Viclenii

A devenit o modă în a-l ataca din toate direcțiile pe antrenorul echipei naționale, acest post de antrenor federal fiind o țintă vulnerabilă aflată la îndemâna oricui. Când germanul Cristoph Daum a fost numit în această funcție, imediat antrenori care nu au stat la o echipă mai mult de trei-patru etape l-au făcut praf. Unul dintre cele mai dese invocate motive a fost că antrenorul nu este român și, cum nici rezultatele nu l-au ajutat, Daum a fost repede schimbat.

Ulterior Cosmin Contra a venit la echipa națională și aceiași neobosiți detractori și-au îndreptat tirul spre noul antrenor. Recent Helmut Duckadam l-a atacat dur pe Cosmin Contra pentru că nu l-a folosit la echipa națională pe Cristea de la FCSB. Dacă acest jucător a devenit un casus belli, atunci este grav, deoarece Cristea, pe când evolua la Gaz Metan Mediaș, era rezervă. Eu am crezut că o convocare la echipa națională constituie un moment de onoare, nu o corvoadă.

Helmut Duckadam a avut momentul lui de glorie supremă pentru care merită toată admirația, dar nu pot fi de acord cu toate afirmațiile sale. În anumite cercuri se caută deja un înlocuitor pentru Cosmin Contra, în loc să fie lăsat în pace pentru a pregăti cele două jocuri capitale pentru echipa națională. Se pare că opoziția este mai puternică decât puterea, cel puțin în fotbal.

În liga întâi s-a disputat ultima etapă a turului campionatului. Cele două echipe supermediatizate, FCSB și Dinamo, ocupă poziții de play-out. CFR Cluj se află pe primul loc în clasament, consolidat de victoria în fața echipei Universitatea Craiova.

Arbitrul Marian Barbu a stricat partida Sepsi – Astra, neacordând o lovitură de la 11 m gazdelor la o fază clară de penalty în careul oaspeților. O situație mai puțin obișnuită s-a petrecut la partida Poli Iași – Botoșani, dat fiind disputarea sa la Botoșani deși ieșenii erau considerați gazde conform programului, deoarece își dispută partidele de pe teren propriu în acest oraș. Pe ultimele trei locuri se situează echipe de la care așteptam mai mult: Sibiu, Clinceni și Voluntari.

Un nou lider apare în liga a doua, CS Mioveni, singura echipă neînvinsă în campionat. De fapt nu poate fi vorba de un clasament real, deoarece mai multe jocuri au fost amânate, care probabil vor fi înghesuite tot la trei zile la sfârșitul turului. Echipa Turris Turnu Măgurele, care a pornit cu mult curaj în campionat, a început să piardă teren, iar o mare parte din vină o poartă conducerea clubului, care, într-un moment favorabil echipei, a schimbat antrenorul.

În partida derby UTA – ASU Politehnica, câștig de cauză au avut arădenii care se apropie cu pași siguri de poziția de lider. Ripensia a obținut o victorie concludentă în partida cu Daco-Getica București, atenuând oarecum insuccesele anterioare. CSM Reșița a fost învinsă de Metaloglobus în condiții dramatice, fiind penalizată cu o lovitură de la 11 metri în ultimul minut de joc.

Universitatea Craiova 1948 își continuă cursa solitară în liga a treia, deoarece distanța față de echipa clasată pe locul secund este de zece puncte. De remarcat că în etapa următoare liderul va fi oaspetele echipei revelație a acestui tur, Fortuna Becicherecu Mic.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = treizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: