Politehnica rulează ”mânjii” din 2003-2006, 5-3 cu 3 lovituri de cap și încă un penalty, de la 1-3 la pauză cu nou-promovata în ”D” Unirea Jimbolia

Joi se împlinește o săptămână de la reunirea lotului în vederea pregătirilor estivale pentru participarea la cel de-al șaptelea sezon consecutiv în Liga 2, iar Politehnica Timișoara a continuat și miercuri testarea ”mânjilor” din propriul centru juvenil prin a disputa un nou meci de verificare tot în compania unor oaspeți nou-promovați din ”fotbalul mic”. 

Garnituri juvenile ale Politehnicii Timişoara au fost rodate miercuri seară în regim de căldură pe „Ştiinţa”, formația aliniată de Bogdan Andone în prima parte fiind condusă cu 1-3 la pauză de nou-promovata în eșalonul 4 AS FC Unirea Jimbolia, iar cea introdusă în repriza a II-a răsturnând scorul la 5-3.

După 16-0 în 3 reprize cu nou-promovata în ”Județ” din Sânmartinu Sârbesc, galop sâmbătă al juniorilor ”viola”, un al doilea joc de pregătire al verii, în care s-a mizat în mare parte tot pe jucători tineri şi foarte tineri, majoritatea celor din teren fiind născuţi între anii 2003 şi 2006.

Oaspeţii jimbolieni, care au făcut duminică pasul către Liga 4 Timiş, câștigând cu 1-6 la Valcani în runda finală din ”Județ”, au deschis scorul prin Cioată în minutul 15, cu un şut pe jos, uşor din lateral şi din interiorul careului.

La scurt timp după bara lui Bakoş din lovitură liberă, vizitatorii au profitat de o eroare polistă şi au punctat pentru 0-2 în minutul 35, dintr-o lovitură de pedeapsă concretizată de Anton, al doilea principal marcator al Unirii în campionatul recent încheiat.

Imediat, în minutul 36, se acorda penalty şi la cealaltă poartă, Butar reducând din diferenţă: 1-2. Însă tot cei din Jimbolia au mai marcat și pe finalul reprizei, în minutul 41, prin acelaşi golgheter Daniel Cioată, după un contraatac finalizat din careu.

Deşi s-a jucat în tente asemănătoare, cu jimbolienii dispuși defensiv şi încercând câteva contraatacuri tăioase, repriza secundă a adus nu mai puţin de patru goluri ”mânjilor” alb-violeți, dintre care 3 cu capul, prin Huminic în minutele 60 și 73, şi Marco în prelungiri (90+3), după ce Gologan înscria în minutul 90 din al treilea penalty acordat în meci.

Politehnica urmează să dispute un nou test pe arena „Ştiinţa” sâmbătă 2 iulie de la ora 10:30 cu a doua clasă în aceeași Serie I din ”Județ”, Steaua Roşie Variaş, care a tras până în ultima etapă la promovarea în Divizia D Timiș, devansată fiind de jimbolieni.

Altfel, tot săptămâna aceasta, marți, clubul timișorean a anunțat revenirea în ”violet” a fundaşului dreapta orădean în vârstă de 21 de ani Călin Jurj (născut pe 3 august 2000), format la FC Bihor şi CNP Timişoara, pentru care a evoluat şi la seniori în Liga 3. În prima sa perioadă la ASU și Politehnica, începând din septembrie 2018 şi până în sezonul trecut, în noiembrie 2021, a înregistrat 48 de apariţii în Liga 2. În sezonul de primăvară a jucat pentru CAO 1910, înregistrând opt apariţii în campionatul Ligii 3, respectiv încă două în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, pierdut de orădeni în faţa celor de la CS Hunedoara cu 2-4 și 0-0. Jurj a fost internaţional de juniori al României la toate categoriile, de la sub 16 ani până la U19. 

Politehnica Timişoara: Cuzmanovici – Bîrlovean, N. Popovici, A. Mada, Butar, Bakoș, Pureca, Mitre, Kuhn, Teodorescu, Grancea. Au mai intrat în prima parte și Paleacu și Rusan. Iar în repriza a II-a: Cuzmanovici – Amariei, Bota, Huminic, M. Mircea, Gașpar, Marco, Gologan, Boariu, Olariu, Erceanu. A mai intrat: Paleacu.

Unirea Jimbolia (antrenor Avram Rusu): Matei – Gorgan, Dumitru, D. Cioată, Dițoiu, Bursuc, Bilich, A. Cănuci, R. Anton, Vînău, G. Sera. Au mai intrat: Marinică Waldi – L. Curea, Boldijar, D. Chistrugă, Borşan, Bubulici, An. Şerban, Custuriu și I. Pricop.

Bogdan Andone, noul antrenor principal al Politehnicii, începând de marțea trecută, a explicat la final că „E important să vedem la ce nivel sunt jucătorii noştri, jucătorii din academie, jucătorii tineri, plus câţiva copilaşi care au venit să-i vedem, pentru că am spus-o, o repet, ne vom baza sau vom încerca să ne bazăm pe viitor şi pe jucătorii tineri, crescuţi sau veniţi poate din alte academii sau şcoli de fotbal, care să fie jucătorii Politehnicii. Astăzi a fost un test pentru ei, echipa de seniori făcând un antrenament dublu, dimineaţă şi după-amiază, iar sâmbătă, la următorul meci amical vom juca în efectiv complet. Ne vom împărţi în două echipe. O parte dintre copii vor reveni la grupele lor din academie, o parte vor rămâne în continuare cu noi. Încă diferenţa de vârstă între copiii 2005-06 şi ce avem nevoie în acest an e destul de mare. Nu e bine să-i expunem nici pe ei. S-au mai antrenat cu noi, se vor mai antrena, vor rămâne tot timpul în vederile noastre. Vom merge la meciurile juniorilor când începe campionatul. Tot timpul porţile vor fi deschise să facă pasul spre echipa mare.”

Tehnicianul alb-violeţilor a vorbit şi despre diferenţa de abordare dintre cele două părţi ale jocului de azi: „Nemulţumit total de prima repriză, nu neapărat din cauza scorului, ci din cauza atitudinii jucătorilor, le-am şi spus-o – că nu accept atitudinea pe care au avut-o ei la meci. Accept greşeala, se întâmplă, cu toţii greşim, dar nu accept atitudinea pe care au avut-o, lipsa de efort… Mă bucur că cei din repriza a doua au înţeles exact ce au de făcut. Au făcut un efort foarte foarte mare şi mă bucur că au avut şi reuşite”.

Avram Rusu, antrenorul principal al nou-promovatei în ”D” Unirea Jimbolia, a semnalat la rândul său că „Am terminat campionatul şi încă mai aveam puţin tonus, euforia după promovare, şi ne-am aşteptat la un meci frumos. Băieţii erau foarte încântaţi că vom juca cu Poli şi nu am avut o presiune pe scor. În tot campionatul trebuia să câştigăm şi de aceea a fost o plăcere pentru ei şi cred că s-a văzut şi în jocul nostru. E util pentru că noi avem o echipă foarte tânără şi ei îşi doresc. Azi, Mera i-a observat pe cei doi, pe Cioată şi pe Robert Anton, dar încă mai au de învăţat. De aceea îi creştem şi vrem să facem, dacă e posibil, şi un protocol cu cei de la SSU Politehnica. La noi se lucrează, facem trei antrenamente pe săptămână, antrenamentele sunt antrenamente, nu suntem o echipă experimentată, muncim foarte mult şi de abia aşteptăm Liga 4. Obiectivul e sigur să ne menţinem şi restul e bonus… Mai încercăm să aducem câţiva jucători. Ne mai trebuie un jucător cu experienţă în centru. Elanul tineresc îi face foarte mult să greşească, nu realizează încă, mai avem multe lucruri de pus la punct. Băieţii şi astăzi au fost la lucru, şi-au făcut timp, au muncit, au stat în soare, dar ca la un copil mic cu o jucărie preferată, indiferent, chiar dacă nu au fost toţi cei de Liga 2, seniorii, dar a contat pentru ei, pentru dezvoltarea lor.”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: