputat prima etapă din acest sezon al ligii întâi. În partida FC Argeș-Dinamo, arbitrul Marcel Bârsan a anulat un gol valabil înscris de oaspeți, așa că victoria echipei Dinamo a fost compromisă.

Chindia, această echipă nomadă, ar trebui să își precizeze locul de disputare a partidelor de pe teren propriu. Meciul cu Voluntari a fost unul modest, în care fiecare echipă s-a mulțumit cu puțin. U Craiova-Rapid s-a tranșat repede, astfel, după doar 5 minute de joc Koljici marcând golul victoriei. Horațiu Moldovan, portarul Rapidului, a făcut din nou o partidă bună.

În derby-ul suferinței, C.S. Mioveni a câștigat partida cu Academica Clinceni. Surpriza a venit de la Arad, unde Gaz Metan Mediaș a învins-o pe UTA dintr-un gol reușit de Vlad Morar, fostul jucător al arădenilor.

Partida FCSB-CFR Cluj a avut toate ingredientele pentru a se numi un mare derby. Un meci cu multe goluri, cu răstunări de scor, FCSB reușind golul egalizator în ultimul minut al prelungirilor.

Deși s-a disputat pe un teren înghețat, Botoșani-Sepsi Sfântu Gheorghe a avut dramatismul său, în cele din urmă gazdele reușind golul victoriei dintr-o lovitură norocoasă. Farul Constanța a învins-o nemeritat pe FC Universitatea 1948 Craiova, deoarece arbitrul partidei nu a acordat un 11 metri clar în favoarea oaspeților.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: