Politehnica pierde și returul barajului de evitare a retrogradării, fără a marca la Brașov

Încă o sâmbătă neagră pentru fotbalul alb-violet, Politehnica Timișoara pierzând astăzi după prânz și manșa a II-a a barajului de evitare a retrogradării în Liga 3, de astă dată în deplasare sub Tâmpa, unde n-a mai înscris precum în toamnă sau în întâlnirea tur de pe ”Știința”, dar a scos balonul din propria poartă tot în repriza secundă: 1-0 (0-0) pentru nou-promovata FC Brașov, câștigătoare a dublei manșe cu scorul general de 3-1. Iar astfel, după 6 sezoane în Liga 2, cea mai longevivă grupare la acest nivel a capotat la barajul supraviețuirii. Însă cum suntem în România și fotbalul mioritic al lui 272-0, noroc că s-ar ”opri gazul”, colac de salvare pentru bănățeni.   

Un fotbal slab și chinuit sâmbătă de la 12:30 pe ”Tineretului” din Brașov, covârșit de miza rezultatului, o mostră a jocului cât se poate de lipsit de competitivitate între grupările din zona pozițiilor 31-32 în structura divizionară din Carpați, decis printr-un unic gol înscris de un sportiv străin după mijlocul reprizei a II-a. Până atunci și ulterior, nespus de multe stângăcii și imprecizie pe măsură, rareori șutându-se pe spațiul porții. Iar și unica reușită a survenit pe seama unei erori defensive, jocul greșeala așteaptă, nou-promovata ardeleană – o altă clonă din denaturatul fotbal românesc, semnând astfel a treia victorie în anul 2022 împotriva unei formații timișorene. 

Aceasta a fost și cea mai prețioasă, brașovenii rămânând pe scena a doua, în vreme ce Politehnica e la mâna mașinațiunilor și subterfugiilor din acest curat-murdar fotbal mioritic.

Bineînțeles, astăzi doar s-a bătut ultimul cui, dubla manșă fiind pierdută în repriza secundă a întâlnirii tur de sâmbăta trecută de pe ”Știința”. Prim meci în urma căruia înlocuitorul lui Croitoru, Antonio Foale, antrenor interimar conform narațiunii oficiale, de fapt ”manta de vreme rea”, a efectuat două modificări în unsprezecele de start, Pamfile începând în locul lui Oanea, pe care-l schimba din prima repriză a partidei tur, iar Gerbi în avanposturi în locul lui Iamandache. În ceea ce-i privește pe nou-promovați, echipa câștigătoare nu se schimbă, dicton aplicat de Călin Moldovan.

Cu succes prin prisma acestui 1-0, datorat erorii fundașului central Bocșan, exploatată de bulgarul Milcho Angelov, scăpat singur în minutul 71, doar cu Păduraru în față, pe care l-a ”pasat”. Iar gazdele mai profitau de inexactitățile din jocul defensiv polist și în primul sfert de oră după pauză, atunci cu Angelov la pupitru, servindu-l pe Negrean, căruia i s-a opus în ultimă instanță Păduraru. Era minutul 54 și Politehnica trăia primejdios, fără însă a primejdui poarta ardelenilor.

O făcuse după primul sfert de oră al partidei, în urma cornerului lui Ignea spre bara a doua, unde Lazăr a reluat din careul mic în fundașul Gherghe, providențial lângă bară. Să fi punctat din faza fixă, poliștii ar fi avut alt aplomb în returul de sub Tâmpa, mai ales odată ce au fost încurajați din tribună de galeria viola, dând tonul repertoriului după o jumătate de oră de joc. Iar fanii poliști au cântat în ultima oră de fotbal a sezonului Ligii 2 în România, singurii care au trecut cu adevărat examenul sub Tâmpa, în condițiile în care partida a fost slabă, FC Brașov atingându-și țelul fără a convinge, bănățenii naufragiind fără replică. 

Efect al unei slabe strategii manageriale. Restul sunt doar amănunte.

La final, Foale a întrebat retoric: „Ce poţi să spui când ajungi în situaţia asta? Asta a fost să fie. Ne regrupăm şi o luăm de la capăt… înseamnă că atât am putut. Eu ce puteam să fac în trei zile? Băieţii au fost bine, montaţi. Nu îşi doreşte nimeni să retrogradeze. Atât s-a putut, poate nici eu nu am avut inspiraţie în meciul de astăzi.” Cât despre şansele de rămânere în Liga 2 la ”masa verde”: „Nu pot să spun. Cu părere de rău, pentru că fac parte din clubul ăsta şi am retrogradat, dar să ştiţi că întotdeauna Poli a revenit şi a mers mai departe. Mai ales pentru ei (suporterii).

*

FC Brașov: Popescu – Burlacu, Gherghe, Fustar, Drăgoi – Dumbravă – cpt., Constantin (82, Popa) – Piper (73, Leonte), Negrean (82, Lascu), Lambrinoc (73, Iorga) – Angelov (89, Roșu).

Antrenor: Călin Moldovan.

Politehnica Timișoara: Păduraru – D. Radu (minutul 69, Sofran), Mera – cpt., Bocşan, Pamfile (85, Oanea) – Bîrnoi (85, Iamandache), Ignea, Lazăr, Andrei – Gerbi (77, Sîntean), Ursu.

Rezerve neutilizate: Murariu – Plumbuitu, Bakoş, Huminic, Rogosic.

Antrenor: Antonio Foale.

Arbitri: Călin (Ştefăneşti / Argeş) – Necula și Vătămanu (ambii din Bucureşti); rezervă: Buși (Râmnicu Vâlcea). Observatori: Teodora Albon (Cluj) și Prisăcaru (Târgovişte).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: