Turul I în Cupa României, cu de toate: un 9-7 în 90 de minute, Progresul rămasă în 6 în nici o oră, Voința eliminată la Steaua Roșie și Ohaba Forgaci precisă la departajarea de la 11 metri

Ediția la nivel național a Cupei României este în toi, programând săptămâna viitoare, de marți până joi, jocurile din 16-imi, iar ultima zi fiind inaugurată de Ripensia – Sepsi de la 16:30, dar noua stagiune pe plan județean a întrecerii eliminatorii în vederea campaniei pe țară 2020-2021 a demarat în această după-amiază în 8 localități timișene. Unde, în 5 cazuri, formațiile organizatoare și-au croit drum spre faza a II-a, fără a lipsi și surprizele.

În primăvară, odată cu finala fazei județene Timiș a Cupei României, desfășurată pe stadionul ”Dan Păltinișanu” și tranșată de Avântul Periam în dauna lui CSC Dudeștii Noi, a tot curs cerneală degeaba, mai puțin în Sporttim, că respectivul meci ar fi fost și ultimul pe arena ovală înaintea demolării sale, ceea ce, s-a dovedit deja în nenumărate rânduri de-atunci, cu ocazia altor partide, că n-a fost cazul. Și vom număra ca la box până la acea ultimă întâlnire care va avea să fie cândva cântecul de lebădă al marelui stadionului, așa cum tot numărăm peste ani adeverirea întocmai în timp a aspectelor semnalate și punctate fără greș în acest cotidian, în ciuda atâtor critici, prejudecăți, chiar și insulte sau pur și simplu neînțelegeri ale situațiilor. 

Iar dacă și finala județeană a noii faze timișene demarate astăzi va avea loc în primăvara lui 2020 tot pe ”Dan Păltinișanu”, asta va rămâne de văzut, însă în tot cazul caravana eliminatorie a pornit la drum de la ora 17. 

Au participat cluburile din liga a VI-a de ”Promoție” şi a V-a de ”Județ” care au dorit să joace în Cupa României, urmând ca în etapa următoare să intre în competiţie și grupările din liga a patra.

Surpriza turului inaugural a fost dată de eliminarea echipei din Gătaia, care s-a tras singură pe dreapta prin a se alinia la centru în inferioritate numerică, în acolada oaspeților scoși de mirare din cursă intrând și Voința Șandra, depășită la Bulgăruș.

Dar între rezultatele înregistrate s-a consemnat și un 9-7 în timpul regulamentar de joc respectiv o calificare grație fructificării loviturilor de departajare, așa încât suspansul n-a lipsit.

Pe teren advers au obținut calificarea 3 formații…

Progresul Iecea Mare – Şoimii Pesac 0-2 (0-0).

Cele două goluri pentru Şoimii au fost marcate de Cosmin Florescu (min. 76) şi Cristian Lazăr (min. 87), cei din Pesac evitând prelungirile în ultimul sfert de oră avut la dispoziție.

Spartak Gottlob – CS Comloşu Mare 1-4 (1-2). 

Viitorul Bencec – Flacăra Parţa 1-5 (0-3).

Acasă, cinci calificate…

Gloria Uivar – Progresul Gătaia 2-0 (2-0). 

Meciul a fost întrerupt în minutul 56, întrucât oaspeţii au rămas în acel moment cu numai 6 componenți pe teren. L-au început cu 8 jucători, întrucât ceilalţi nu s-au prezentat la întâlnire din cauza responsabilităților legate de serviciu, după pauză revenind de la vestiar în șapte, dintre care unul s-a accidentat în primul sfert de oră al părții secunde şi arbitrul Ionuţ Lefter a pus capăt partidei. Care se va omologa cel mai probabil cu 3-0 pentru gazde, calificându-se implicit în etapa următoare.

Un meci eliminatoriu de nici o oră, un altul cu tot cu lovituri de departajare de la 11 metri, după două ore de joc… Ohaba Forgaci – Atletico Liebling 6-4 (0-1, 1-1).

Gazdele au marcat de cinci ori de pe punctul cu var, în schimb oaspeţii au transformat doar trei lovituri de la 11 metri. 

Steaua Roșie Bulgăruș – Voința Șandra 4-2 (2-1). O altă surpriză! O ocupantă a podiumului în liga a V-a de ”Județ”, eliminată de o formație din liga a VI-a de ”Promoție”.

Unirea Grabaţ – Banatul Teremia Mare 2-1 (1-0).

Meget Remetea Mare – AS Bacova 9-7 (4-2). Goluri înscrise în limita celor 90 de minute.

Ultimele rezultate din campionatele ligilor a V-a, a VI-a și ”Municipale” din Lugoj și Timișoara, pe coloana clasamentelor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: