Vânzoleală

Satisfacţia câştigării campionatului naţional de către echipa Viitorul a fost umbrită de intervenţia lui George Becali şi a valeţilor săi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, încercând să schimbe soarta câştigătoarei. Noroc că cei de acolo au menţinut decizia FRF şi problema s-a diluat considerabil. Aş fi curios să ştiu câte echipe engleze sau germane apelează la TAS. De fapt, veniturile acestui organism sunt asigurate de echipele româneşti şi asta din cauza ambiguităţilor regulamentului de fotbal de la noi.

Odată problema lămurită, s-a trecut la tragerea la sorţi pentru jocurile preliminare din cupele europene. Adversarii echipelor româneşti sunt greu de învins, dar nu imposibil.

A început campionatul ligii întâi, care promitea o ediţie mult mai bună din punct de vedere calitativ, fapt contrazis chiar de jocurile din prima etapă. Aceleaşi partide modeste cu arbitraje slabe, aparţinând îndeosebi acestui nesimţit George Găman, care nu l-a eliminat pe Ovidiu Popescu de la FCSB. Acest jucător rudimentar a avut o intervenţie de-a dreptul scandaloasă la Marinescu, de la Voluntari.

După ce a păcălit fotbalul în ediţia trecută a ligii a doua, nou promovata Juventus a fost învinsă de Dinamo la un scor concludent.

Întărită considerabil în această vară, ACS Poli a reuşit o victorie la Chiajna care-i conferă încredere pentru partida cu FCSB din etapa viitoare. Echipa bucureşteană nu a impresionat cu mai nimic în partida inaugurală cu FC Voluntari, poate doar golul izbăvitor al arădeanului Man, chiar dacă a făcut achiziţii de-a valma, fără nici un discernământ.

În jocul lui ACS Poli s-a văzut o oarecare maturitate şi coerenţă asigurate de jucătorii cu experienţă, dar la rampă a ieşit tânărul Cosmin Bârnoi care, pe lângă golul reuşit, a avut o prestaţie bună, ceea ce mă face să întreb de ce atâtea lamentări ale conducerii tehnice în privinţa jucătorilor sub 21 de ani.

Echipele din liga a doua vor începe campionatul abia la începutul lunii august, aşa că ele sunt în plină perioadă de pregătire. UTA a ales un cantonament în Austria, în timp ce ASU Politehnica şi Ripensia se pregătesc în ţară.

O formație aflată pe primele locuri în Divizia D Arad, Frontiera Curtici, a renunţat la competiţie din lipsă de fonduri, asta în timp ce AJF Arad se laudă cu organizarea Cupei Satelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: