Totul din faze fixe. Condusă la pauză de ACS Poli, secund clasata fără eșec Sportul Snagov răstoarnă scorul și-i afundă și mai mult pe violeți. Declarații + FOTO

Măsură a decăderii lui ACS Poli, anul trecut după 7 etape completa prima jumătate a clasamentului Ligii 1, pe când astăzi a mai coborât două trepte tot pe locurile de retrogradare din Liga 2, alunecând penultima cu numai 4 puncte din 21 posibile după a doua înfrângere consecutivă acasă, de astă dată conducând-o la pauză pe secund clasata invincibilă CS Sportul Snagov dar primind două goluri din cornere în 5 minute, spre mijlocul reprizei a II-a. Comparativ, ilfovenii completau anul trecut după 7 etape tot prima jumătate a ierarhiei eșalonului secund însă acum sunt pe un loc de promovare în elită: ACS Poli Timișoara – CS Sportul Snagov 1-2 (1-0).

Din nou înfrângere a ex-prim-divizionarei ACS Poli pe marele oval  ”Dan Păltinişanu”, din nou tribune goale și la matineul de duminică, cu circa 250 de spectatori, nițel mai mulți decât ieri, dar care au plecat dezamăgiţi la casele lor după eșecul suferit de ”violeţii” lui Ştefan Nanu.

După o lungă perioadă de tatonare, prima mare ocazie a apărut  în minutul 20, când Filip a reluat cu capul de la 16 metri, plasând balonul spre vinclu dar portarul Iacob respingându-l în corner, rămas fără rezultat.

După numai 10 minute, Iacob a intervenit și în fața lui Velcotă, dar a lăsat poarta goală iar Codrea a lobat spre plasă de la 22 de metri, Stancu opunându-se cu un ultim efort și respingând în corner.

În sfârşit, ACS Poli avea să reuşească și golul mult dorit, după ce Velcotă a executat din nou bine o lovitură liberă de la 25 de metri, în spatele fundașilor adverși, iar Pop, din apropiere, a marcat cu capul, portarul reușind doar să devieze de pe linia porţi in propria plasă. Prim gol al ”violeților” după două eșecuri la zero. Iar trupa lui Ştefan Nanu pleca la cabine cu avantajul de 1-0…

După pauză, oaspeții nu s-au împăcat cu acest rezultat iar în minutul 59, în urma unui corner executat înalt în careu de Darius Buia, Hlistei a împins mingea din apropiere în plasă: 1-1. Și a fugit la camera de luat vederi pentru a dedica golul accidentatului Robert Elek.

Peste două minute, ilfovenii au mai avut un corner, periculos executat de același Buia și scos greu de sub transversală de Smaranda. Iar Sportul a reuşit golul doi tot din fază fixă, în minutul 64, când Hlistei a executat o lovitură de colț iar mingea a ajuns la Darius Buia, care n-a iertat din interiorul carelui, marcând cu un șut cu stângul la colțul lung: 1-2.

Răsturnare de situație…

Timișorenii au atacat mai mult pe final, au căutat golul egalizator, şi chiar puteau egala în prelungiri, dar rezerva Stere a șutat peste poartă din câțiva metri, apropo de care câțiva componenți au cedat locul în garnitura de start de la un meci la altul, de exemplu și portarul Curileac, dar și Bîrnoi, intrând în schimb Velcotă, Smaranda și Ivanov.

Iar la ultima fază, în minutul 94, Filip a trimis spre poartă, mingea îndreptându-se spre gol, însă a fost respinsă de pe linia porţii de un apărător advers. Și s-a fluierat sfârşitul meciului…

Iar astfel ACS Poli a pierdut pentru a treia oară la rând, constatând pe propria piele cât de anevoios este în Liga 2 imediat după retrogradarea din elită, experiențe trăite și în campionatul trecut de ASA și Pandurii, până în 2017 în Liga 1 dar în ediția anterioară fie forțate a abandona, fie abia salvate de la picajul în Liga 3 la ultima strigare.

*

ACS Poli: Mădălin Smaranda – Denis Haruț, Igor Basic, Duşan Ivanov, Santiago Avaro (min. 41, Denis Golda; min. 82, Giani Stere) – Cristian Melinte, Daniel Filip, Dorin Codrea (min. 71, Bîrnoi), David Pop, Velcotă, Octavian Drăghici.

Antrenor: Ștefan Nanu.

Pe bancă: Mario Contra, Mădălin Ciurariu, Flavius Toboşaru, Sergiu Românu.

Sportul Snagov: Florin Iacob – Ştefan Vlădoiu, Viorel Lică, Florin Ilie, Bogdan Stancu –Claudiu Borțoneanu, Vali Bărbulescu – Vlad Bărbulescu (min. 46, Cătălin Oanea), Darius Buia (min. 82, Ayoub Tazouti), Cătălin Hlistei (min. 86, Lucian  Ion), Dănălache.

Antrenor: Laszlo Balint.

Pe bancă: Andrei Marinescu, Ioan Şerban.

Au arbitrat: Marius Omuţ (Satu Mare) – Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa). Arbitru de rezervă Răzvan Lădar (Zalău). Observator de arbitri Ioan Onicaş (Zalău), iar delegat de joc Adrian Lucaci (Arad).

*

La cald…

Ştefan Nanu (antrenor principal ACS ): ”Sincer să fiu, păcat de munca depusă azi, să pierzi un joc pe care-l ai în mâna ta. Iei două goluri din faze fixe, lipsește lipsa de responsabilitate, nu are rost să mai comentez ce s-a întâmplat în repriza a doua. Suferim… Copiii vin de la un nivel din liga a treia sau mai jos. Și-au dorit, majoritatea. Am pierdut pe lipsă de marcaj și două faze fixe. Am avut și ghinion în prelungiri, că au scos de pe linia porții în final. Ne purtăm crucea, mergem mai departe, mă bucură atitudinea și că și-au dorit foarte mult un rezultat bun, toți și-au dorit. Un plus e Dusan Ivanov, un câștig pentru că nu a făcut pregătire, a dat siguranță. Sunt jucători în care am încredere, ne lipsește banca. Complimente pentru David Pop, nu a jucat aproape un an, a fost lăsat pe margine, azi a fost cel mai periculos. La pauză nu mai putea… L-am schimbat pe Golda pentru că nu a avut atitudine… Mie mi-a zis că nu e corect că vine cineva după trei zile și joacă, s-a cerut titular. El a fost supărat că joacă Dusan și nu joacă el… Mulți cer schimbare la pauză, Melinte a jucat foarte bine poate la 30 de ani, pe Avaro l-am schimbat pentru că a greșit, iar l-am băgat pe Bîrnoi, a jucat în aceeaşi notă. Despre Opoku, a făcut ruptură după un antrenament. Pe Motreanu îl doare călcâiul de două săptămâni iar pe Bocșan ba îl doare pe la spate… pe nu ştiu unde… Pe bancă s-a regăsit un nou junior, Toboşaru, şi Ciurariu venit de la Ciacova, din liga a patra”.

Laszlo Balint (antrenor principal Sporul Snagov): ”Sunt trei puncte extraordinar de importante, clasamentul e echilibrat, oricine poate învinge pe oricine. Era important să câștigăm. Am avut emoții la ultima fază… Am făcut o repriză destul de slabă precum împotriva lui Ripi, mă bucur că echipa a reacționat. Am avut multe momente în care am suferit, asta poate și datorită adversarului, ACS Poli a dovedit ca e o echipă bună, cu mulţi jucători tineri. Am suferit mult la fazele defensive. Am avertizat jucătorii că ei pot pune pericol la asemenea faze. E important că am fost pragmatici și ne-am asigurat toate cele trei puncte. În a doua repriză a trebuit să facem ceva improvizații. Am avut jucători care nu erau la capacitate maximă, l-am introdus pe Tazouti tocmai pentru a securiza flancul. Unitatea grupului e o mică cheie. Mă felicit că am reușit să aduc la echipă mulți jucători de caracter. Am reușit să facem repede un grup unit, e un clișeu, dar suntem o mică familie. Vă rog foarte mult să menţionaţi… Dedicăm victoria lui Elek! Accidentat grav. Elek trece prin momente grele, precis 6 luni va absenta. Îi dorim să revină cât mai repede în mijlocul nostru. Din păcate ACS Poli a intrat în insolvență, un fenomen neplăcut pentru echipele din România. Îmi pare rău că Timişoara nu are echipă în prima ligă”.

Clasamentul la zi, rezultatele etapei care se încheie luni seară cu FC Argeș – U Cluj și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: