Selecționerul Claudio Vivas află în cursul eşecului Costa Ricăi că i-a murit secundul la 54 de ani, tragică veste primită pe Maksimir într-un 1-4 cu Emiratele Arabe Unite. Ex-internaţionalului Erick Rodriguez i se făcea rău pe zborul Newcastle – Zagreb, în insulă Los Ticos trecând cu 3-1 de Arabia Saudită

Ce-i mână pe oameni să încuviinţeze mereu atâtea absurdităţi împotriva legilor firii şi care instinctiv pot fi detectate ca atare, va rămâne mereu o întrebare existenţială fără răspuns, însă cert e că psihoza obsesivă a jucării celor mai ciudate întâlniri amicale inter-ţări pe terenuri neutre din destinaţii cât se poate de bizare pentru protagoniste constituie un nonsens la care lumea fotbalului internaţional se supune constant pe pilot automat fără filtrul raţiunii, făcându-şi viaţa grea, o mult mai mare absurditate încuviinţată de omenire din decembrie 2020, şi încă toxică, fiind aceea de a se lăsa înţepată cu aşa-zisul „vaccin” mincinos promovat ca fiind „sigur şi eficient”, iar combinata călătoriilor între două partide internaţionale şi statutul aşa-zisei „vaccinări”, efectuată, i-a fost letal săptămâna aceasta antrenorului secund al reprezentativei Costa Rica, Erick Rodriguez, decedat marţi în spital la Amsterdam, după ce i se făcea rău pe zborul Newcastle – Zagreb între meciuri ale lui Los Ticos în Europa.    

Încă un deces prematur în lumea sportului, la doar 54 de ani, al unui antrenor în plină activitate, nu la mult timp după un joc internaţional de fotbal inter-ţări şi înaintea altuia, în cursul călătoriei pentru a ajunge la cea de-a doua destinaţie.

Tragic sfârşit pentru fostul mijlocaş internaţional costarican Erick Rodriguez Ayara, cu 4 selecţii pentru Los Ticos şi care la 8 decembrie şi-ar fi serbat ziua de naştere, dându-şi însă suflarea în Olanda, între două amicale ale Los Ticos în Europa, primul, câştigat vinerea trecută cu 3-1 (2-0) împotriva Arabiei Saudite la Newcastle, pe fondul unor proteste pe Tyne, cel de-al doilea, pierdut marţi seară pe Maksimir din Zagreb cu 1-4 în faţa Emiratelor Arabe Unite, partidă disputată de americani fără antrenorul lor secund în spaţiul tehnic, rămas la Amsterdam cu ocazia escalei americanilor acolo, în cursul zborului dinspre Anglia cu destinaţia Croaţia, pentru a fi supus unor investigaţii medicale, după ce acuzase o stare de rău. 

Mare îndurerare pentru cei rămaşi în urmă, colegul său de bancă tehnică, selecţionerul interimar Claudio Alejandro Vivas, un fost portar argentinian cu o scurtă carieră, după care o îmbrăţişa pe cea de antrenor încă de la 22 de ani, actualmente la 55 împliniţi luna trecută, aflând tragica veste în timpul partidei pierdute de costaricani la Zagreb cu arabii.

Absolut fără nicio noimă noianul amicalelor inter-ţări disputate de ani buni de zile în destinaţii bizare, la mare depărtare de tărâmul ţărilor pe care protagonistele la reprezintă, sau o altă mostră a globalizării fotbalului, puţin luată în seamă, semn şi al nivelului ridicat la care a… luat-o lumea razna. 

Secundul Erick Rodriguez cucerea în zilele sale ca mijlocaş locul 3 cu Costa Rica la ediţia din 1993 a CONCACAF Gold Cup, pe urme călcându-i fiul său Ariel Francisco Rodriguez Araya, care bifa 3 selecţii în 2016 în naţionala Los Ticos, pentru care a marcat o dată, luna aceasta în pragul a 34 de ani, într-o a doua sa perioadă ca jucător la Saprissa. 

Am aflat în prima repriză că mi-a murit secundul. Am încercat să fiu cât mai profesionist în a doua parte, pentru că trebuia să terminăm jocul. Erick Rodriguez mi-a fost un foarte bun prieten. Acestea sunt lucruri cu care cineva trebuie să se confrunte în viaţă, dar a fost ceva foarte trist şi nefericit. Totul s-a întâmplat în mai puţin de 72 de ore” a dezvăluit selecţionerul Claudio Vivas. În timpul escalei efectuate la Amsterdam se decidea transportarea lui Rodriguez la o clinică locală, pentru o evaluare amănunţită, cu el rămânând un reprezentant al federaţiei costaricane. Foto, realitateasportiva.ro, sursă a consemnării publicate de ActiveNews.ro aici.

 

 

 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: