Campionatul Județean Timiș: rezultate, marcatori. Anton, ”dublă” în duelul la vârf al Seriei I, Jimbolia – Variaș 2-1, rocadă la loc. La Hitiaș, gânduri de retragere: ”Cheltuim sute de mii de lei pentru ca să fim furaţi, nici pe timpul lui Laţa aşa ceva nu s-a întâmplat”

Sâmbăta Mare a fost cu ”fotbal mic” în liga a V-a județeană în Timiș, de la ore diferite, 11, 15 și 17, rezultând o nouă schimbare de lider în Seria I, rocadă la loc, Unirea Jimbolia revenind după numai o etapă în frunte, în urma victoriei directe acasă cu 2-1 în fata Stelei Roșii Variaș, lider pentru o rundă. În Seria a II-a, fruntașa Juventus Pișchia a câştigat clar pe teren propriu, cu 7-1, Nicu Făgetan înscriind 3 goluri, iar apropo de reușitele individuale, performer al etapei ar fi Marius Tutunaru, cu 4 goluri, Alex Rotaru semnând o ”triplă”, tot pentru AS Recaş. 

S-a consemnat în prealabil că etapa a XXI-a în ”Județ” a început joi pe ”Electrica”, în Timișoara, cu un succes al liderului Seriei a III-a, AS FC Bazoș, cu 0-1, mai jos fiind enumerate rezultate înregistrate sâmbătă în aceeași rundă. Datele tehnice, clasamentele actualizate – pe coloana cunoscută a secțiunii Fotbal.

În Seria I, lider este din nou AS FC Unirea Jimbolia, cu 55 de puncte; pe locul 2, Steaua Roşie Variaş, cu 54 de puncte, iar pe locul trei, AS Gelu, cu 46 de puncte.

FC Unirea Jimbolia – AS Steaua Roşie Variaş 2-1 (1-0).

Derby-ul seriei s-a jucat la Jimbolia și a fost urmărit de peste 300 de spectatori, câştigat fiind de localnici, care au revenit pe primul loc.

Robert Anton a deschis scorul deja în minutul 5, iar după ce Marius Postolache a egalat pentru oaspeți în minutul 71, din lovitură liberă de la 22 de metri, același Anton i-a readus din nou grabnic la conducere pe jimbolieni, în minutul 73: 2-1. Care va să zică, gazdele au fost în avantaj în marea majoritate a timpului de joc.

Antrenorul echipei din Jimbolia, Avram Rusu, a spus: ”Totul este bine când se termină cu bine. Mă bucur că am reuşit o victorie în fata unei echipe foarte bună, chiar a fost foarte greu!”

Antrenorul echipei din Variaş, Cosmin Belin, a spus: ”Au fost mai buni, au marcat ambele goluri din acţiune, sunt mai tineri, au alergat mai mult. În schimb noi am ratat din situaţii favorabile, dar ăsta e fotbalul, cine ratează – pierde, aşa s-a întâmplat astăzi. Mergem mai departe, mai sunt 9 etape.”

CS Unirea II Sânnicolau Mare – AS Gelu 2-3 (0-0).

Au marcat: Răzvan Dima (min. 75) şi Andrei Cărpinişan (min. 87), respectiv pentru învingători Vasi Palkovacs în minutele 61 și 90+4, precum şi Cristi Berbece (min. 66).

Ocupanta locului trei a învins greu în prelungiri şi a continuat seria victoriilor consecutive în acest retur de campioant.

Au jucat următoarele formaţii:

Unirea II: Hiticaş – Olaru, Rusu, Bizău, Galea – Gheţa, Pârlăgeanu, Manoliu, Moldovan Cărpinişan, Dima.

Antrenori Marius Sitaru şi Cristi Contescu.

Au mai jucat: Drânceanu, Timiş, Mesaroş, Bud şi Zoicaş.

Pe bancă: Sitaru, Covaci, Boldan.

AS Gelu: Munteanu – Şerban, Bezeeg, Berbece, Chelbu, Uşvat, Palkovacs, Pătruică, Olariu, Balint, Casian.

Antrenor Bogdan Lupu.

Au mai jucat: Straton, Aldea şi Arsin.

AS FC Dacia Cărpiniş – AS FC Mureşul Cenad 5-2 (2-1): Florin Căluşeru (min. 30), Marian Danciu (min. 40), Emanuel Kovacs (min. 55) şi Adrian Ţăranu (în minutele 70 şi 73), respectiv Dănuţ Pîrghie (min. 12) şi Paul Privistirescu – autogol (min. 83).

Noul antrenor al oaspeţilor, Toma Stoianov, a debutat cu stângul şi a declarat: ”Nu sunt supărat că am pierdut, sunt bucuros că am introdus în teren mulţi tineri care au debutat la seniori.”

AS Avântul Bobda – AS Tricoul 1 Iunie Timişoara 2-1 (1-0): Loredan Marcov (în minutele 20 şi 84), respectiv Alexandru Sabo (min. 67).

Din minutul 43, gazdele au evoluat în 10 jucători. Victor Benea a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

AS Plavii Delia Sâmpetru Mare – AS Voinţa Biled 1-0 (1-0).

Unicul gol a fost marcat în minutul 43, din lovitură de la 11 metri. de Dragan Bataneaţ.

+

În Seria a II-a, AS Juventus Pișchia conduce în clasament cu 50 de puncte. Pe locul secund, Viitorul Bencec cu 40 de puncte. Unirea Cerneteaz, cu 39 de puncte, urmată de Galaxy Timişoara cu 38 de puncte.

AS Juventus Pişchia – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii II 7-1 (5-0).

Au marcat: Nicu Făgeţan 3 goluri, Bogdan Inoveanu două goluri și Alexandru Vuc un gol, respectiv Narcis Neagoe.

AS Petroman – AS Unirea Uivar 2-0 (1-0). 

Cele două goluri, câte unul pe repriză, prin ”dubla” reuşită de antrenorul-jucător Sorin Pop (în minutele 22 şi 90+4).

AS Camaro Fibiş – CSC Dudeştii Noi 4-2 (2-1): Flavius Glişa (min. 25), Cristian Faimoc (min. 40), Florin Neşcu (min. 65) și Alex Budai (min. 71), respectiv Daniel Turbureanu (min. 15) şi Antonio Caramiciu (min. 38).

AS Steaua Bulgăruş – CSO Deta 0-2 (0-1): Petrişor Masterca (min 30) şi Cosmin Beletescu (min. 84).

Jocul AS Unirea Cerneteaz – ACS Galaxy Timişoara a fost amânat pentru joi 28 aprilie de la ora 18.

+

În Seria a III-a, lider este AS FC Bazoşu Vechi, cu 57 de puncte. AS Gloria Moşniţa Nouă deține 56 de puncte, iar pe locul trei, CSC Belinţ are tot 56 de puncte.

ACS Electrica 1929 Timişoara – AS FC Bazoşu Vechi 0-1 (0-1).

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 29, de Andrei Achimov. Meciul s-a jucat joi de la ora 17.

AS Meget Remetea Mare – AS Bacova 2-2 (2-0).

Elevii lui Horaţiu Stoia au condus cu două goluri la pauză, prin Claudiu Lupulescu (min. 15) şi Alexandru Stoia (min. 23). La reluare, oaspeţii au redus din diferenţă prin Raul Prundeanu (min. 75), iar în prelungiri (minutul 90+3), au egalat prin Ionel Arsine. Vizitatorii au ratat o lovitură de la 11 metri la 1-0, trecând pe lângă egalare în minutul 17, prin Flavius Cîrtoabă.

AS Autoliv Lugoj – AS Timişul Hitiaş 2-1 (1-0): Amadeo Ilcău (în minutele 15 și 83), respectiv Denis Anton (min. 59). Tot el a fost eliminat pentru proteste vehemente la adresa arbitrului de centru. Gazdele au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 9.

Daniel Iovănescu, presedinte al clubului din Hitiaş, a declarat: ”Chiar nu se mai poate aşa ceva! Este al treilea meci consecutiv – cu Recaş, cu Moşniţa Nouă şi Autoliv Lugoj, când suntem furaţi de arbitri; ne gândim să ne retragem din campionat. Marţi vom avea o sedinţă cu primarul și ne vom decide, în condiţiile astea nu se mai poate. Cheltuim sute de mii de lei pentru ca să fim furaţi, nici pe timpul lui Laţa aşa ceva nu s-a întâmplat.”

Fără supărare, doar o… întrebare. Știm că în vremuri predecembriste P.C.R. era mereu reales cu aproape 100% din sufragii, ceea ce a creat un anumit reflex, șabloane și tipare mentale colective în Carpați. Cine oare a tot reales pentru mai multe mandate peste decenii aceeași conducere a AJF Timiș, dacă nu tocmai delegații cluburilor afiliate, și cine oare a reales actuala conducere a AJF Timiș, dacă nu tocmai delegații cluburilor afiliate? Așa încât de ce atâtea plângeri post-scrutin, și-acum 30 de ani, și acum 20 de ani, și-acum zece ani, și de ce nu ”plângeri” la… urne, prin vot, care se presupune că ar fi secret? Schimbarea mentalității – imposibilă în România, ar începe la o adică prin schimbarea din oameni, iar atunci poate ar și alege cu responsabilitate, conștiință vie și integritate, dând o șansă unor schimbări reale, care să genereze la rândul lor și schimbări ale atitudinii acelor mari ”independenți”, CJA. E simplu. Doar să vrei cu adevărat.  

AS Progresul Vucova – CS Phoenix II Buziaş 2-8 (1-3).

Au marcat: Dragoş Iacob în minutele 40 și 78, respectiv pentru învingători Marco Dragomir (min. 14), Gabriel Cârtean (min. 24 și 67), Andrei Raţiu (min. 33), Rareş Mircovici (min. 61 și 79), Caius Marta (min 76) și Laurenţiu Cerneanţu (min. 88).

CSC Belinţ – CSC Olimpia Bucovăţ 5-0 (2-0).

Victorie la zero pentru ocupanta locului trei, marcatori fiind Denis Ştefoni (min. 15), Andrei Jupan (min. 30) și Robert Watzulek, după pauză, când a reuşit un hat-trick în minutele 60, 71 și 85.

Antrenorul second Florin Grozoni a declarat: ”A fost un meci fără probleme, am dominat de la cap la coadă. Scorul spune totul, ceea ce s-a întâmplat pe teren. Sincer, au scăpat ieftin! După părerea mea a fost cel mai bun joc reuşit de noi şi ne dorim să încheiem tot aşa. Felicit băieţii pentru victorie!”

Un reprezentant de la Bucovăţ a declarat: ”Felicităm gazdele pentru joc, dar nu și brigada de arbitri, care prin “domnul” central Florin Augustin Pădurean a făcut meciul praf și a influențat după bunul lui plac jocul, evident, în favoarea gazdelor, care, bineînțeles, nu aveau nevoie de ajutorul lui cu vârf și îndesat! Sărbători frumoase tuturor!”

AS Tormac – AS Recaș 0-12 (0-6). 

O nouă victorie obţinută în deplasare de elevii pregătiţi de Sorin Micşa, prin golurile lui Alexandru Voicu (min. 5), Raul Peptănuș (min. 17), Marius Tutunaru (în minutele 18, 30, 57 și 90), Alexandru Rotariu (min. 28, 60 și 79), Virgil Sălăjan (min. 40) și Dragan Mișcov (min. 68 și 81).

AS Berini – AS Boldur 3-1 (1-1).

Pentru învingători au marcat Alexandru Popescu (min. 4), Lucian Tătaru (min. 60) şi Laurenţiu Bogdan (min. 90+3), oaspeţii egalând în minutul 29.

Antrenorul învingătorilor, Alexandru Bogdan, a folosit următorii jucători: Lucian Alinicel – Alex Popescu, Marius Todor, Denis Saytoş, Valentin Batai, Mircea Cărăban, Darius Horoţan, Alin Prodan, Ivan Dombrovschi, Flavius Lăpădat, Lucian Tătaru. Au mai jucat: Nicolae Dobromirescu, Paul Guda, Alex Bogdan şi Lucian Belu.

Întreaga echipă a dedicat victoria colegului lor, Lucian Tătaru, care îşi serbează ziua de naştere, cele 23 de primăveri. De menţionat că golgheterul gazdelor, Darius Jorj, dar şi Adrian Chinezoni au absentat din motive medicale.

CSO Făget – AS Gloria Moşniţa Nouă 1-8 (0-4).

Victorie categorică obţinută de vizitatori, care rămân în coasta liderului acestei serii. Lucian Stoica, Alex Neag și Daniel Roman au marcat câte două goluri fiecare, Cristian Melinte şi Robert Cârmaci câte unul. Golul de onoare pentru gazde a fost marcat de Alexandru Stoica (min. 65). Localnicii au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 42, prin juniorul Baranca.

+

Goleadorii din ”Județ” după etapa 21:

33 goluri… Dan Roman (Moşniţa Nouă).

30 goluri… Robert Anton (Jimbolia), Roberto Apostol (Variaş) și Daniel Adrian Cioată (Jimbolia).

28… Bogdan Andriucă (Moşniţa Nouă)

27 goluri… Cristian Radu (Bazoşu Vechi), Mihai Rădac (CSO Făget)

22 goluri… Tomas Cozma (Unirea Sânnicolau Mare II)

21 goluri… Liviu Zahorneanu (Bobda)

20 goluri … Bogdan Inoveanu (Juventus Pişchia).

19 goluri… Petre Râmneanţu (Steaua Roşie Variaş). Claudiu Fulga (Juventus Pişchia).

18 goluri… Cristian Berbece (AS Gelu).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: