Sarabandă

Ediția 2020 a Campionatului European, atipică din mai multe puncte de vedere, ne rezervă meciuri spectaculoase, terminate uneori cu rezultate surprinzătoare. Un fapt demn de subliniat este acela că la majoritatea partidelor suporterii au stat împreună, ceea ce nu prea s-a mai văzut. Ce departe este anul 1983, când a avut loc drama de pe stadionul Heysel din Bruxelles cu ocazia finalei CCE, Liverpool-Juventus Torino. Lumea fotbalistică s-a civilizat foarte mult, ceea ce constituie un fapt îmbucurător.

Din partidele preliminare desfășurate săptămâna trecută a atras atenția jocul curajos al echipei Ungariei la Munchen contra Germaniei, pe care a condus-o în două rânduri, dar a fost egalată de fiecare dată. De remarcat că primul gol al nemților a fost înscris din ofsaid. În ultima clipă s-a calificat echipa Danemarcei, greu încercată de situația jucătorului Eriksen.

În jocurile din optimile de finală s-au înregistrat unele surprize care au contribuit din plin la spectaculozitatea acestui campionat. Danemarca s-a impus în fața Țării Galilor și continuă aventura în sferturile de finală unde va întâlni Cehia. Cehii au învins reprezentativa Olandei care nu a mai repetat meciurile bune din grupă. Ce-i drept, olandezii au avut un jucător eliminat, dar acesta nu a fost principalul motiv al evoluției slabe. Legat de Olanda, ar fi bine ca unii specialiști în fotbal să răsfoiască dicționarele de specialitate și să înțeleagă mai bine noțiunea de Pays Bas.

Superechipa Italiei a avut nevoie de prelungiri pentru a se califica în dauna echipei Austriei care a avut o evoluție bună pe tot parcursul meciului. Belgia a învins fosta campioană Portugalia. Frații Hazard, Eden și Thorgan, au făcut legea în această partidă, chiar dacă portughezii au atacat în valuri în ultimele minute ale jocului.

Spania și Croația au furnizat un spectacol care cu greu se va putea uita, cu răsturnări de scor și cu un deznodământ greu de prevăzut. În cele din urmă a învins Spania, dar nici echipa Croației nu a fost mai prejos.

Partida Elveția-Franța a fost una halucinantă. Francezii au condus cu 3-1 când mai erau 10 minute de joc, dar elvețienii au avut puterea să egaleze. Au urmat loviturile de departajare. Portarul Sommer a devenit eroul Elveției, acesta a reușit să pareze șutul lui Mbappe, amânându-le astfel francezilor câștigarea unui trofeu european. Experimentul cu delegarea unui arbitru argentinian la acest joc nu a reușit, deoarece acesta nu a văzut faultul clar în careul francezilor și abia după consultarea VAR a acordat o lovitură de la 11 metri. De asemenea, Benzema, la al doilea gol al francezilor, se afla într-o poziție suspectă de ofsaid.

În acest răstimp, Federația Română de Fotbal, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu, a acceptat un compromis cu echipele din liga întâi, renunțând la obligativitatea prezenței în teren a doi jucători U 21. Dacă tot se apropie alegerile FRF, a constituit un fond de investiții de 2,5 milioane pentru membrii afiliați.

În această vară UTA a adus opt jucători, Baravykas, Medjimorec, Vukcevic, Batha, Passaglia, Ubbink, Mar și Tudor Călin. Lotul echipei arădene, format din 26 de jucători, s-a deplasat la Rogla în Slovenia pentru un cantonament centralizat. ASU Politehnica are un nou antrenor în persoana lui Dorin Toma. Posibil că acest antrenor va avea rezultate bune, ceea ce îi și dorim, dar, dacă în toată Timișoara nu s-a găsit un antrenor, este grav.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: