Preferințe

Mirajul de a juca în străinătate pe bani mai mulți îi face pe mulți jucători români să-și încerce norocul pe alte meleaguri. Sunt puțini care reușesc, deoarece marea majoritate mai mult stau decât joacă. Astfel se risipesc multe talente care ar fi meritat o soartă mai bună. Un exemplu elocvent îl constituie Gabriel Torje. El a plecat în străinătate fără să aleagă momentul potrivit, poate și greșit sfătuit. Torje este un mare talent și merita mai mult. Acum a ales să revină la Dinamo, o echipă aflată în criză de idei și de jucători. Alături de el au ales să revină la echipa din Ștefan cel Mare Nica și C. Matei, care însă nu au jucat de doi ani.

După Campionatul European U 21 din 2019 la care se face mereu referință, jucătorii acelei echipe mai mult nu joacă, iar exemplul portarului Ionuț Radu stă mărturie. A fost considerat o mare promisiune și acum lustruiește băncile de rezervă în campionatul italian. Toate acestea se întâmplă în timp ce, de exemplu, jucătorii englezi din echipa U 21 joacă în mare majoritate la echipe de top din Premier League.

În preliminariile Campionatului Mondial, echipa României a disputat două partide încheiate cu tot atâtea victorii. În partida cu Islanda disputată la Reykjavik, românii au desfășurat un joc curajos, chiar bun. Au reușit două goluri frumoase, chiar dacă la al doilea gol Stanciu a pornit dintr-o poziție suspectă de ofsaid.

În al doilea joc, România a întâlnit la București pe Arena Națională echipa Liechtenstein, echivalentă unei combinații Mândruloc-Glogovăț. Jucătorii români au marcat repede două goluri, dar apoi au jucat modest, ceea ce nu a mai dus la marcarea vreunui gol. În această partidă, antrenorul Mirel Rădoi a folosit opt jucători noi, dar acest fapt nu poate constitui o explicație pentru jocul etalat. Consider că tocmai acei jucători trebuiau să-l convingă pe antrenor că merită să rămână în vederile echipei naționale.

Urmează partida cu Macedonia de Nord de la Skopje, unde datele problemei se schimbă. În cazul fericit al unei victorii românești, echipa națională are șanse mari să ocupe locul secund în grupă. Federația Română de Fotbal a hotărât amânarea etapei în campionatul ligii a doua, motivând că au fost chemați câțiva jucători la loturile naționale, astfel că 20 de echipe au stat pentru acest motiv pentru care nu prea sunt explicații.

În liga a treia seria a opta, lider este echipa din Ghiroda cu maximum de puncte, șase. În schimb, echipele arădene au dezamăgit din nou. După ce a fost surclasată pe teren propriu de Dumbrăvița, echipa Periam a reușit un rezultat de egalitate la Pecica în fața unei echipe cu pretenții măturisite la play-off. Chiar nu mai interesează pe nimeni soarta echipei ACS Poli, o echipă părăsită de toți?

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: